Sönderkörda skidspår i Svartbäcksmåla: ”Jag är vansinnig”

Under natten till söndagen har någon eller några kört sönder skidspåren i Svartbäcksmåla. Dessutom har de förstört en pengaautomat utanför skidstadion.

Kl.11:24, 8 februari, 2015

Sönderkörda skidspår i Svartbäcksmåla: ”Jag är vansinnig”
Nybro Skidklubbs ordförande Thommy Eventorn är förbannad efter lördagnattens skadegörelse. Arkivfoto: 24Kalmar

I går var 24Kalmar och bevakade Nybroloppet på skidor i Svartbäcksmåla. Det var en glädjens dag och klubbens ordförande Thommy Eventorn var nöjd med arrangemanget.

Lika glad var han inte under söndagsmorgonen då han fick veta att att det hade varit skadegörelse på skidslingan.

– Det har varit totalt förstörelse. Jag är vansinnig. Det var folk som försökte åka skidor här på morgonen som upptäckte att spåren var sönderkörda av motorfordon. Det är väl en slinga på tre kilometer som är förstört, säger en bedrövad Thommy Eventorn.

Tusentals arbetstimmar sedan den 25 december förstördes på en natt, men som tur är tror Eventorn att det kommer att gå snabbt återställa skidspåren.

– Vi kommer nog att kunna laga det under dagen. Kylan är på vår sida, tack och lov. Dock är jag orolig för att snöbädden är förstörd på stora delar av slingan. Det kan försvåra vårt arbete, säger han.

Dessutom är pengaautomaten utanför skidstadion totalförstörd.

– Den är söndersliten och de har plockat på sig pengar. Vi har inte fått några tips än på vilka det kan ha varit.  I framtiden kommer vi att få logga alla bilar som kommer till Svartbäcksmåla. Det är första gången det här händer, säger Thommy Eventorn som i andra luren höll på att polisanmäla händelsen.

Läs mer: Åleheim segrade i Nybroloppet
Läs mer: Ett par kalla nätter räddade loppet

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel