Slottschefen fick ta emot kulturarvspris

Kalmar slott och slottschef Mimmi Mannheimer prisas av Svenskt Kulturarv. Redan i förra veckan firades det på slottet.

Emma Uddesson

Emma Uddesson

Kl.07:34, 27 oktober, 2015

Slottschefen fick ta emot kulturarvspris
Mimmi Mannheimer har prisats för sitt arbete på Kalmar slott. Foto: Arkiv/Emma Uddesson

Besöksrekord, nominering till Stora turistpriset, högt betyg av Swedish Welcome och nu Kulturarvspriset 2015. Det finns mycket att fira på Kalmar slott.

Det var förra torsdagen som en stolt slottschef, Mimmi Mannheimer, tog emot stipendiet på 10 000 kronor under Svenskt Kulturarvs konferens.

I motiveringen lyfter juryn hur slottet väcker barnasinne hos stora och små. Vilket bidrar till att skapa en ny generations om vill besöka Sveriges kulturarv.

– Detta är ett viktigt erkännande av att de satsningar vi gjort de senaste sex åren gett resultat. För att väcka besökslust året om har vi bland annat satsat på säsongsutställningar, ökat vår tillgänglighet och fått en ny restaurang, säger Mimmi Mannheimer och fortsätter:

– Nu får vi också ett kvitto på att vår sommarverksamhet med Barnens Slott är en av Sveriges bästa barnaktiviteter i historisk miljö.

FaktaHela motiveringen till Svenskt Kulturarvspris 2015

”På Kalmar Slott möter besökarna narrar och riddare som alla med mild envishet fångar in barnens intresse, väcker deras nyfikenhet och lust att lära. Leken är inte bara stoj och skoj utan leder vidare till äventyret att få veta mer om slottet och dess invånare i andra tider än vår. På Kalmar Slott öppnas barnasinnet hos både stora och små och därmed bidrar de till att skapa en ny generation av besökare till Sveriges kulturarv.”

Juryn har bestått av Direktör Meg Tivéus, journalisten och författaren John Chrispinsson, Jan Larsén, Strömma Turism & Sjöfart AB, Projektledare Åse Berglund, Överintendenterna Magnus Hagberg och Berndt Arell samt Lena Sjölin, Svenskt Kulturarv.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel