Öländska högst på toppen i Norge

I sitt första bergslopp någonsin knockade Högby IF-löparen Ida Nilsson konkurrenterna.

Kl.22:30, 9 juli, 2015

Öländska högst på toppen i Norge
Högby IF:s Ida Nilsson var överst på pallen i Norge. Foto: Privat

Högby IF-löparen Ida Nilsson fortsätter att hitta nya utmaningar i sin karriär. I lördags sprang hon sin första bergslopp i NorgeHornindal rundt i södra delarna av landet. Loppet var över 38 kilometer. Trots den ringa erfarenheten var Nilsson överlägsen. Tiden 4.54,33 betydde inte bara att hon var över en timmer före närmaste kvinnliga löpare. Det betydde även att hon var tvåa totalt, plus att Nilsson satte ett nytt banrekord.

– Vi sprang upp och ned över tre toppar på 1 000 höjdmeter. På en av topparna var det fortfarande snö, säger Ida Nilsson.

Vad var svårast?
– Det krävs skilda färdigheter i sådana här lopp jämfört med ett vanligt lopp. Jag har fortfarande lite problem med att springa snabbt utför när det är brant och stenigt. Normalt sett är jag helt okej på att springa nedför, exempelvis på Lidingöloppet. Men detta är något helt annat, säger Ida Nilsson.

På lördag springer Ida Nilsson ett nytt lopp i Norge, då ett backlopp över 4,6 kilometer över 500 höjdmeter väntar i Bremanger.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel