Syndabock i går – hjälte i dag: ”Jag smällde upp den i det vänstra krysset | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Syndabock i går – hjälte i dag: ”Jag smällde upp den i det vänstra krysset

Kalmar FF U17 är klart för Gothia Cup-final. Detta efter ännu ett straffdrama. Hjälte blev Gustav Eriksson Söderström, som missade en straff under ordinarie tid mot Falkenberg i kvartsfinalen. "Jag smällde upp den i det vänstra krysset", säger han.

Kl.20:35, 17 juli, 2015

2 bilder
  • Gustav Eriksson Söderström blev straffhjälte för KFF. Foto: Privat
    Gustav Eriksson Söderström blev straffhjälte för KFF. Foto: Privat
  • Kalmar FF är klart för Gothia Cup-final. Foto: Kalamr FF
    Kalmar FF är klart för Gothia Cup-final. Foto: Kalamr FF

Straffdramat mot Falkenberg i går räckte inte för Kalmar FF:s U17-lag i Gothia Cup. Semifinalen mot Brommapojkarna blev också den en thriller, som avgjordes efter en straffsparkstävling.

Den stora KFF-hjälten blev Gustav Eriksson Söderström, som i kvartsfinalen mot Falkenberg kunde ha blivit syndabock då han missade en straff under ordinarie tid. När väl straffläggningen mot Falkenberg drog i gång var Eriksson Söderström redan utbytt. Men när han väl fick chansen i den femte straffomgången mot BP visade Eriksson-Söderström ingen pardon.

LÄS MER: KFF:s hjälte efter straffdramat: ”Rätt coolt att vara i semifinal”

– Straffen mot Falkenberg var pinsam. Jag tvekade för mycket, var för trött och tänkte inte igenom mitt beslut tillräckligt mycket. Men nu var jag inte särskilt nervös. Jag brukar vara säker på straffpunkten Jag smällde upp den i det vänstra krysset, säger Gustav Eriksson Söderström.

KFF-tränaren Henrik Rydström hade inte en tanke på att peta sin straffskytt.

– Han har slagit in många straffar i U17. Han är säker. En gång får man missa, men inte två, säger Rydström och skrattar.

KFF gjorde spelmässigt en bra match och kunde med lite effektivitet vunnit matchen under ordinarie tid. Bland annat hade Svante Ingelsson en frispark i ribban.

– Jag tycker att killarna spelade en relativt bra fotboll med tanke på omständigheterna. Vår spelmotor, Adam Hellborg, var sjuk, och trots att det var femte match på fem dagar visade vi en jäkla attityd och vågade spela oss ur situationen. Det var kul att se, säger Rydström.

Värt att notera från semifinalen var att Elias Eriksson vaktade målet, i stället för gårdagens straffhjälte Hugo Lundberg.

Nu väntar en gammal bekant i finalen för KFF. I gruppfinalen blev KFF överkört av Right to Dream från Ghana. Visserligen blev det bara 1–0, men det skiljde mer än så mellan lagen. Nu får KFF chans till revansch då lagen möts i finalen. En final som spelas på Gamla Ullevi.

– Det blir en av de största matcherna man har spelat. Vi ska tuffa till oss och visa att vi är ett bra fotbollslag. Vi ska neutralisera deras spel, säger Gustav Eriksson Söderström.

Henrik Rydström myser över att laget är i final.

– Det kommer att bli åka av. Vi måste göra en spelmässigt bättre insats än senast. Vi ska stå upp på ett jäkla sätt och kräma ut det sista vi har, säger Henrik Rydström.

Finalen börjar 15.00 på lördag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IF BROMMAPOJKARNA-KALMAR FF

Betygen: Frustrerat Kalmar nådde inte femte raka

Brommapojkarna satte tidigt stopp för Kalmar FF ock skapade en kraftig uppförsbacke för bortalaget.

Dennis Johansson

Kl.21:23, 18 maj, 2018

Betygen: Frustrerat Kalmar nådde inte femte raka
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Lucas Hägg-Johansson 3

Stoppade flera farliga kontringslägen och gjorde en superräddning på ett skott från Omondi i BP. Straffmålet kan man inte klandra Hägg-Johansson som den gången fick se sig besegrad. Och 2-0 målet ställs han svårt då Fritiof Björkén får bollen helt fritt i straffområdet.

LÄS MER: SLUT: Långa segersviten spräcktes mot Brommarpojkarna

Viktor Elm 5

Trots sitt gula kort gjorde Kalmar FF:s lagkapten en stark andra halvlek och fick till slut in ett sent reduceringsmål efter vunnen nickduell.

Chima Uche Akas 3

Slog flera bra frisparkar som det tyvärr inte blev någon utdelning på.

Gbenga Arokoyo 3

Drar sent på sig ett väldigt onödigt gult kort.

Melker Hallberg (ut 59) 2

Spelade lite väl frustrerat, drog på sig ett gult kort och orsakade straffspark till BP som de tog vara på och gjorde 1-0.

 

Papa Alioune Diouf 3

Hade många bra lägen i straffområdet men lyckades inte utnyttja något ut av dem.

Romario Pereira Sipiao 3

Fick ett grymt inlägg av Hiago som han slarvade bort.

Adam Hellborg 3

Drar på sig ett av många gula kort i KFF men är däremot en av få som fick till skott på hemmalagets mål.

Isak Magnusson 4

Jobbar hårt i både offensiven och defensiven. Spelar fysiskt, vinner boll flera gånger och när han väl tappar boll ligger han på BP-spelarna som en igel.

Erton Fejzullahu (ut 71) 3

Fick till ett bra avslut men såg ofta ut att vara trött i sin löpning.

Hiago de Oliveira Ramiro (ut 71) 3

Drog på sig onödigt kort och tappar Fritiof Björkén i straffområdet vid 2-0-målet.

Mikael Dyrestam (in 59) 4

Kom in anda halvlek med kraftig uppförsbacke men jobbade bra defensivt och offensivt.

Nils Fröling (in 71)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nixon Darlanio Reis Cardoso (in 71)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

FaktaBetygsskala:
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Kommunen har köpt Guldfågeln arena

Efter många turer i domstolarna – nu har beslutet vunnit laga kraft.

Andreas Norinder

Kl.11:53, 18 maj, 2018

KLART: Kommunen har köpt Guldfågeln arena
Foto: Jan Magnusson/Pressbild

Tidigare i maj rapporterade 24Kalmar att Högsta förvaltningsdomstolen inte tar upp ärendet och på fredagen blev det helt klart – Kalmar kommun köper Guldfågeln arena för 244,5 miljoner kronor av Kalmar FF Fastigheter AB.

– Vår bedömning är att vi kommer att klara av målet att självfinansiera minst hälften av våra investeringar även med köpet av Guldfågeln arena. Det är ett styrkebesked. Kommunfullmäktige har med mycket bred majoritet valt denna lösning som nu innebär att vi över tid får full rådighet över en arena som idag sannolikt skulle kosta minst det dubbla att bygga, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) i ett pressmeddelande.

Det tidigare driftbidraget till KFF på sju miljoner kronor per år övergår nu till kommunens driftbudget. Förvärvet innebär att Kalmar FF hyr Guldfågeln arena till och med den 31 december 2019.

Den årliga hyran ligger på 400 000 kronor/månad och KFF ska även ansvara för samtliga driftkostnader, förutom yttre underhåll. Denna uppgörelse gäller fram till övertagande den 1 januari 2020.

Från och med det datumet övertar kommunen driftansvaret och KFF:s hyra anpassas ”i förhållande till andra jämförbara herrallsvenska klubbar”, skriver Kalmar kommun.

”På samma sätt kommer hyran beräknas för IFK Kalmar där hyran baseras på jämförbara hyror i damallsvenskan”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IF Brommapojkarna-Kalmar FF

Succédebutanten startar i kvällens match

Men lika goda nyheter hade tränare Nanne Bergstrand inte angående Kalmar FF-anfallaren Måns Söderqvist.

Dennis Johansson

Kl.08:04, 18 maj, 2018

Succédebutanten startar i kvällens match
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Efter fyra raka segrar börjar Kalmar FF nu få kontakt med toppen av den Allsvenska tabellen. I dagsläget skiljer endast tre poäng skiljer upp till AIK på andraplatsen och i dag har man chans att komma ännu närmare när femte raka segern jagas mot Brommapojkarna på bortaplan.

Men efter måndagens möte mot Sirius dök frågetecken upp rörande två spelare i KFF. Nämligen om Måns Söderqvist och succédebutanten Nils Fröling skulle finnas med i truppen mot Brommapojkarna. Tränare Nanne Bergstrand har svaren:

LÄS MER: Fröling matchhjälte – inför ögonen på pappa Mats

– Måns spelar inte. Han har en blödning i vaden och sedan får vi se hur snabbt det går över. Det är svårt att säga, det är väldigt individuellt hur lång läkeprocessen blir, säger han till Barometern.

Nils Fröling, som debuterade från start i måndags och gjorde matchens enda mål, fick kliva av plan 31 minuter in. En smäll på knäet hindrade honom från att fullfölja matchen den gången men nu bekräftar Nanne Bergstrand att 18-åringen är frisk och startar ikväll.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KFF bjuder mammor på toppmatch: ”Känns jätteroligt”

När Kalmar FF tar emot Hammarby på mors dag kan alla mammor hämta ut en fribiljett.

Andreas Norinder

Kl.09:14, 16 maj, 2018

KFF bjuder mammor på toppmatch: ”Känns jätteroligt”
Nytt segerjubel på mors dag? Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

Den 27 maj kommer serieledande Hammarby IF till Gulfågeln arena. I samband med det har Kalmar FF släppt en kampanj som innebär att den som vill kan uppvakta sin mamma med en gratis fotbollsmatch.

– När vi såg att det var mors dag så ville vi göra någonting uppskattande för alla mammor. Då kände vi att det kunde vara en rolig grej där alla söner och döttrar kan gå på fotboll och fira sin mamma på Guldfågeln Arena, säger Kalmar FF:s marknadschef Anders Klevsand.

Erbjudandet kan nyttjas av alla säsongskortsinnehavare samt de som köper en enkel biljett. Mellan fredag den 18 maj och en vecka framåt kan ”mamma-biljetterna” hämtas ut på GFA.

– Det har varit roligt att se alla positiva reaktioner efter att vi släppte erbjudandet. Det är många som har hört av sig och vill nyttja erbjudandet vilket känns jätteroligt, säger Anders Klevsand.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar FF–IK Sirius

Inbytte Magnusson imponerade stort

"Jag är nöjd med min insats" säger unga KFF:aren efter matchen.

Dennis Johansson

Kl.22:00, 14 maj, 2018

Inbytte Magnusson imponerade stort
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Nils Frölings första allsvenska match från start började på bästa tänkbara vis. Efter att ha skapat många lägen i tidigt skede stod han sedan för matchens enda mål när Kalmar FF vann med 1–0 mot IK Sirius.

Men efter 31 minuter byttes 18-åringen ut efter skada och ersattes av 19-åriga Isak Magnusson som också imponerade stort under måndagskvällen.

LÄS MER: Fröling matchhjälte – inför ögonen på pappa Mats

– Jag tycker det gick helt okej i dag. Men eftersom det var ett inhopp blev det inte så mycket uppvärmning för min del, men jag är nöjd med min insats, säger Isak Magnusson.

Hur tänkte du när ditt namn ropades upp?

– Jag var lite beredd på det för det var lite oklart med både Chima och Nils där om de kunde fortsätta. Så jag var ganska redo på att hoppa in ändå.

Unga KFF:aren spelade med ett högt tempo och skapade mycket chanser. Han var så när att kamma hem en assist efter att ha spelat fram Papa Diouf precis framför Joakim Wulff i Sirius kasse.

Från start till slut spelade han väldigt fysiskt och fick med sig flera frisparkar och låg även bakom några av bortalagets kort.

– Det är ett fysiskt lag Sirius och då gäller det att man är mentalt redo att gå in och smälla på direkt. Och det hade jag förberett mig på sedan innan.

Har du några förhoppningar att få spela nästa match?

– För mig gäller det bara att jobba på. Jag gör det jag kan på träningarna och sedan är det upp till Nanne att välja vilka som startar. Mycket mer är så kan jag inte att göra.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng