Vattenbristen: Nu är problem helt löst

På måndagskvällen var vattnet på väg tillbaka för de 2 500 Kalmarborna som drabbades av det akuta ventilbytet. I dag kan vattnet ha missfärgningar som är ofarliga – men den som drabbats bör undvika vittvätt.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.21:38, 14 september, 2015

Ett akut ventilbyte gjorde att Kalmar Vatten blev tvungna att stänga av vattnet för alla hushåll norr om Lindsdal under måndagen. Cirka 2 500 personer påverkades.

Runt klockan 21:00 på kvällen var reparationen klar och och vattnet kom tillbaka. Men boende uppmanades att vara sparsamma med vattenförbrukningen under kvällen och natten.

Att fylla på de milslånga vattenledningarna igen tar tid, informerar Kalmar Vatten på sin hemsida. Därför kan det dröja innan alla har normalt tryck, och vattentankar finns fortfarande kvar i Kåremo, Slakmöre bygdegårdar, Enliden i Rockneby, Åbyskolan i Läckeby och Hamnplan på Revsudden.

Boende i berörda områden uppmanas att undvika vittvätt under hela tisdagen. När vattnet kommer tillbaka spolas det ut ordentligt för att få bort eventuella missfärgningar, men det är inga problem att dricka vattnet eller använda det i mat, skriver Kalmar Vatten i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel