RFSL Kalmar län gick i Pride-tåget: ”Jätteviktigt att synas”

I lördags gick föreningen RFSL Kalmar län i Pride-tåget för första gången, och det var en stor upplevelse för de som deltog. "Det var jätteroligt, och vi hade många glada medlemmar med oss", säger Annelie Skogsberg, ordförande i RFSL Kalmar län.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.08:24, 3 augusti, 2015

4 bilder
 • RFSL Kalmar län deltog i Pride-tåget för första gången. Foto: Thore Berggren
  RFSL Kalmar län deltog i Pride-tåget för första gången. Foto: Thore Berggren
 • RFSL Kalmar län deltog i Pride-tåget för första gången. Foto: Thore Berggren
  RFSL Kalmar län deltog i Pride-tåget för första gången. Foto: Thore Berggren
 • RFSL Kalmar län deltog i Pride-tåget för första gången. Foto: Thore Berggren
  RFSL Kalmar län deltog i Pride-tåget för första gången. Foto: Thore Berggren
 • RFSL Kalmar län deltog i Pride-tåget för första gången. Foto: Thore Berggren
  RFSL Kalmar län deltog i Pride-tåget för första gången. Foto: Thore Berggren

I lördags gick RFSL Kalmar län för första gången i Pride-tåget, och de fick gå redan som åttonde grupp av totalt 192 ekipage. Det bjöds på sång, dans och spex samtidigt som de spred kärlekens budskap.

– Det var kul att gå hela tåget, men väldigt varmt och långt. Men det var jätteroligt, och vi hade många glada medlemmar med oss, säger Annelie Skogsberg, ordförande i RFSL Kalmar län och fortsätter.

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter,  bildades 1950, och har cirka 6 000 medlemmar i landet. I Kalmar har man ett 30-tal medlemmar, varav cirka 20 personer deltog för RFSL Kalmar län i paraden.

– Vi önskar att vi hade varit lite fler i vår grupp. Men det var många som skrek ”Heja Kalmar”, och jag tror att det var för att vi var just en liten grupp. Det var jätteroligt att så många hurrade och hejade på oss, säger Annelie Skogsberg.

Föreningen arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner, ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Och nu hoppas de att deras medverkan i Pride-tåget ska få folk Kalmar att synas mer.

– Det är jätteviktigt att vi syns här. Kalmar har inte varit en jättestor punkt på hbtq-kartan, utan har varit väldigt långt ner vad gäller utbud, ställen och handlingsplaner mot diskriminering. Men nu har Kalmar börjat klättra, och det är viktigt att folk ser tåget och får upp ögonen för att Kalmar har ett RFSL, säger Annelie Skogsberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel