Rockneby har gjort klart med ny tränare

Rockneby IK är tidigt ute. "Byn" har gjort klart med ledarstaben inför 2016: Fredrik Carlsson tar över som huvudtränare – Anders Calvander och Robin Höglund blir assisterande.

David Winberg

David Winberg

Kl.13:57, 1 oktober, 2015

Rockneby har gjort klart med ny tränare
Fredrik Carlsson (mitten) tar över Rockneby IK. Anders Calvander (vänster) och Robin Höglund (höger) blir assisterande. Foto: Privat
Dubravko ”Duba” Knezevic, Niklas Friberg och Roberth Engdahl har fungerat som tränare i Rockneby IK under olika perioder 2015.
Nu har ”Byn” gjort klart med en ny ledarstab inför 2016: Fredrik Carlsson tar över som huvudtränare – Anders Calvander och Robin Höglund blir assisterande.
Carlsson, som har varit spelare i Rockneby och även varit en av tränarna under hösten, kommer lägga skorna på hyllan för att lägga fullt fokus på tränarkarriären. Calvander och Höglund blir spelande assisterande.
Rockneby åkte ur division 5 sydöstra den här säsongen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Knutssons mäktiga nick fixade ny seger för Glömminge

Hela 13 matcher spelades i lokalbollen under torsdagen. Se samtliga resultat och läs om tränarnas tankar.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.18:09, 25 maj, 2017

Knutssons mäktiga nick fixade ny seger för Glömminge
Foto: Arkiv.

Division 4 Södra

Madesjö IF – Lindås-Långasjö FF 0-1 (0-0)

Boris Broberg, tränare i Madesjö IF: ”Idag är vi inte alls bra. Vi tappar för mycket boll och tar alldeles för mycket felbeslut. Passningsspelet sitter inte alls så det måste vi förbättra. Vi skapade några chanser men inget som var jättefarligt direkt. Det positiva är väl att vi är nära att ta poäng trots vår dåliga insats.

Göran Gunnaresson, tränare i Lindås-Långasjö: ”Vi gör en stabil insats om man ser över 90 minuter. Vi tog oss in i matchen efterhand och borde gjort ett par mål innan halvlek. En bit in i andra lyckas vi ta ledningen och efter det kontrollerar vi matchen till slutet. Dock var vi lite pressade sista tio när Madesjö tryckte på.

Mål Lindås-Långasjö FF: Linus Henriksson

Matchens lirare Lindås-Långasjö: Johan Gunnarsson. Han var väldigt het och visade en fantastisk inställning.

Matchens Lirare, Madesjö IF: Jihad Jasemalonezi. Han gjorde en bra insats mellan stolparna.

 

Hovmantorp – Gullabo/Gullaboås IF 11-0 (7-0)

John Petersson, tränare i Gullabo/Gullaboås: ”Vi står upp hyfsat de första 20 minuterna, men sen är det inget snack om saken. Vi lyckas inte hålla bollen på deras planhalva samtidigt som de hittar in med långbollar bakom vår backlinje gång på gång. I andra halvlek spelar vi med fem istället för fyra man på mittfältet vilket gör att vi iallafall släpper in färre mål..

Matchens lirare Gullabo/Gullaboås IF: Jesper Petersson. Han sliter på väldigt bra i 90 minuter.

 

Division 4 östra

Glömminge IF – Västervik 2-0 (1-0)

Målen Glömminge IF: Mattias Knutsson, Linus Runesson.

Stefan Regebro, tränare i Glömminge IF: ” Första halvlek är vi klart bättre. De backar ner och låter oss ha bollinnehavet. Efter att ha tryckt på ett tag får vi en hörna där Mattias Knutsson kommer så högt att han måste slagit det svenska rekordet i höjdhopp och gör 1-0. I andra rycker Västervik upp sig lite men på ytterligare en hörna gör vi 2-0. Överlag är jag väldigt nöjd med vår insats”.

Matchens Lirare Glömminge IF: Mattias Knutsson. Han äger båda boxarna i luftrummet idag.

 

Hossmo BK–Tuna 2–3 (1–2)

Målskyttar Hossmo BK: Anders Ivarsson, Victor Steinbach.

Joachim Lantz, tränare i Hossmo BK: ”Om man ser till helheten gör vi en helt okej insats. De är piggare i inledningen och tar ledningen efter en kvart. Vi jobbar oss in i det och kvitterar, men tyvärr hann de återta ledningen på en feldömd straff innan halvlek. I andra halvlek dominerar vi kraftigt och borde ha gjort ett antal mål. Tyvärr fanns inte skärpan där idag och med fem minuter kvar gör Tuna det avgörande målet på en frispark”.

Matchens lirare: Tobias Jakobsson, lagkaptenen som gör en jättebra match. Han vinner mycket boll och styr spelet från mitten.

 

Division 6 Emmaboda

Vissefjärda – Konga 1-1 (1-0)

Målskyttar, Vissefjärda: Max Welander

Anton Malmqvist, spelande tränare: Vissefjärda: ”Det var två bra lag som möttes i dag. Det var en sjyst match med många bra dueller ute på plan. Det var även en het match vädermässigt att spela. Vi gör en helt okej insats i dag och oavgjort får väl sett till matchbilden vara rättvist. Båda lagen skapade lägen för göra fler mål men det var bra defensivt från båda håll. Man vill naturligtvis alltid vinna matcher det är därför man lägger ner så mycket tid på detta men samtidigt är en poäng bättre än inga alls. Vi är fortfarande obesegrade och denna poäng kan visa sig viktig när serien summeras till hösten.”

Matchens lirare, Vissefjärda: Hela laget gjorde en kämpainsats.

 

Emmaboda – Flerohopp 3-2 (1-1)

Målen, Emmaboda: Johan Börjesson, Adam Nordström, Michel Tessale.

Målen, Flerohopp: Rasmus Johansson, Sebastian Bertilsson.

Thomas Svensson, tränare Emmaboda: ”Väldigt jämn match. Flerohopp hotade med sina kontringar, och de var nära på att avgöra och låsa matchen. Men vi lyckades stå emot och vände och vann istället. Flerohopp var helt klart bästa laget vi har mött i år, och de var svåra. Men till slut, så tyckte jag att resultatet var rättvist.”

Daniele Guglielmin, spelare Flerohopp: ”Vi gjorde årets bästa match. Vi skapade mycket, ställde om och höll tät bakåt. Vi var nära att avgöra så många gånger, men istället tog Emmaboda ledningen. Vi lyckades kvittera direkt efter, och tog även ledningen. Men vi brände ett superläge och kunde stänga med 3-1. Vi blev trötta och skadedrabbade, och då klev Emmaboda upp och straffade oss.”

Matchens lirare, Emmaboda: Adam Nordström var bäst på planen idag.

Matchens lirare, Flerohopp: Hela laget förtjänar beröm.

 

Orrefors – Bosnien-Hercegovina 4-3 (2-1)

Målen, Orrefors: Ing Ackewald 2, Babak Taleb, Salah Manlaani.

Emil Ejermo, tränare Orrefors:” Vi gjorde en bra första halvlek. Vi höll ledningen till halvtidsvilan. Under andra var det jämnt, och de var det bättre laget. Vi lyckades sätta dit 4-3 målet rätt sent. Men matchen kunde sluta hur som helst.”

Matchens lirare, Orrefors: Mustafe Osman och Salah Manlaani kämpade kopiöst idag.

Bosnien-Hercegovina har valt att inte  uttala sig om dagens match.

 

Skruv – Alsjöholm 4-2 (2-0)

Målen, Alsjöholm: Arif Dodkonlou, Ahmed Jabar.

Wodriya Dodkanlou, tränare Alsjöholm:” De hade precis fyra chanser, och gjorde fyra mål. De hade inget spel. Men vår målvakt skadade sig. Vi lyckades hålla i bollen, och var det spelförande laget. Väldigt tråkigt att det blev så. Vi hade en ärlig chans idag.”

Matchens lirare, Alsjöholm: Rustam Osmanov gjorde det bra idag.

 

Kosta – Örsjö 3-2 (1-1)

Örsjö har inte gått att nå för en kommentar. 

 

Division 6 Kalmar/Öland

Ljungbyholms Goif – Persnäs AIF 4-0 (1-0)

Ljungbyholms Goif gick ej att nå för en kommentar.

Torsten Luks, tränare i Persnäs AIF: ”Jag tycker att 4-0 inte speglar matchbilden alls. Det är några individuella misstag som sänker oss. Vi är minst lika bra som Ljungbyholm idag. Vi skapade några bra chanser utan att få utdelning på dem, men så är det ibland”.

Matchens lirare Persnäs AIF: Joakim Axelsson och Gabriel Walter. De båda stod för stabila insatser och visade bra inställning.

 

Kåremo – Kalmar City 4-0 (2-0)

Målen, Kåremo: Tobias Magnusson, Linus Frick, Emil Engström.

John Petersson, tränare Kåremo:”Vi gjorde en bra match. Första tjugo minuterna var det väldigt jämt. Vi åt in oss i matchen, och tog ledningen på frispark. Vi varierade mycket spelet, och kunde pressa på bra. Andra halvleken var vi helt överlägsna. Extra kul att vi kunde hålla nollan idag.”

Peter Engman, tränare Kalmar City:” Jag trodde att vi var påväg uppåt nu. Alla var taggade, och Kåremo gjorde en kanonbra insats. Vi var bättre tills de gjorde mål. Det blev blytungt, och resultatet speglar inte matchen riktigt. De är bättre, men inte fyra mål bättre.”

Matchens lirare, Kåremo: Mittbackarna Manfred Jansson och Tim Lindström gjorde en stabil insats i backlinjen.

Matchens lirare, Kalmar City: Sebastian Sandberg och Mirza Begovic var bäst på planen idag.

 

Bergkvara – Borgholm 0-2 (0-1)

Mats Martinsson, tränare: Bergkvara: Det var en bra match, det märktes att det var två topplag som möttes. Det var inte många chanser men det var en tuff, tätt och sjyst match. Vi var tyvärr inte effektiva i kväll i offensiven däremot var Borgholm det och lyckades göra två mål och vinner matchen rättvist tycker jag. Vi skapade chanser i andra halvlek och flyttade upp laget för att nå en kvittering men lyckades inte. Istället gör Borgholm 0-2 i slutet av matchen. Inte mycket att säga om, vi gjorde vad vi kunde förutom att inte göra mål.

Matchens lirare, Bergkvara: Alla kämpade och slet men liten extra plus Hannes Löfqvist.

Målskyttar Borgholm:  Axel ”Oxen” Petersson, Axel ”Junior” Petersson

Edin Dzananovic, tränare, Borgholm: ”Det var en krigarmatch där Bergkvara har mer boll men vi har lite mer chanser än dom. Första halvlek gör vi det riktigt bra vi rullar boll och borde ha satt mer än det enda målet vi gjorde. Andra halvlek såg ungefär ut som första men vi spelar lite sämre men tar fram krigarmentaliteten och håller undan och gör dessutom ytterligare ett mål. Jag är väldigt nöjd med lagets insats ikväll.”

Matchens lirare, Borgholm: Hela laget, men ett extra plus till Anton Petersson.

 

Högsrum – S:t Sigfrid 1-5 (0-3)

Målskyttar, Högsrum: Zlatan Hodzic

Målskyttar, St.Sigfrid: Fredrik Thunell 2, Christofer Nilsson, Jesper Wallin Olle Ståhl

Nicklas Holm, tränare, St. Sigfrid: ”Vi gjorde två snabba mål i början av matchen och efter det kontrollerade vi matchen. Sen gör vi 0-3 precis innan paus. Vi fortsatte på den inslagna vägen i andra halvlek där vi lyckades få in ytterligare två mål innan Högsrum reducerade till 1-5.  Jag är nöjd med matchen och lagets inställning.”

Matchens lirare: St. Sigfrid: Jens Fransson på innermittfältet.

Högsrum har ej kunnat nås för en kommentar. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

vimmerby if–ifk berga 2–4

Garretts hysteriska form intakt – avgjorde med hattrick

David Garrett fortsätter måla och plocka poäng för IFK Berga. "Vi vinner på individuella prestationer".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:43, 25 maj, 2017

Garretts hysteriska form intakt – avgjorde med hattrick
David Garrett har gjort åtta mål för sitt IFK Berga. Foto: Arkiv.

I förra veckans derby mot Lindsdal avgjorde han tillställningen med matchens två enda mål. I torsdagens möte med Vimmerby klev David Garrett fram igen och räddade sitt lag – denna gången genom ett hattrick.

– I dag vinner vi på individuella prestationer, konstaterar tränare Ola Petersson krasst.

Vid 1–1-målet visade Garrett smartness när han såg att VIF-målvakten var långt ute och la in bollen från långt håll.

1–2-bollen kunde han enkelt stöta in i öppen kasse efter en briljant passning av Måns Olström.

1–4 var en ren uppvisning där den store anfallaren ”gjorde bort” tre motståndare på egen hand och sedan dundrade in bollen med en tåpaj.

– I dag är det David tillsammans med Måns (Olström) som gör det offensivt för oss. Tillsammans med en målvakt (Oscar Johansson), som gör en idioträddning och två mittbackar som jobbar ihjäl sig för att freda målet, vinner de matchen åt oss, säger Petersson och fortsätter:

– Som lag är jag inte nöjd med insatsen, vi har en del att jobba med.

Det verkar vara en riktig guldklimp som ni har hittat i Garrett (ny från Hossmo)?

– Ja, det kan man säga. Visst har det varit tacksamt att ha haft honom i de här två senaste matcherna, han har ju gjort fem mål. Det är bara att hoppas att formen håller i sig samtidigt som fler måste ta ansvar, både offensivt och defensivt, avslutar Petersson.

För IFK Berga väntar nu träning i morgon (fredag), och på söndag. På måndag möter man Nybro IF.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

saxemara if–kalmar aik 0–0

Tesells nolla gav KAIK-poäng

Uddlöst framåt men vattentätt bakåt när Kalmar AIK tog årets fjärde poäng. "Han gjorde en bra räddning i slutet".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:32, 25 maj, 2017

Tesells nolla gav KAIK-poäng
Erik Johansson. Foto: Arkiv.

För två omgångar sedan tog Kalmar AIK sina första poäng i årets division 3 när man på hemmaplan slog Ljungby med 3–1. I torsdagens match mot Saxemara kom nästa pinne – mycket tack vare målvakten Tobias Tesell.

– Sett till målchanser har de fler än oss. Eftersom vi ligger där vi gör i tabellen är det lite ängsligt och vi slår bort en del bollar. Det ser inte riktigt ut som det gör på träning, säger KAIK-tränaren Erik Johansson.

– Han (Tesell) gör en bra räddning i slutet på ett skott från vinkeln vid sidan av mål. Han styrde ut den till hörna.

Bortalagets bästa chans i matchen kom med 20 minuter kvar att spela. Shaho Abdulahiayan spelade bollen snett-inåt-bakåt till Oskar Andersson som inte fick ordentlig träff på bollen.

– Det var skönt att hålla nollan (lagets första i år) men jag tycker vi kan komma upp i en spelmässigt högre standard, avslutar Johansson.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

vimmerby if–ifk berga

IFK Berga-försvararen smärtfri – siktar på ny nolla

Efter ryggproblem är nu IFK Bergas mittbacksgeneral Tom Stahre helt smärtfri. "Gick till en kiropraktor".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.07:30, 25 maj, 2017

IFK Berga-försvararen smärtfri – siktar på ny nolla
Tom Stahre. Foto: Arkiv.

Under inledningen av division 2-säsongen åkte IFK Bergas mittback Tom Stahre på en låsning i ryggen. I bortamatchen mot Prespa Birlik tvingades försvararen att vila helt.

– Det satte sig över bröstet så jag fick problem med andningen. Men jag gick till en kiropraktor som knäckte till mig så nu är det bra igen, säger Stahre, som tillsammans med övriga lagkamrater nollade Lindsdal IF i derbyt senast.

– Vi jobbade hårt för varandra i defensiven över hela planen. Självklart ger det bra självförtroende inför fortsättningen.

På torsdagen möter laget Vimmerby IF på bortaplan. På de sex inledande omgångarna har VIF en vinst, två förluster och hela fyra oavgjorda matcher.

– Vi mötte dem på försäsongen och det är ett stabilt lag. De verkar ha spelat flera jämna matcher men om vi spelar som vi gjorde mot Lindsdal så vinner vi, avslutar Stahre.

I IFK Berga ser Emil Sjöstedt ut att missa matchen. Även Peter Westberg är osäker. Däremot är Jesper Nilsén tillbaka efter avstängning.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Chansfattigt när Trekanten och Kalmar Södra kryssade

Fem matcher spelades under onsdagen i lokalfotbollen. I Trekanten lyckades inget av lagen spräcka nollan. "Ändå skönt att inte släppa in något mål".

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:58, 24 maj, 2017

Chansfattigt när Trekanten och Kalmar Södra kryssade
Foto: Arkiv.

Division 4 östra

Trekanten – Kalmar Södra 0–0

Derbyt mellan Trekanten och Kalmar Södra slutade mållöst. Två ineffektiva lag i sista tredjedelen av banan delade därmed på poängen.

– Vi har ett två-mot-ett-läge i första halvlek där vi får en trippelchans men vi får inte in bollen. Södra har också något riktigt bra läge och sett över 90 minuter är oavgjort rättvist, säger Trekantens tränare Zlatko Lolic.

– Chansmässigt var det slätstruket från båda lagen. Jag upplever att vi hotar mer i spelet och är lite bättre där, men det spelar ju ingen roll om man inte omvandlar det i chanser och mål. Det var ändå skönt att inte släppa in något mål, det är positivt, säger Södras tränare Johan Mosén.

Matchens lirare, Trekanten: Vikarierande mittbacken Albin Borgryd.

Matchens lirare, Kalmar Södra: Innermittfältaren Simon ”Släggan” Gustafsson.

Division 4 södra

Åseda – Pukeberg 1–2

Division 5 sydöstra

Böda/Högby – R/M 1–3

SSG – Mörbylånga 2–2

Division 5 södra

Torsås – Norra Tång 2–3

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel