Harrys riskerar vräkning – betalade inte hyran

Nattklubben Harrys i Kalmar riskerar att bli vräkta från sina lokaler. 860 466 kronor fattades hyresvärden efter tre obetalda månadshyror från 2014. Nu har hyrestvisten nått förhandlingar i tingsrätten.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.11:40, 21 maj, 2015

Harrys riskerar vräkning – betalade inte hyran
Harrys betalade inte hyran på tre månader och riskerar därför att bli vräkta. Foto: Arkiv

Efter att ha missat betala hyran i tre månader riskerar Cosmic Bowl AB att bli vräkta från sina lokaler, Harrys i Kalmar. Totalt är det 860 466 kronor i hyra som fattas hyresvärden Kalmarkronan fastigheter och Wollin förvaltning. 

Enligt stämningsansökan som skickades in till tingsrätten i juni 2014 kräver hyresvärden att Harrys lämnar lokalerna, eftersom de inte betalat sin hyra i sid.

Hyrorna gäller månaderna april, maj och juni 2014. Men först i tisdags möttes de båda parterna i Kalmar Tingsrätt för en muntlig förberedelse, som sedan kommer följas av huvudförhandlingen.

Huruvida de tre hyrorna har blivit betalda eller inte vill ingen av parterna kommentera.

– Jag kan väl säga så här, vi är inne i en process och innan dess så säger jag ingenting, säger Anita Wollin på Wollin fastigheter.

24Kalmar har sökt en kommentar från Ulf Karlsson, som driver Harrys i Kalmar – utan resultat.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmars första kontantfria krog: ”Ett naturligt steg”

Harrys i Kalmar blir först med att slopa sedlarna och mynten för att kunna lägga mer tid på gästens upplevelse.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.08:29, 4 maj, 2017

Kalmars första kontantfria krog: ”Ett naturligt steg”
De nya krögarna för Harrys, Ola Karlsson och Arthur Albert, berättar att krogen kommer att bli helt kontantfri. Foto: Hanna Thulin

På fredag slår Harrys i Kalmar upp portarna till sina totalrenoverade lokaler. I och med nyöppningen så tillkännager de även att de kommer att bli den första krogen i Kalmar som kommer att vara helt kontantfri.

– Vi har öppet sex dagar i veckan och genom att ta bort hanteringen av kontanter minskar vi administrationen och kan på så sätt lägga mer tid och energi på upplevelsen för våra gäster. Och det är det absolut viktigaste, säger Arthur Albert, krögare och platschef på Harrys i Kalmar.

De nya krögarna har tidigare berättat att de nu kommer satsa på ett breddat utbud som ska passa allt fler. Framförallt ska de fokusera mycket på dagsgästerna och familjerna som kommer för att äta och bowla.

– Det är viktigt att följa med i utvecklingen så att gästerna känner att vi är en modern krog. Vi har bland annat gjort en översyn av nöjesutbudet och en uppdatering av den kulinariska upplevelsen. Och eftersom de allra flesta redan betalar med kort i dagsläget blir det kontantfria ett naturligt steg för oss att ta. Det kan bli en liten övergångsperiod att vänja sig vid men i längden är det något alla kommer att tjäna på, säger Ola Hansson, krögare på Harrys i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Före detta Harrysägare ska betala miljonskadestånd

Efter en lång tvist mellan företaget Cosmic Bowl och fastighetsbolaget Kopparslagaren är det nu klart att de tidigare ägarna till Harrys ska betala drygt två miljoner kronor i skadestånd.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.08:15, 11 april, 2017

Före detta Harrysägare ska betala miljonskadestånd
Foto: Arkiv.

Före detta ägarna till Harrys i Kalmar, Cosmic Bowl har legat i tvist med fastighetsägaren Kopparslagaren. Cosmic Bowl stämdes på uteblivna hyror – de stämde i sin tur Kopparslagaren då det bland annat hade blivit vattenskador i källaren som inte åtgärdades.

I höstas krävde Kopparslagaren att Cosmic Bowl skulle lämna lokalen samt betala skadestånd på över sju miljoner kronor. Cosmic Bowl har hela tiden hänvisat till lokalens dåliga skick och menat att det skadat verksamheten.

De har i sin tur krävt skadestånd för uteblivna intäkter och för de kostnader som uppstod när det blev klart att de behövde avveckla verksamheten. Där låg skadeståndskravet på drygt elva miljoner kronor.

I sin dom anser tingsrätten att det fanns en del vattenskador och andra brister i Harrys lokaler, men att Kopparslagaren hade vidtagit åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Tingsrätten menar att det hade varit motiverat med en nedsättning av hyran när lokalens brister påverkade Harrys verksamhet. Rätten dömer Cosmic Bowl att betala drygt två miljoner av det begärda skadeståndet.

Som 24Kalmar tidigare har rapporterat om blev det för drygt 1,5 månad sedan klart att Ola Hansson,  delägare av Harrys i Ljungby och Värnamo, tar över Harrys i Kalmar.

Innan nyöppningen i slutet av april ska lokalerna totalrenoveras till en kostnad av uppemot åtta miljoner kronor.

– Det behövs en uppfräschning, vi kommer att behålla värmen men presentera det på ett annat, mer modernt sätt, sa Ola Hansson till 24Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya Harrysägarna: ”Det finns en otrolig potential här”

På måndag börjar totalrenoveringen och man ska anställa 17 personer innan öppningen i april. "Vi vill sätta tillbaka Harrys på matkartan".

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.11:56, 3 mars, 2017

Nya Harrysägarna: ”Det finns en otrolig potential här”
Ola Hansson och Arthur Albert tar över Harrys lokaler och fräschar upp dem. Foto: Hanna Thulin

I torsdags blev det, efter många spekulationer, känt vilka det är som tar över Harrys i Kalmar.

– I och med tvisten mellan den gamla driftaren och fastighetsägaren så har det gått väldigt snabbt för oss här på slutet men vi är redo att sätta igång. Vi har inte tagit över från den förra ägaren utan skrivit ett nytt hyresavtal med fastighetsägaren, säger Ola Hansson som är delägare för Harrys i Ljungby och Värnamo.

Med sig har han Arthur Albert som är delägare och platschef för Harrys i Ljungby.

– Jag har varit på Harrys i Kalmar innan och tänkte genast på vilken otrolig potential det fanns här så jag är supertaggad över att få sätta igång, säger Arthur Albert som kommer att flytta till Kalmar för att bli platschef här.

Inom Harrys har det gjorts många undersökningar om vad det finns för trender och vad det är som kommer att gälla i framtiden. Det som kommer starkt är mat i kombination med underhållning.

Vi tror väldigt mycket på Kalmars utveckling och de här lokalerna i det här läget. Vi vill främst sätta tillbaka Harrys på matkartan. Vi vill att det ska vara naturligt för en barnfamilj att gå hit att äta och få underhållning. Sen kommer vi även att anordna temakvällar med nattklubb och dans så att alla känner att de hittar sin tid att komma hit, säger Ola Hansson.

KLART: Så blir nya Harrys i Kalmar

På måndag påbörjas en totalrenovering till ett värde av 8 miljoner i Harrys lokaler och man hoppas att allt ska vara klart mot slutet av april.

– Det är slitet och vi ska se över alla ytor i lokalen samt uteserveringen och innergården. När vi öppnar i april så kommer det ha skett en hel del förändringar. Det behövs en uppfräschning, vi kommer att behålla värmen men presentera det på ett annat, mer modernt, sätt.

Även rekryteringen av ny personal är i full gång. Harrys tidigare personal kommer att bli kontaktade men det kommer att krävas många fler.

– Det kommer att krävas mer personal än tidigare så vi håller på att kolla på det. Det kommer att bli minst 17 stycken heltidsanställda men sen kan det bli minst lika många extraanställda, säger Ola Hansson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Småbarnsmamma vräks – ”utsattes för bedrägeri”

Svea hovrätt beslutade att kvinnan ska vräkas från sin lägenhet i Kalmar. Själv hävdar hon att hon har blivit lurad på pengar.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.10:36, 11 januari, 2017

Småbarnsmamma vräks – ”utsattes för bedrägeri”
Foto: Genre/Wikipedia Commons

Det är Hem & Hyra som rapporterar om händelsen med småbarnsmamman i Kalmar. Kvinnan blev tidigare i höstas uppsagd av hyresvärden på grund av hyresskulder.

Kvinnan, som har två minderåriga barn, överklagade till hyresnämnden och senare till hovrätten. Enligt henne har hon blivit utsatt för bedrägeri och sedan varit sjuk, men därefter fått ordning på sin ekonomi och betalat hyrorna i tid.

Hovrätten anser inte att bedrägeriet eller sjukdomen ska ha påverkat hennes förmåga att betala hyrorna. Därför går de på hyresnämndens linje och avslår kvinnans överklagande.

Kvinnan blir av med sitt hyreskontrakt men får två månaders uppskov med att flytta, då hon bor ensam i lägenheten med sina barn samt har betalat skulderna i efterhand.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinna grovt misshandlad av 25-årig man

Kvinna utsattes för allvarlig strypning av 25-årig man på nattklubben Harrys i centrala Kalmar under lördagsnatten.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.17:54, 31 januari, 2016

Kvinna grovt misshandlad av 25-årig man
En kvinna i 20-årsåldern misshandlades grovt under lördagsnatten på nattklubb i centrala Kalmar. Foto: Elias Håkansson

Strax efter klockan två på lördagsnatten ströps en kvinna i 20-årsåldern så pass hårt att hon fick svårt att andas. Det var en man i 25-årsåldern som utförde våldet och greps misstänkt för grov misshandel.

Händelsen uppkom efter att mannen i fråga krävde att få gå före i toalettkön. När den 20-åriga kvinnan påpekade att han inte fick det reagerade mannen våldsamt. Han knuffade in kvinnan i ett handfat för att sedan ta strypgrepp på henne.

Flera personer som såg händelsen ingrep och skingrade mannens strypgrepp runt kvinnans hals. Ett strypgrepp som var så pass hårt att kvinnan fick svårt att andas.

Mannen greps av polis men släpptes senare under natten efter förhör.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel