Välgörenhet på Kalmartravet gav nya gåvor till cancerforskningen

För andra året i rad anordnades Ride For Cancer/Equus For Hope på Kalmartravet. Och likt förra året blev det en stor publiksuccé, där alla pengar som samlas in går oavkortat till cancerforskning. ”Jag var deppig att så många dör i cancer hela tiden”, säger projektledaren och initiativtagaren Ann ”Bella” Rodhelind.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.09:04, 30 juli, 2015

3 bilder
  • Välgörenheten
    Välgörenheten "Ride For Cancer" på Kalmartravet resulterade i nya gåvor till cancerforskningen. Foto: Ludvig Axelsson
  • Initiativtagaren Ann
    Initiativtagaren Ann "Bella" Rodhelind.

Det var Ann ”Bella” Rodhelind som startade en Facebooksida den 13 maj 2014 för att uppmana alla som håller på med hästar att vara med och bidra till cancerforskningen för vuxna och barn. Och gensvaret blev oerhört positivt direkt.

– Jag startade den där Facebooksidan förra året för att jag var deppig över att så många dör i cancer hela tiden. Sedan så blev det ett så pass bra gensvar, så då bollades några idéer om hur vi skulle ha det – och så här bra blev det, säger projektledaren Ann ”Bella” Rodhelind.

Runt 700 personer hade letat sig ut till Kalmartravet under onsdagskvällen för att gör en god gärning för cancerforskningen. Det var ett fullspäckat schema med allt från ponnytrav, dressyr, höjdhoppning och liveband till godisregn som det bjöds på. En väldigt underhållande afton – som blev en succé även denna gång.

– Det har gått väldigt bra. Först tyckte vi det var ganska lite folk, men vi öppnade en timme tidigare än förra året, så att jag tror nästan att det var lika många som förra året (cirka 700 besökare), säger Ann ”Bella” Rodhelind.

Hur går tankarna om att arrangera det även nästa år?
– Ja, det är väl tanken att göra det. När man väl är uppe i det, så tänker man ”orkar vi det här en gång till?”, men det är för en god sak och samarbetet med de olika hästklubbarna gör det enklare också. Det är fantastiskt att vi kan mötas tillsammans och göra detta för en god gärning.

92 000 kronor lyckades man samla in till cancerforskning under förra året – men på lite drygt ett år har den totala siffran närmat sig imponerande 300 000 kronor – en fin slant som helt oavkortat går till Barncancerfonden och Cancerfonden.

– I morgon (läs i dag) åker jag till banken med alla pengar och sätter in dem. Så vi hoppas på minst 92 000 kronor som vi hade i fjol, säger Ann ”Bella” Rodhelind tacksamt.

Text: Ludvig Axelsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel