Pridearrangören sammanfattar festen: ”Överträffade alla förväntningar”

Det blev en pridevecka värd att minnas. En vecka som överträffade arrangörernas förväntningar, och en Prideparad som lockade 5000 personer. "Det är helt fantastiskt. Fantastiskt är ett ord som kommer slitas ut när man pratar om den här veckan", säger projektledaren Jennie Vallin.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.15:05, 13 september, 2015

2 bilder
  • Jennie Vallin, projektledare för Kalmarsund Pride. Foto: Arkivfoto/24Kalmar
    Jennie Vallin, projektledare för Kalmarsund Pride. Foto: Arkivfoto/24Kalmar
  • Över 5000 deltog i lördagens Prideparad. Foto: Martin Persson
    Över 5000 deltog i lördagens Prideparad. Foto: Martin Persson

Det har varit mycket glädje, samtidigt som ett allvarligt budskap har basunerats ut, under Prideveckan i Kalmar. En vecka som arrangörerna väljer att sammanfatta med ett ord – fantastiskt.

– Ja. Det har varit fantastiskt, helt fantastiskt. Det är ett ord som kommer slitas ut när man pratar om den här veckan, säger projektledaren Jennie Vallin och fortsätter.

– Det är en så underbar känsla att se alla människor som vill, och kan, stå bakom detta. Det har varit så mycket glädje och gemenskap med så många engagerade. Jag är så stolt över att vi har lyckats skapa detta och nu hoppas vi att folk tar med detta in i vardagen också, säger Jennie Vallin.

Inför Prideparaden hade arrangörerna en förhoppning om att drygt 500 personer skulle vara med i tåget, men siffrorna slutade i det tiodubbla.

– Ja, vad ska man säga? Fantastiskt, och det överträffade alla förväntningar. Men detta är bara början av en enorm gemenskap och något ännu större. Vi hoppas att detta ska få en effekt av att ännu fler vill engagera sig och att vi får med fler kommuner i länet, säger hon.

Har du haft tid att njuta i veckan också?
– Ja, och det är tack vare alla våra fantastiska volontärer som vi arrangörer haft tid att lyssna på föredrag och musik, samt varit delaktiga i gemenskapen. Vi har delat upp ansvaret, och trots att vi säkert har jobbat dygnet runt så har vi gjort det med stor glädje.

Hur ser planerna ut för Kalmarsund Pride 2016?
– Nu åker jag på semester till Tokyo, men sedan ska styrelsen samlas och vi ska kontakta medarrangörerna för en genomgång. Vi får prata igenom om vad som blev bra och vad vi behöver förbättra, och sedan arbeta vidare utifrån det, avslutar en sprudlande glad Jennie Vallin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel