Derby i kväll – Nybro har respekt för Glömminge: ”Ingen vanlig nykomling”

Serieledaren Nybro IF har hela sju raka vinster, och ställs i kväll mot nykomlingen Glömminge IF. Och seriesuveränen har stor respekt för ölänningarna. "De är ingen vanlig nykomling, utan de har duktiga spelare på varje position", säger Nybros tränare Festim Pasho.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.13:43, 23 juni, 2015

Derby i kväll – Nybro har respekt för Glömminge: ”Ingen vanlig nykomling”
Glömminge har inget speciellt vapen för att stoppa skytteligaledaren Juan Gomez

Sju raka vinster, 24 poäng och en serieledning med hela sju poäng efter tio spelade matcher – och en anfallare i Juan Gomez som svarat för hela tolv mål.  Allt ser lovande ut för ett skadefritt Nybro IF som i kväll åker till Öland för att möta nykomlingen Glömminge – ett lag som de har stor respekt för.

– De är ingen vanlig nykomling, utan de har duktiga spelare på varje position, och många spelare med har erfarenhet av spel högre upp. De är ett starkt hemmalag som är duktiga i omställningsspelet, och på fasta situationer. Det gäller att vi driver upp tempot både med- och utan boll, säger Nybros tränare Festim Pasho.

Det finns ingen risk att ni kopplar av, med tanke på den stora serieledningen?
– Jag tror inte det, utan det är en utmaning som vi måste kunna hantera. Vi har en målmedveten grupp som alltid fokuserar på nästa uppgift, så jag är inte orolig, säger Festim Pasho.

Och ingen oro över att Juan Gomez gör mer än hälften av era mål?
– Nej, det spelar ingen roll. Han får gärna göra alla våra mål, så det är inga problem, säger Pasho.

Hur ska Glömminge stoppa Juan Gomez, Bo Nilmert?
– Han är så klart väldigt duktig, och alltid på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Men vi har inget speciellt vapen för att stoppa honom, utan vi spelar vårt spel och ska hantera det på ett bra sätt, säger Bo Nilmert, tränare i Glömminge.

Glömminge IF kommer från en tung förlust i nykomlingsmötet mot Kalmar AIK förra veckan.

– Vi gjorde en ganska tam insats mot Kalmar AIK, så vi är väldigt revanschlystna i dag. Förhoppningsvis gör vi en betydligt bättre match i kväll där vi kan störa Nybro, säger Bo Nilmert, tränare i Glömminge IF.

Hur skulle du beskriva Nybro IF?
– De är stabila – och har en bra målvakt, bra defensiv och är väldigt giftiga framåt. Det blir lite att bita i, men gör vi en bra match har vi stora möjligheter att både ta poäng och vinna. Det gäller att vi är på tårna och gör ett ordentligt jobb i 90 minuter.

Ni är lite större och mer fysiska än Nybro?
– Ja, de är lite mindre, men samtidigt väldigt snabba och tekniska. Vi får se hur vi hanterar det. Sedan får vi se hur vädret påverkar matchbilden. Om det blir regn kommer bollen sticka iväg en hel del i blöten, och det blir ett mer chansartat spel.

FaktaDivision 3 - Södra Götaland

Glömminge IF - Nybro IF
Glömmingelunden, 19:00.

Glömminge IF, trupp: Pontus Stridh, David Salomonsson, André Olsson, Mathias Knutsson, Tim Börjesson, Daniel Serell, Tommy Åstrand, Johan Ljungdström, Jimmie Nilsson, Filip Quist, Emil Börjesson, Christoffer Nilsson, Joakim Bengtsson, Jakob Ingvarsson, Benjamin Knezevic, Björn Nilsson, Charlie Nilsson, Viktor Olofsson.

Avstängning: Oscar Strindhag.

Nybro IF, trupp: Oliver Bergman (mv), Filip Lundin (mv), Jesper Löfgren, Razgar Eliassi, Karzan Eliassi, Karl Franzén, Juan Gomez, Erik Hoang, Jesper Ternow-Blomberg, Jörgen Helmersson, Ludvig Ingelsson, Eric Olsson, Gezim Dalipi, Karwan Delashob, Oscar Sandin, Niklas Gustavsson, Adam Nordström, Marcus Fransson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel