Pantbedragare i Borgholm

Två män fick ut mer pant än vad de hade gjort sig förtjänt av vid Ica Slotshallen i Borgholm. Männen hade klistrat på nya streckkoder på burkarna.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.17:33, 30 juni, 2015

Pantbedragare i Borgholm
Två pantbedragare slog till i Borgholm i måndags. Arkivfoto

Det var vid halv åtta-tiden på måndagskvällen, som två bedragare slog till vid  Ica Slottshallen i Borgholm. Männen hade med sig två säckar med tomburkar som de ville panta i en pantmaskin. När de var klara fick de ut ett kvitto på 700 kronor.

Männen fick sina pengar och lämnade affären. Personalen fattade misstanke och begav sig till pantmaskinen för att kontrollera behållarna. Då upptäcktes det att männen hade klistrat på streckkoder på burkarna, vilket gjorde att de fick ut mer pengar än vad de hade gjort sig förtjänta av.

Händelsen är rubricerad som bedrägeri.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

POLISEN: Så undviker du att ditt bankkonto kapas

Med den här informationen kan du i ett tidigt skede sätta stopp för ett påbörjat bedrägeri.

Mia Martelleur

Kl.20:56, 25 maj, 2017

POLISEN: Så undviker du att ditt bankkonto kapas
Om du aktiverar notiser kan du enkelt se om någon försöker skapa ett Bank-ID i ditt namn. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Du kan få push-notiser till din mobil när det skapas ett nytt Bank-ID i ditt namn. En inte så känd funktion i Bank-ID appen som polisen idag gått ut med  på sin Facebooksida.

De meddelar om notiserna då det kan vara ett bra satt att i tidigt kunna sätta stopp för ett påbörjat bedrägeri.

”Om du får en notis och inte skapat något nytt Bank-ID själv ska du omedelbart kontakta din bank”, skriver polisen på sin Facebooksida.

De rekommenderar alla användare av mobilt Bank-ID att kontrollera sina inställningar för appen. Om du har en Iphone behöver du gå in i inställningar-notiser och aktivera det för Bank-ID appen. Har du en android behöver du gå in i programinformation och välja Bank-ID för att se om ”visa meddelanden” är i-bockad.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Presenteras av
veckans företag

P&E Fastighetspartner: ”Inte många som jobbar på det här sättet”

Företagets ovanliga affärsfilosofi ligger bakom framgångarna i fastighetsbranschen. "Vi äger i princip ingenting till hundra procent".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.19:54, 25 maj, 2017

P&E Fastighetspartner: ”Inte många som jobbar på det här sättet”
Johan Nielsen flyttar snart in i P&E Fastighetspartners nya kontor på Västra Sjögatan. Foto: Samuel Slättman.

P&E Fastighetspartner bildades i Kalmar för 26 år sedan. Företaget, som både driver egna projekt och förvaltar fastigheter, har sedan starten använt sig av en framgångsrik men något ovanlig strategi.

– I de fastigheterna vi jobbar med är vi till stor del delägare i. Hur många procent vi äger varierar, men vi har alltid med oss någon annan. Vi äger i princip ingenting till hundra procent, förklarar Johan Nielsen, vd och delägare, när han tar emot på kontoret vid Stortorget.

Fördelarna med ett delat ägarskap är enligt Nielsen flera.

– För vår del handlar det om att vi kan vara med på många fler ställen. För någon som har mycket pengar och vill investera i fastigheter, men som inte kan så mycket om branschen, vill man kanske ta hjälp av någon som kan, säger Nielsen och utvecklar:

– Det finns massor av företag, stora och små, som arbetar med fastighetsförvaltning och skötsel – men de har ju ett arvode, de tar betalt. Det gör så klart vi också men eftersom vi investerar våra egna pengar arbetar vi med fastigheterna som om de vore våra egna, för de är ju faktiskt det.

– Går samarbetet bra får vi en bra utveckling, vi hyr ut mer och fastigheten stiger i värde. Då vinner vi på det, minst lika mycket som de som gått in med de stora pengarna.

P&E:s filosofi har onekligen burit frukt. Förra året omsatte bolaget över 50 miljoner kronor. I mitten av 2020-talet är målet att passera 100 miljoner.

– Jag ska inte säga att sättet vi jobbar på är unikt, men vi har arbetat så här sedan starten -91. Samtidigt har vi en tydlig strategi att företaget ska fortsätta växa. Vi hoppas att vi nästan ska dubbla vår omsättning över tid. Sedan är inte det viktigaste målet att nå hundrastrecket utan att vi ska utveckla oss, bli bättre och anta nya utmaningar.

I dagsläget arbetar 35 personer på kontoret i Kalmar. Senare i år flyttar företaget in i nyrenoverade lokaler på Västra Sjögatan – man får helt enkelt inte plats i de gamla längre.

– Det absolut största vi jobbar med i Kalmar är Linneúniversitetet nere i hamnen där vi är delägare och ansvarar för fastighetsförvaltningen och projektledningen för västra sidan. Det kommer bli jättekul att se det växa fram till oktober 2018 – då det är dags för första inflyttningen.

Andra projekt i Kalmar som P&E bygger och förvaltar är Bergagården, RIFA-tomten och utvecklingen av Baronen köpcentrum.

Även på företagets två andra kontor i Stockholm och Linköping är det full fart.

– Just nu förvaltar vi nästan 900 000 kvadratmeter – från Sundsvall i norr till Kristianstad i söder. Det är bostäder, kontor, handel, skolor och polishus – väldigt blandat. Vi går in i fastigheter som har någon form av utvecklingspotential och där de resurserna vi sätter in får en bra effekt.

När framtidens utmaningar i branschen kommer på tal är det enligt Nielsen mer den nationella ekonomiska situationen än den regionala som påverkar.

– Vi har haft högkonjuktur rätt så länge nu och alla priser har gått upp. Frågan är när det stagnerar – det borde inte vara jättelångt borta tycker jag. Å andra sidan sa man det för ett år sedan också. Men att ekonomin planar ut – det måste det göra. Frågan är om det är om två år, ett år eller ett halvår.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hattmakare utsedda till Årets företagare

Kalmarföretaget har ett succéår bakom sig. "På sätt och vis är det konstigt att vi står här efter så kort tid".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.18:13, 25 maj, 2017

Hattmakare utsedda till Årets företagare
Filip Klasson och Nicklas Nordheim, Hatstore, är Årets företagare i Kalmar län. Foto: Arkiv/Hanna Thulin.

Hatstore är företaget som på rekordtid har gått från hobbynivå till att distribuera kepsar, mössor och hattar till nio olika länder. När 24Kalmar besökte företagets 900 kvadratmeter stora lagerlokal i december gav Niklas Nordheim, ekonomi- och personalansvarig, sin syn på varför det har gått så bra.

– Vi är väldigt nischade och det är väl också därför som det har gått så bra. Vi har över 4000 olika sorters kepsar och mössor av högsta kvalité. Samtidigt så är vi väldigt duktiga på att svara på frågor från kunder som undrar något, sa Nordheim.

Förra året omsatte Hatstore cirka 30 miljoner kronor. Ytterligare ett kvitto på att ”det går bra nu” kom i början av den här veckan. Då vann Nordheim och företagets grundare och vd Filip Klasson priset Årets företagare i Kalmar län.

– Ja, på sätt och vis är det konstigt att vi står här efter så kort tid, men det är förmodligen för att vi vågar tänka stort och sikta internationellt, sa Niklas Nordheim till tidningen Barometern, direkt efter ceremonin på residenset i Kalmar.

Utmärkelsen Årets företagare delas sedan 1985 ut av organisationen Företagarna över hela Sverige. Hatstore kommer nu representerar Kalmar län i tävlingen Årets företagare i Sverige.

I LÄS MER: Hatstore: ”Vi ska ta över USA”

Tidigare vinnare Årets företagare i Kalmar län:
2016: Anna, Martin och Anders Barkevall, KronoCamping Öland AB Böda Sand.
2015: Per Ljung och Ulrika Nyström Ljung, TOP Fibre AB, Hultsfred.
2014: Göran Malkar, Malkars Träningscenter AB, Kalmar.
2013: Mikael & Ann-Louise Idensjö, Däck-Roy Idensjö AB, Färjestaden.
2012: Mikael Carlsson, RM Snickerier AB, Vimmerby.

FaktaKriterier – Årets företagare ska: 

  • äga och aktivt driva företaget

  • ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning

  • genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare

  • visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras

  • ha god lönsamhet och sakna betalningsanmärkningar


Källa: Företagarna.se. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så får du folk att gilla dig – på bara några sekunder

Några sekunder. Längre tid än så behöver det inte ta för att bli omtyckt. Det menar författaren Nicholas Boothman som delar med sig av sina bästa tips.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.17:43, 25 maj, 2017

Så får du folk att gilla dig – på bara några sekunder
Foto: Creative Commons

Det är tidningen Expressen som snappat upp en artikel i This is Insider där författaren Nicholas Boothman ger sina bästa tips på hur man helt enkelt får någon att tycka om en på under 90 sekunder.

I fem olika steg kan man alltså få någon att tycka om en på under två minuter. Kanske till och med på så kort tid som fyra sekunder.

Börja med att vara öppen. Både när det kommer till attityd och kroppsspråk, menar Boothman. Utstråla positiv energi och rikta ditt hjärta mot personen du pratar med. Har du en jacka på dig – knäpp upp den.

Fortsätt genom att söka ögonkontakt. Men titta bort då och då – det får inte bli för mycket av det goda, skriver Boothman. Har du problem med att söka ögonkontakt har han ett tips: När du tittar på TV ska du speja efter vilken färg på ögonen alla människor har. Nästkommande dag gör du likadant – fast i verkliga livet.

Var heller inte rädd för att le. Får du chansen – ge ditt bredaste leende. Boothman skriver att det visar att man är en uppriktig och innerlig person. Dessutom visar forskning att personer har lättare att komma ihåg glada människor.

Glöm inte bort att säga hej när du möter en ny person. Ska ni ta varandra i hand så gör det rejält. De allra flesta föredrar ett fast handslag. Under samtalet med personen bör man också luta sig framåt. Detta visar i sin tur att du är öppen och nyfiken på personen. Men se upp! Du får inte trilla framlänges.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

17-åring stal glasögon – personal ingrep

Den unge killen försökte lämna butiken utan att ha betalat.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.15:49, 25 maj, 2017

17-åring stal glasögon – personal ingrep
Foto: Arkiv.

På onsdagseftermiddagen upptäckte personal i klädbutiken New YorkerBaronen att en ung kille tog ett par glasögon och lämnade affären utan att betala. Polis tillkallades och nu misstänks 17-åringen för snatteri. Värdet på glasögonen var 95 kronor. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel