Snöfall kan orsaka problem i trafiken

Det har utfärdats en klass 1-varning för snöfall i västra delarna av länet. Snöfallet förväntas nå sin kulmen under eftermiddagen och kan orsaka problem i trafiken.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.09:37, 30 januari, 2015

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i de västra delarna av Kalmar län under fredagen. Snöfallet förväntas komma söderifrån och svepa in över länets västra delar under eftermiddagen och kan orsaka problem i trafiken.

Det kommer troligen fortsätta snöa även under natten till lördagen men inte lika intensivt. Ute vid kusten ser det ut som att snöfallet övergår till regn.

Blickar man längre fram, till kommande vecka, ser det ut att bli betydligt kallare i Kalmar med omnejd. Enligt SMHI:s tiodygnsprognos börjar veckan med någon enstaka plusgrad eller temperaturer runt nollan, men längre fram i veckan sjunker graderna rejält. Till nästa helg, den 7-8 februari ser det just nu ut att kunna bli så kallt som 10-12 minusgrader. Veckan ser dock ut att bli torr, utan inslag av nederbörd.

FaktaSMHI:s varningar för snöfall

Klass 1
Risk för halka på vägar.

Klass 2
Medför stora trafikproblem, kan speciellt vid temperaturer nära 0 även ge störningar i el och teleförsörjningen.

Klass 3
Medför mycket stora störningar i trafiken, vägar kan bli helt oframkomliga. Risk för stora störningar i el- och teleförsörjningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel