Lennartsson (C): ”En motig process”

Borgholms tidigare kommunalråd Lisbeth Lennartsson (C) väljer att lämna politikertoppen och återgå till jobbet som undersköterska.
– Jag kände redan på valnatten att det skulle bli svårt att leda en så svag majoritet, säger hon.

Kaisa Andersson

Kaisa Andersson

Kl.11:37, 10 oktober, 2014

Lisbeth Lennartsson (C) har suttit som kommunalråd i Borgholm i tolv år. Efter ett dåligt val för Centerpartiet i kommunen och tuffa förhandlingar efter valet avgår hon nu som kommunalråd.

– Det har varit en motig process, jag kände redan på valnatten att det skulle bli svårt att leda en så svag majoritet. Man får ingen styrfart i en kommun då, säger Lisbeth Lennartsson.

Ett ”uselt” oppositionsråd
Hon meddelar även att hon lämnar över till någon annan att axla rollen som oppositionsråd. På Facebook skriver Lennartsson att hon skulle vara ”usel” som oppositionsråd.

Varför”usel”?
– Ett oppositionsråds roll, som det varit under den senaste mandatperioden, är att ifrågasätta och kritisera förslag. Jag vill kommunen väl och har någon ett bra förslag så vill jag kunna stå bakom det.

Lennartsson kommer att sitta kvar i  kommunfullmäktige och hon kan tänka sig att leda en nämnd, men även det är oklart i dagsläget.

– Jag får ta det bit för bit. Det kan bli svårt för Centerns gruppledning med en person som haft hela bilden av kommunen tidigare och kanske vill ta mer större ansvar än vad som är lämpligt.

Centern nominerar en ny kandidat på måndag
Centerpartiet i Borgholm har nomineringsstämma på måndag där de kommer att utse en ny kandidat till oppositionsråd. Lägsta oddsen ligger på Stig Bertilsson, partiets förstanamn på kommunvalslistan. Men Lisbeth Lennartsson säger att det inte är säkert att partiet röstar fram Bertilsson.

Har du någon personlig favorit?
– Jag har minst tre eller fyra namn som skulle kunna vara aktuella. Men de säger jag inte nu.

Lisbeth Lennartsson arbetar sin sista dag som kommunalråd på måndag, och kommer att återgå till sin tjänst som undersköterska inom äldrevården den första november.

– Jag har inget annat planerat, och kommer ha ett möte med socialchefen på måndag. Men framöver skulle jag tycka det vore roligt att få sitta med i någon nationell bolagsstyrelse, säger hon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel