KFF-brassen går en kamp mot klockan

I fotbollsträning halva passet. Löpning runt plan resten av tiden. "Jag är ordentligt spelsugen", säger Ismael.

David Winberg

David Winberg

Kl.13:08, 22 oktober, 2014

KFF-brassen går en kamp mot klockan
Ismael joggade runt Gasten i slutet av träningen. Foto: David Winberg

Det har gått mer än två månader sedan Ismael råkade ut för en lårskada. Kalmar FF-mittfältaren gjorde sin första träning i måndags men hans medverkan mot Mjällby nästa måndag är fortfarande högst osäker. På onsdagen var brassen i lätt fotbollsträning halva passet, sedan körde han konditionslöp resterande tid.

– Jag känner inget i baksidan längre. Det känns helt okej och nu är jag med i lite spel för att se hur muskeln svarar, säger Ismael.

Och?
– Det är mycket bättre än tidigare men det är Kjell (Svensson, KFF:s sjukgymnast) som bestämmer helt och hållet. Jag litar på honom, säger Ismael.

Det är över två månader sedan du spelade senast, spelsugen?
– Jag är ordentligt spelsugen. Ända sedan jag blev skadad har målet varit att komma tillbaka innan säsongens slut.

KFF-tränaren Hasse Eklund:
– Ismael har sett bra ut när han varit med och han skulle kunna sprida lite lugn och bolltrygghet mot Mjällby men det är Kjell som bestämmer, han har det slutgiltiga beslutet.

Sjukgymnasten Kjell Svensson:
– De här skadorna är luriga. Ismael ligger dessutom efter konditionsmässigt och det är svårt att få full effekt på muskeln. Vi ska göra en ny undersökning i slutet av veckan.

Övrigt: Lars Cramer var tillbaka mellan stolparna efter att ha stått över senast. Ludvig Öhman och Måns Söderqvist joggade runt planen. David Elm saknades.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel