Tobias Eriksson tillbaka efter skräckskadan: ”Finns en viss återfallsrisk”

I maj drabbades Tobias Eriksson av en skräckskada i hemmamatchen mot Malmö FF. Han fick utgå med armbågen ur led, men nu är han tillbaka i träning och gav ett glädjande besked efter måndagens träningspass på Gasten. "Förhoppningsvis är jag tillgänglig till AIK-matchen den 5 juli", säger Tobias Eriksson.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.10:29, 23 juni, 2015

Tobias Eriksson tillbaka efter skräckskadan: ”Finns en viss återfallsrisk”
Tobias Eriksson var med på måndagens träning på Gasten. Foto: Martin Persson.

I slutet av maj drabbades Tobias Eriksson av en skräckskada i en hemmamatch mot Malmö FF. Han fick utgå med armbågen ur led och han gipsad i ett par veckor. Under måndagen deltog han i Kalmars träning på Gasten, och gav ett glädjande besked efteråt.

– Det går som planerat, och känns ingenting när jag springer. Det är mest om jag ramlar eller får en smäll som det finns en viss återfallsrisk, men det ska mycket till i så fall. Men rörligheten måste bli bättre, armen är fortfarande lite stel och det är svårt att räta ut armen helt, säger Tobias Eriksson.

När är du tillbaka i spel?
– Förhoppningsvis är jag tillgänglig till AIK-matchen den 5 juli, och då ska jag försöka ta en bänkplats. Det är i alla fall förhoppningen om allt går som planerat.

Vad tror du om höstsäsongen?
– Vi har blivit successivt bättre under säsongen och det gäller att fortsätta spinna vidare på det, för att kunna göra en bra avslutning på säsongen.

Och för egen del?
– Först och främst gäller det att komma tillbaka och bli tillgänglig för spel. Jag är full av motivation och när man får en skada så värdesätter man den skadefria tiden mer. Jag försöker se det positivt.

Du har fått hoppa runt en del positionsmässigt?
– Ja, det har blivit så. Men det är ganska klassiskt och något som har skett varje säsong i Kalmar. Jag känner att jag är allround och klarar av ganska många positioner, så det spelar ingen större roll var jag spelar utan det viktigaste är vad som passar laget bäst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel