Bonnbollsbloggen: Så gick det för Nybro, Glömminge med flera

Kim Ahlqvist skriver varje söndag om helgens lokala träningsmatcher i populära Bonnbollsbloggen.
Den här söndagen är inget undantag – Nybro IF och Glömminge har bland andra spelat.

Redaktionen

Kl.22:09, 22 mars, 2015

Läs allt om helgens lokala träningsmatcher – klicka här!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

BLOGG: Efter krisen – ny tränare klar för ”Järnkaminerna”

Presenterar ny tränarlösning – drygt en månad före seriepremiären.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:22, 5 mars, 2018

BLOGG: Efter krisen – ny tränare klar för ”Järnkaminerna”
Foto: Arkiv.

24Kalmar har under vintern rapporterat om klassiska klubben Högsrums FF som haft det kämpigt på spelarfronten. Tränaren Ulf Jonsson har kämpat med näbbar och klor för att få till en lösning på problemet.

– Utan att överdriva behöver vi ha in sju-åtta gubbar innan serien drar i gång. Vi letar i närområdet och tjatar lite på folk som har anknytning till Högsrum. Det känns inte som någon idé att jaga folk inne i Kalmar i det här läget, sa Jonsson då.

LÄS MER: Klassiska klubben hotas av nedläggning: ”Det är tufft nu”

Förra veckan avsade han sig dock uppdraget som tränare för division 6-laget på grund av en ny jobbsituation.

Nu är det klart vem som ska ersätta Jonsson på Rällavallen. Tidningen Ölandbladet avslöjar att förre damtränaren i RM IFMartin Andersson, tar över HFF.

– Jag är ingen demon som gör underverk. En gör så gott en kan. Men jag har varit med så pass länge att jag inte blir nervös över att ta över såhär kort inpå säsongen, säger Andersson till tidningen.

För fler lokalbollsnyheter – klicka dig in till Bonnbollsbloggen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

Division 3-föreningen byter namn – här är nya klubbmärket

Går samman med förra division 6-laget.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.10:05, 2 mars, 2018

Division 3-föreningen byter namn – här är nya klubbmärket
Foto: Privat.

Föreningarna har tidigare samarbetat på ungdomssidan och en sammanslagning även på seniornivå har varit på tapeten förut. Nu slår de slag i saken – och från och med nu är Glömminge IF och Algutsrums IF en och samma förening.

– Vi har startat om GAIF som ungdomsförening och då kändes det som ett ypperligt tillfälle att göra samma sak på seniorsidan. Den här gången var det Algutsrum som förde det på tal och det byggs ju otroligt mycket i både Algutsrum och i Saxnäs, säger Bitte Börjesson, ordförande i Glömminge IF och nybildade Glömminge-Algutsrums IF.

Hon menar att sammanslagningen av föreningarna på lång sikt kan göra så att ungdomarna stannar kvar i moderföreningen.

– Barnen går i samma skola och vi har fina anläggningar som vi kan nyttja, nu när vi anlagt en sjumanna-plan även på Glömmingelunden, säger Bitte Börjesson.

Från och med säsongen 2018 kommer samtliga lag i föreningen att byta namn till Glömminge-Algutsrums IF.

Glömminge-Algutsrums IF:s nya klubbmärke.

Glömminge-Algutsrums IF:s nya klubbmärke.

– Vi kommer fasa ut matchställen efterhand och i år kommer herrlaget och något ungdomslag få nya aktuella tröjor. Vi övergår sakta men säkert till den nya föreningen – och om ett par år kommer ingen att tänka på det. Det har ju fungerat uppe i Böda/Högby till exempel.

Senast Algutsrums IF hade ett seniorlag i seriespel var säsongen 2015.

– Ju fler man blir, desto starkare och bättre blir man. Vi tror att det här är helt rätt väg att gå för oss, säger Börjesson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kärleken tog Kujtim till Lindsdal

"Hennes farfars far grundade faktiskt Lindsdal, så det är lite av en ära att spela här", säger 27-åringen.

Samuel Slättman

Kl.12:41, 25 februari, 2018

2 bilder
  • Kujtim Shkreta träffade sin flickvän Hanna Arvidsson i Australien. I oktober flyttade de ihop i Kalmar. Foto: Samuel Slättman.
    Kujtim Shkreta träffade sin flickvän Hanna Arvidsson i Australien. I oktober flyttade de ihop i Kalmar. Foto: Samuel Slättman.
  • Kujtim Shkreta. Foto: Samuel Slättman.
    Kujtim Shkreta. Foto: Samuel Slättman.

Under inomhusturneringen Nyårscupen fanns plötsligt ett nytt namn med i Lindsdals laguppställning. Klubben hade smygvärvat finnen Kujtim Shkreta, med rutin från FC Korsholm i finländska division 2 (tredje högsta ligan).

– Det gäller att jobba i det tysta så inte de andra vargarna kastar sig över dem, sa sportchefen Mattias Edman då.

LÄS MER: Taylors uppgift: lägga det nya LIF-pusslet

Den 27-årige offensiva spelaren från Vaasa flyttade till Kalmar för fyra månader sedan. Anledningen stavas Hanna Arvidsson. 

– Jag bodde i Australien i två år, och för lite mer än ett år sedan träffades vi där, sedan blev det Kalmar, säger Shkreta när 24Kalmar träffar honom inför en träning på Fjölebro. 

Vad visste du om Kalmar innan du flyttade hit?
– Ingenting! Jag visste bara att min flickvän var från Lindsdal. Hennes farfars far grundade faktiskt Lindsdal, så det är lite av en ära att spela här.

Vad är dina intryck av klubben så här långt?
– Fantastiskt! Jag är riktigt nöjd. Människorna och hur allt är upplagt och rullar på, allt är proffsigt. För att vara division 2 är det jätteproffsigt, säger Shkreta.

Under försäsongen har tränaren Jonathan Taylor använt den explosive Shkreta som vänsterytter, men han kan även spela forward.

– Det är en spännande spelare. Han överraskar mig dagligen, säger Taylor.

– När han tränade med oss första gången syntes det direkt att han hade något som kunde hjälpa vårt lag, men då var han ringrostig eftersom han inte hade spelat kontinuerligt på ett tag. Ju bättre tränad han blir desto mer överraskar han både mig och spelarna.

– Hans arbetskapacitet och hans skicklighet är hög så vi är väldigt nöjda med honom hittills. Jag tror att han kommer bli en viktig spelare för oss i år.

Vad är ditt personliga mål den här säsongen?
– Att vinna! Jag vill vinna så många matcher som möjligt och jag ska göra allt jag kan för att få det att hända, avslutar Kujtim.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fotbollslagets efterlysning – söker sista utpost

Precis som många andra lag har Läckeby GoIF det tunt på målvaktsfronten.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.18:21, 23 februari, 2018

Fotbollslagets efterlysning – söker sista utpost
Foto: Arkiv/Skärmdump.

Under fredagskvällen annonserade Läckeby GoIF ut ett inlägg på föreningens officiella Twitter- och Facebook-konto där de söker en målvakt till lördagens träningsmatch mot Hossmo BK.

Division 5-laget är ett av många lokala fotbollslag i de lägre serierna som brottas med numerären. 24Kalmar har tidigare berättat om problematiken i föreningarna Kalmar AIK, Nickebo IK och Tvärskogs IF.

”Målvakt sökes! Imorgon har vi träningsmatch mot Hossmo BK och har ingen tillgänglig målvakt. Är du sugen? Kontakta coach Ewaldh”, skriver föreningen på sina sociala medier.

Läckeby-tränaren Johan Ewaldh är själv en erfaren målvakt inom den lokala fotbollen. Han har representerat klubbar som Nickebo, Nybro och senast Läckeby.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rinor, 15, drömmer om proffslivet: ”Hade antagit utmaningen”

Efter provspelet i Makedonien väcktes drömmen till liv.

Samuel Slättman

Kl.11:54, 18 februari, 2018

Rinor, 15, drömmer om proffslivet: ”Hade antagit utmaningen”
Foto: Privat.

Kalmar Södra-spelaren Rinor Jonuzi har målet klart för sig – han ska bli fotbollsproffs. 15-åringen, med ett förflutet i IFK Berga och Kalmar FF, provspelade i somras med det makedonska laget Makedonija GP:s (Gjorce Petrov) ungdomslag.

– De har frågat om jag vill komma ner igen, säger Rinor Jonuzi.

Klubbens förstalag spelar i Prva Liga – högstaligan i landet. Föreningen, som ligger i huvudstaden Skopje, har inte erbjudit något kontrakt men vill att Jonuzi kommer ner och tränar med u-laget i sommar.

– Jag vill utmana mig själv så jag hade antagit utmaning att flytta dit. Jag skulle kunna ta det steget. De tränar väldigt hårt och tar allting på allvar. Jag vill försöka komma så långt som möjligt, säger Rinor.

För 2,5 år sedan skadade den nu 180 centimeter långe anfallaren knäet som då gick ur led. För att komma tillbaka har Rinor tränat extra tillsammans med den albanske tränaren Selajdin Zeneli. 

Under passen med Zeneli har fokus legat på teknik, snabbhet och avslut.

– Jag skulle beskriva mig själv som en stark, teknisk spelare med bra avslut. Jag kämpar alltid och gör mitt bästa. Svagheter är väl vänsterfoten och att nicka, huvudspelet, säger Rinor.

Om det blir något fortsatt spel i Makedonien återstår att se. Först ska Rinor och Kalmar Södra spela en ungdomsturnering i Amsterdam under påsklovet. Senare i sommar får Jonuzi dessutom besked om han blivit antagen till Fotbollsakademien i Kalmar, där han just nu är reserv.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng