Här är serieförslagen i elitfyran till femman

Hossmo BK, nykomlingen i elitfyran, ser ut att kunna duka upp till ett par derbyfester mot Kalmar AIK och Ängö BK nästa säsong. På tisdagen presenterade Smålands Fotbollförbund serieförslagen till tre divisioner.

David Winberg

David Winberg

Kl.17:05, 10 november, 2015

Här är serieförslagen i elitfyran till femman
Hossmo kan räkna med ett par derbymatcher mot Kalmar AIK och Ängö BK i elitfyran nästa säsong. Foto: Rickard Johansson

Hossmo BK tog klivet från division 4 till elitfyran och får där exempelvis möta degraderade Kalmar AIK och Ängö BK. I alla fall enligt det förslag till seriesammansättning som Smålands Fotbollförbund presenterade på tisdagen.

Den sydöstra fyran bjuder, som vanligt, på ett stort gäng derbymatcher. Två Ölandslag strålar samman i serien: Mörbylånga Goif tog steget från division 5 samtidigt som Runsten/Möckleby inte fixade nytt elitfyrakontrakt.

Division 5 sydöstra blir också derbytät. Bäckebo Goif, Flerohopps Goif, Flygsfors/Gadderås IF och Nickebo IK hamnade i den östra femman, enligt förslaget.

Serieförslagen till division 2 och 3 dam kommer nästa vecka.

Se serieförslagen i faktarutan!

FaktaFörslag till serier 2016:
Elitfyran östra: Gransholms IF, Gullringens Goif, Hossmo BK, Hovmantorp Goif, Hovshaga AIF, Hvetlanda Gif, IF rejban, Kalmar AIK, Lessebo Goif, Sandsbro AIK, Västerviks FF, Ängö BK.

Division 4 sydöstra: Blomstermåla IK, Gullabo/Gullaboås, IFK Oskarshamn, IFK Påryd, Kalmar Södra IF, Madesjö IF, Mörbylånga Goif, Pukebergs BK, Runsten/Möckleby IF, Smedby Boik, Torsås Goif, Trekantens IF.

Division 5 östra: Alstermo IF, Bäckebo Goif, Bäckseda IF, Flerohopps Goif, Flygsfors/Gadderås IF, Holsby SK, IF Stjärnan, Mönsterås Goif, Nickebo IK, Näshults IF, Rottne IF, Åby/Tjureda IF.

Division 5 sydöstra: Bergkvara AIF, Böda/Högby, Färjestadens Goif, Ljungbyholms Goif, Läckeby Goif, Möre BK, Norra Tångs BK, Persnäs AIF, SSG IF, Söderåkra AIK, Tvärskogs IF, Vissefjärda Gif.Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

OCAB CUP

Säsongens sista cup har blivit en tradition

Titelförsvararna går för tredje raka gulden i OCAB cup.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:30, 20 januari, 2018

Säsongens sista cup har blivit en tradition
Fågelfors har tagit hem OCAB cup två år i rad – liksom Glömminges damer. Foto: Privat

2014 arrangerade Ängö BK OCAB cup för första gången. I helgen firar turneringen femårsjubileum i Rockneby sporthall. Båda fjolårsmästarna, Fågelfors på herrsidan, och Glömminge på damsidan, är med i årets turnering, och får anses som favoriter till titlarna även i år.

– Fågelfors går ju för tredje raka nu och de är erkänt vassa inomhus. Sen hoppas jag även att SSG kan sprattla till. Jag har alltid haft en liten förkärlek till dem, säger Henrik Strandberg från arrangerande Ängö BK.

LÄS MER: Glömminge försvarade OCAB-titeln

Förra året deltog 20 lag i herrturneringen. I år är antalet nere på 16 lag. Dessutom gör arrangörsklubben comeback som ett av lagen i turneringen.

– Det blir svårare för varje år att få ihop lag, men 16 är lagom, då blir det inte för utdraget heller, säger Strandberg.

Vilka tar hem det på damsidan?
– Där tror jag att de andra lagen får det svårt att rå på Glömminge. Även dem går för tredje raka guldet.

Den största nyheten med årets cup är att man kommer gå över till renodlad futsal-turnering.

– Innan har vi kört med sjumanna-mål. Nu kommer vi ha handbollsmålen och förhoppningen är att matcherna ska bli lite jämnare.

Herrturneringen inleds klockan åtta på lördagsmorgonen. Damerna inleder klockan tio på söndagen.

Här kan du se hela spelschemat.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Division 6-klubb flirtar med Henrik Rydström

Föreningen har även varit i kontakt med Nenad Djordjevic. "De kanske kan locka tillbaka publiken".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:32, 19 januari, 2018

Division 6-klubb flirtar med Henrik Rydström
Henrik Rydström. Foto: Samuel Slättman.

David Elm är redan klar och Stefan Larsson uppges vara på väg. Nu rycker division 6-klubben Johansfors IF även i KFF-profilerna Henrik Rydström och Nenad Djordjevic.

– Vi har varit i kontakt men det är inte mer än så just nu. Blir det någonting är det ett plus i kanten för oss, säger Broakulla-föreningens ordförande Dennis Randewall.

LÄS MER: BEKRÄFTAT: David Elm klar för ny klubb

– Det är en kul grej för vår del samtidigt som det kanske kan locka tillbaka publiken från byn. Det har varit lite si och så med den saken de sista åren. Men det är ju inga spelare att bygga på för framtiden direkt, säger Randewall  och skrattar.

Laget, som kommande säsong spelare i division 6 Emmaboda, består till stor del av ensamkommande ungdomar. Att få in några äldre spelare med rutin hade gett en bra mix, enligt Randewall.

– Vi får inte glömma bort de spelarna vi redan har, de är minst lika viktiga. Vi lever mycket på de ensamkommande som kom för tre år sedan. Utan dem hade vi inte haft något lag, säger Randewall.

Mycket av kontakten mellan föreningen och de förra KFF-spelarna har skett genom David Elm som just nu är ute på en flera månader lång resa i Asien. I dagsläget finns inget datum för när Johansfors IF och de gamla KFF-rävarna kan tänkas komma överens.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

Här är de lokala division 6-serierna

På onsdagen kom serieindelningen för herrarnas sexa och damernas fyra.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:39, 17 januari, 2018

Här är de lokala division 6-serierna
Foto: Arkiv

Division 6 Emmaboda: Bosnien-Hercegovina IF Emmaboda, Emmaboda IS, Flerohopps GoIF, Flygsfors/Gadderås IF, Johansfors IF, Kosta IF, Kungshall IF, Lenhovda IF, Orrefors IF, Älghults IF, Örsjö IF.

Division 6 Kalmar/Öland: Bergkvara AIF, Hulterstads AIK, Högsrums FF, Kalmar City BK, Ljungbyholms GoIF, Mörbylånga GoIF, Nybro IF Ungdom, Persnäs AIF, Rockneby IK, S:t Sigfrids IF, Söderåkra AIK.

LÄS MER: KLART: Lokala fotbollsserierna fastställda

Division 4 Kalmar/Öland dam: Bäckebo GoIF, Färjestadens GoIF B, Högsby IK, IFK Borgholm U, Madesjö IF, Rockneby IK, Runsten-Möckleby IF B, Rödeby AIF B, Timmernabbens IF, Trekanten/Smedby B.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

BLOGG: Andra spelaren som lämnat – och kommit tillbaka

Det verkar vara svårt att lämna Mörbylånga. Två stycken som lämnade under frimånaden är nu tillbaka i föreningen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:04, 17 januari, 2018

BLOGG: Andra spelaren som lämnat – och kommit tillbaka
Selmir Jukan är tillbaka i Mörbylånga efter en kort sejour i Färjestaden. Foto: Mörbylånga GoIF

Niklas Mellborg lämnade Mörbylånga, som ramlade ur femman förra säsongen, för rivalen Runsten/Möckleby IF. Efter en månad i den nya klubben valde backen att vända hem till Mörbylånga igen.

Nu är det dags för nästa flyktade spelare att återvända till SkansenSelmir Jukanskrev på för division 4-nykomlingen Färjestadens GoIF i början av frimånaden. I veckan presenterades han återigen som en Mörbylånga-spelare på klubbens sociala medier.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

”Klubben”-legendarens vision: ”Näst bäst i regionen”

Föreningen är bara en skugga av sitt forna jag. Ändå drömmer den största "blåtoppen" av dem alla om nya framgångar. "Jag har energi att hålla på ett tag till, jag viker mig inte så lätt."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:23, 14 januari, 2018

”Klubben”-legendarens vision: ”Näst bäst i regionen”
Johan Steglander tillsammans med sonen David efter en match i Kalmar AIK-tröjan. Foto: Arkiv

24Kalmars artikelserie om den nya tidens lokalfotboll fortsätter. Johan ”Stegen” Steglander är en av de största hjältarna inom den lokala fotbollen som varit trogen sitt Kalmar AIK i nästan ett helt liv, bortsett från två korta avstickare i Glömminge och RM. Han är orolig över lokalfotbollens framtid – inte minst med tanke på hans egen förenings situation.

– Att de har svårt att få ihop det i Nickebo och Tvärskog vet vi ju om. Men det är och har varit lika illa för oss här, mitt inne i centrala Kalmar. Då är det något med attityden hos de unga spelarna i dag som är lite galet, säger ”Stegen”.

LÄS MER: Anrika föreningen hotas av nedläggning: ”Sista utvägen”

Samtidigt har vissa klubbar en uppåtgående trend. Han nämner IFK Påryd som ett exempel.

– Det är lite dit vindarna blåser som spelarna vänder sig. Förr var spelarna mer kopplade till föreningarna. I dag är det mer kopplat till spelare, vilka kompisar som spelar där samt tränaren. Det finns ingen bykänsla eller hjärta för klubben längre, tyvärr, och det tycker jag är sorgligt.

Trots Kalmar AIK:s gedigna historia och att man en gång i tiden var störst och bäst i stan – har det centrala stadslaget oerhörda problem med numerären. Nu har ”Stegen” lyckats skramla ihop en 20 man stor trupp.

– Jag har säkert ringt 50 spelare och en himla massa ledare. Man får börja ta en runda nu igen och kolla om några har ändrat sig. Vi kan inte erbjuda mycket mer än ett väldigt bra ledarteam och bra träningsförutsättningar mitt i Kalmar. Det borde locka lite, kan man tycka. Allt jag begär är att man lägger 4,5 timme i veckan.

Hur många gubbar måste du ha in?
– Fyra-fem vill jag nog ha för att det ska kännas tryggt och att vi ska klara en hel säsong.

Ledarstaben runt laget är minst sagt profilstark. Håkan Jägerbrink och Roger ”Snabbe” Andersson är klara sedan tidigare som assisterande tränare. Nu är även Timmy Lindell (före detta spelare i Kalmar FF och Kalmar AIK) klar som en resurs till tränarteamet.

– Där ser det jättebra ut. Klubben håller även på med att ta in en ny styrelse med lite nytt, drivet folk. Det satsas på och nu när det ekonomiska är utrett, i alla fall det mest akuta, är det bara det sportsliga som behöver lösas.

Samtidigt gnager frågan om ”Klubbens” vara eller icke vara på Fredriksskans obekvämt.

– Givetvis påverkar det en hel del. Man vågar inte se så mycket framåt när man inte ens vet om vi får vara kvar här. Sedan tycker jag inte att det gör så mycket om man tränar och har klubbstuga någon annanstans, så länge vi får spela matcherna här på ”Skansen”. Det är mycket hjärta och själ i det och Kalmar AIK är mer knutet till Fredriksskans än Kalmar FF. Inte minst nu med tanke på att de har flyttat ut till Guldfågeln Arena.

Vad hade Kalmar AIK som klubb kunnat gjort annorlunda?
– Man måste alltid rannsaka sig själv och visst kunde vi gjort mycket bättre. Vi har inte varit tillräckligt bra på tränarsidan för att locka hit folk. Det har rekryterats fel spelare och styrelsen har inte varit tillräckligt aktiv. Det är många bitar som hänger ihop. Det i kombination med den nya generationens lite latare attityd har gjort att det blivit så här, skulle jag säga.

Om du ser fem år framåt, var är Kalmar AIK då?
– Då skulle man vilja att vi är det näst bästa laget i regionen. Det är en lång väg dit, men det är inte omöjligt. Sedan vet jag att de jobbar mycket på att få i gång en ungdomsverksamhet igen. Det är svårt, för folk står inte på kö för att vilja hjälpa till direkt. Men förhoppningen är att få i gång det.

Lokalfotbollen i stort då. Vad tror du om dess framtid?
– Fler lag kommer försvinna, så är det. I snitt tror jag ett lag kommer dö per säsong framöver. Sedan ploppar det kanske upp nåt nytt lite då och då, som med integrationen och det här, vilket är jättebra. Men generellt tror jag det blir svårt. Fotbollsspelarna är för bekväma i dag.

Tränarjobbet i Kalmar FF har han lagt åt sidan. Nu är det Kalmar AIK som gäller för den största ”blåtoppen” av dem alla.

– Så länge det funkar med familj och jobb så är det ju fotboll jag vill syssla med. Jag brinner för Kalmar AIK och även om det har varit kämpigt så får man inte ge upp. Jag har energi att hålla på ett tag till, jag viker mig inte så lätt. Det har vänt nu, helt klart. Men det är en lång bit kvar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng