Nybro Flames föll i omstarten

Nybro Flames sökte efter tre viktiga poäng i Alltrean i Skåne men fick vända hem tomhänt.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.07:23, 9 januari, 2015

Nybro Flames Jesper Ottosson kvitterade Limhamns ledning tidigt i den andra perioden. Sedan handlade det bara om skåningarna i målprotokollet.

2–1 kom efter halva matchen. Limhamn ökade på till 3–1 och 4–1 inom loppet av 18 sekunder innan den andra periodens slut, Linus Håkansson gjorde 5–1 i början av tredje.

Adam Kjellström och Jesper Carlzon gav visst hopp med två reduceringar men närmare än så kom inte Nybro Flames – som ligger sist i en haltande tabell i Alltrean.

FaktaIshockey, alltrean
Limhamn HK–Nybro Flames 5–3 (1–0, 3–1, 1–2)
Målen, Flames: Jesper Otosson, Adam Kjellström, Jesper Carlzon.
Skott: 36–28.
Publik: 53 (Limhamns ishall).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Silly Season

Talang från Kanada redo för spel i KHC

Kalmar HC fortsätter att göra klart med nya spelare. Senaste nyförvärvet är en poänggörare från Montréal.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.09:10, 15 maj, 2017

Talang från Kanada redo för spel i KHC
Kanadensiske MJ Graham ansluter till Kalmar HC. Foto: Pressbild

Under måndagsmorgonen presenterade Kalmar HC sitt senaste nyförvärv i kanadensiska MJ Graham. Kontraktet är skrivet på ett år och MJ är med när laget går på is i augusti.

MJ Graham är född 1993 i Montréal men kommer senast från spel i FHL-laget Cornwall Nationals där han gjorde 71 poäng på 49 matcher.

Han har även varit utlånad till Huntsville Havoc i SPHL och varit med under Wheeling Nailors försäsongsläger. Nailers är farmarlag i ECHL till NHL laget Pittsburgh Penguins.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stort steg framåt för Kalmar HC: ”Vi måste vara nöjda”

Som nykomling i division 2 tog sig Kalmar HC direkt till kvalserien, där man dock inte räckte till. Föreningens ordförande Tobias Johansson tycker att framtiden ser ljus ut.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.06:54, 15 april, 2017

Stort steg framåt för Kalmar HC: ”Vi måste vara nöjda”
Foto: Arkiv/Tove Dolff

Kalmar HC hade under våren tagit klivet upp till Division 2. Med stora delar av stommen kvar plus att truppen spetsades med ett antal starka namn fanns det förutsättningar för något stort.

Både styrelsen och spelarna gick ut hårt om sa att man ville avancera i seriesystemet direkt, även om den långsiktiga planen var i fokus.

– Det är ett misslyckande om vi inte går upp i division 1, vi vill gå upp, sa nyförvärvet Linus Dahlstedt inför säsongsstarten i höstans.

KHC började starkt med 14 vinster på de 17 första matcherna. Kaptenen Martin Åkesson var stabiliteten själv, bröderna Dahlstedt kunde nästan liknas vid Sedin-bröderna och resten av laget gjorde sitt jobb, plus lite till.

I mitten av november hamnade laget i en svacka och spelet stämde inte lika bra längre. En månad senare kom beskedet att tränarduon Stefan Fredriksson och Magnus Johansson fick lämna båset.

– Trots att resultaten gick ganska bra under en tid innan beslutet tyckte vi inte att vi fick ut maximalt av laget. Efter att ha haft individuella samtal med spelarna och flera möten med Stefan och Magnus bestämde vi oss för att bryta där. Det behövdes en förändring helt enkelt för att ta oss dit vi vill var, säger Tobias Johansson, ordförande i Kalmar HC, när han tittar tillbaka på säsongen.

Det blev rutinerade Reine Rydberg som tog över i båset. Han har erfarenhet från jobb i bland annat Växjö Lakers. Hans tydliga ledarstil fick beröm av spelarna och han hade en stor tro på sitt lag inför avslutningen av serien.

Med sin nya tränare vann KHC sex raka matcher om man lyckades till slut nå play off, via avancemang genom fortsättningsserien. KHC inledde med tre hemmamatcher men tyvärr blev det tre raka förluster och drömmen om hockeyettan blev allt mer avlägsen. Till slut lyckades man ta två symboliska vinster innan säsongen var över.

– Det är klart att det är lite delade känslor. Såklart är vi besvikna över resultatet i kvalserien. Men ser vi över hela säsongen är vi väldigt nöjda med hur säsongen har sett ut. Överlag har vi spelat bra men tyvärr har vi gjort våra bästa matcher vid ”fel tillfällen”. Det är helt enkelt ojämnheten som fäller oss i slutänden, säger Tobias Johansson.

Det är positiva tongångar i föreningen. Som 24Kalmar har rapporterat om kommer Kalmar HC att starta upp ett J18-lag till hösten. Och säsongen 16/17 blev damlagets första i seriespel.

Det är med andra ord en förening under tillväxt. Bredden och organisationen i föreningen vill Tobias Johansson framhäva. Och han har klart för sig hur de ska ta nästa steg.

– Efter denna säsongen har vi kunnat se ganska tydligt vad som behöver utvecklas. Kan vi få det på plats kan det bli riktigt bra. Målet till nästa säsong är givetvis att ta oss upp till hockeyettan med herrlaget, men även att utveckla resten av föreningen.

Filip Edvardsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar HC – Halmstad HF 1-3

Lagkaptenen: ”Vi är tacksamma för allt stöd vi har fått”

Säsongens sista match spelades inför 435 hoppfulla Kalmarsupportrar i Iffehallen men tyvärr kunde KHC inte bjuda sin trogna publik på en sista vinst. "Jag hade velat tacka alla som stöttat oss personligen."

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.22:14, 5 april, 2017

Lagkaptenen: ”Vi är tacksamma för allt stöd vi har fått”
Foto: Tove Dolff

Kalmar HC hade inget att spela om förutom sin heder genom att spela hem en sista vinst innan säsongens slut. Tyvärr räckte inte det som motivation för Kalmar när de tog emot Halmstad HF i Iffehallen.

– Det finns egentligen inte så mycket att säga om matchen, det som hände idag är en följd av våra tidigare resultat. Man pratar alltid om att man vill vinna men handlingar säger mer än ord. Idag var vi inte närvarande, säger en besviken lagkapten, Martin Åkesson, efter matchen.

Han fick göra Kalmars enda mål.

– Det är svårt att glädjas över det. Man gör så gott man kan men känner alltid att man hade kunnat göra mer.

Säsongen började svajigt för Kalmar HC men de spelade upp sig och nådde tillslut playoff och senare kvalserien upp till hockeyettan. Men i kvalserien tog det sedan stopp.

– Första delen är inte godkänd. När vi väl började spela upp oss i de senare matcherna så var vi alldeles för långt efter för att kunna få en topplacering. Det känns väldigt tungt och, så här i efterhand, nästan onödigt, säger Åkesson och fortsätter:

– Men å andra sidan så blir det en lärdom för oss. Man måste träna på sådana här matcher också med mycket folk på läktaren och allt på spel. Man blir jävligt straffad vid varje misstag när det är så här tajt.

Trots Kalmars skiftande resultat så har det alltid funnits supportar i hallen som har gjort sitt bästa för att heja fram sitt hemmalag.

– Vi har haft ett fantastiskt stöd hela säsongen, det är klart att det taggar och inspirerar till det lilla extra hos oss. Vi är tacksamma för det stödet vi har fått. Hade jag kunnat så hade jag velat tacka alla personligen. Jag tycker det är helt fantastiskt, avslutar Åkesson.

FaktaResultat:

Kalmar HC – Halmstad HF 1-3

Mål Kalmar:

Martin Åkesson (David Algulin)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Betydelselös avslutning för KHC: ”Vi vill vinna”

Kalmar HC har haft en tuff kvalserie och är redan utslagna. Men de vill avsluta på bästa möjliga sätt i kvällens match mot Halmstad HF.

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.06:47, 5 april, 2017

Betydelselös avslutning för KHC: ”Vi vill vinna”
Foto: Arkiv

Ikväll spelar Kalmar HC säsongens sista match mot Halmstad HF. För hemmalaget är matchen, sett till tabellen, oviktig eftersom de inte kan ta sig vidare från kvalserien. Trots detta går laget stenhårt för vinst och hoppas på att klättra någon placering i tabellen.

– Matchen är det sista man tar med sig in i nästa säsong så den är viktig. Vi vill vinna, man vet aldrig vad som kan hända i fortsättningen. Många klubbar har bekymmer med ekonomin så varje poäng kan vara viktig för vår del, säger Kalmars tränare, Reine Rydberg. 

För att vinna kvällens match har tränaren en tydlig strategi:

– Vi ska spela med fart, ha tålamod och disciplin, vi har jättestora möjligheter. Sedan har vi också en revansch att fordra.

Inför kvällen är alla spelare som varit med i de senaste matcherna tillgängliga. Sedan tidigare är Zebastian Ilestedt och Rasmus Sjöstedt långtidsskadade.

24Kalmar livesänder matchen med start 18:45.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HA74 – Kalmar HC (6-7)

Kalmar HC bröt förlusttrenden med en intensiv seger

Efter fyra raka förluster i kvalserien till Hockeyettan tog Kalmar HC en välbehövlig seger mot HA74 i Sävsjö, men inte helt problemfritt - "Det blev en onödig gastkramning på slutet".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.18:42, 25 mars, 2017

Kalmar HC bröt förlusttrenden med en intensiv seger
Foto: Arkiv

Mål Kalmar HC: Kevin Andersson (3), Anton Olsson (1), Martin Åkesson (1), Simon Israelsson (1), Craig Gallo (1)

Som 24Kalmar har rapporterat om tidigare så siktade Kalmar HC under lördagens match mot HA74 på att bryta sig loss från en ihållande förlusttrend, vilket de lyckades göra, men det var på håret.

Under matchen mot HA74 – som har besegrat KHC i tre raka matcher – på bortaplan i Sävsjö tog de täten i matchen direkt och dunkade in två mål innan slutet av den första perioden.

I andra perioden ökade de sin ledning till hela 0-5 tack vare ett hat-trick från storspelande Kevin Andersson. Framåt slutet av andra perioden lyckades HA74 dock också smälla in ett mål och reducerade till 1-5 inför sista perioden.

I den tredje perioden öppnade KHC med 1-6 men sen blev det mycket svettigare då HA74 la i en helt ny växel och skickade in fem rappa mål. Men KHC satte ytterligare ett och lyckades knipa sin första seger i kvalserien med slutresultatet 6-7.

Det känns skönt, men det var verkligen en onödig gastkramning på slutet. Vi leder med 6-1 och har allt under kontroll, sen får de någon utvisning som är fullständigt felaktig. Där får de luft och vi blir ängsliga och stillastående, berättar Thomas Arvidsson, assisterande tränare i Kalmar HC.

– Det blir lite psykologiskt. De skapade chanser men sista minuterna så spelade vi väldigt stabilt, avslutar han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel