Kalmartravet får fler tävlingsdagar – V75 flyttas fram till mars

Från 30 till 36 dagar på det ordinarie tävlingsschemat. Dessutom flyttas Kalmartravets vinterdag på V75 fram från februari till mars nästa år. "Ett mycket bättre datum för oss", säger Patrik Schavon.

David Winberg

David Winberg

Kl.12:03, 10 november, 2015

Kalmartravet får fler tävlingsdagar – V75 flyttas fram till mars
Kalmartravet får fler tävlingsdagar på det ordinarie schemat 2016. Foto: Emelie Rosenlund

Tävlingsschemat för 2016 är presenterat. Kalmartravet går från 30 ordinarie tävlingsdagar till 36 i antal.

Kalmartravet tog över sex tävlingar från nedlagda Tingsrydstravet redan i år – men nu kan sportchefen Patrik Schavon jobba med lite bättre framförhålling.

– Vi har ju kört Tingsrydstävlingar i år men vi tog över dessa i absolut sista stund. Nu kan vi planera på ett helt annat sätt. Tävlingarna går in i ordinarie schema och vi kommer snitta tre tävlingar i månaden vilket är bra för våra hemmahästar och hemmatränare, säger Patrik Schavon.

Kalmartravet tar hand om två V75-tävlingar nästa år. Midsommartravet körs söndagen den 26 juni. Kalmars första V75-tävling för året flyttas fram en månad från den 14 februari 2015 till den 12 mars 2016.

– Att få köra i mars är ett mycket bättre datum för oss. Vi säljer alltid ut restaurangen när det kommer till V75 men vädret är förhoppningsvis bättre i mars än i februari vilket betyder att vi kan locka ännu fler besökare till tävlingsdagen, säger Patrik Schavon.

Kalmartravet startar 2016 med tävlingar den 15 januari och avslutar nästa år med V64-tävlingar den 18 december.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmartränarens häst dog på travbanan

Kalmartravet skakades under fredagen av ett dödsfall.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.21:49, 27 oktober, 2017

Kalmartränarens häst dog på travbanan
Foto: Arkiv

Allt såg finfint ut inför loppet men med ett varv från mål ska hästen Ajajaj ha tappat tempot och stannat helt några meter senare. 10 minuter efter att man lett hästen från banan ska han ha dött.

– Det tog slut på ett steg. Jag brukar inte säga så här, men det var faktiskt en kompis och en häst som man alltid såg fram emot att köra. Han var som Emil i Lönneberga, pillemarisk och go, säger Kalmartränaren Niklas Robertsson till Travronden.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vinnande V75-häst beskjuten med luftgevär

Den sexåriga hästen Spitcam Jubb som på söndagen blev vinnare i V75 på Kalmartravet har blivit beskjuten – med luftgevär. "Det måste vara en psykopat som gjort det här".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.15:50, 29 juni, 2017

Vinnande V75-häst beskjuten med luftgevär
OBS! Bilden är ett montage och har inget att göra med hästen i texten. Foto: Pixabay

Under söndagens V75 på Kalmartravet blev hästen Spitcam Jubb och dess tränare Micael Broberg stora segrare när Spitcam trotsade oddsen och vann.

Under torsdagsmorgonen byttes dock glädjen ut mot ilska när Micael gjorde en skrämmande upptäckt hemma i Bollnäs, det rapporterar Aftonbladets Trav365.

– Någon har skjutit hästen med luftgevär. Kulan sitter kvar i bogen. Halva kulan sitter i huden, halva ute. Polisen är på väg hit, berättare Micael Broberg till Aftonbladets Trav365.

– Om de skriver saker, eller snackar skit, det bryr jag mig inte om. Men när dom ger sig på hästarna för att göra dom illa, då blir man besviken och jävligt förbannad att det finns några som är så jävla oempatiska att de ger sig på djur. Det måste vara en psykopat som gjort det här, fortsätter han.

Enligt en veterinär skulle det inte resultera i några större skador för Spitcam, men Micael betonar hur illa det kunde ha gått.

– Om kulan träffat någon annanstans hade det varit bra mycket värre. Det är bara en halvmeter från ögat till exempel, säger han.

Även en annan häst vid namn Power M.M. hade blivit beskjuten i samma veva, men i det fallet hade kulorna studsat bort.

– Det verkar som de har skjutit hästarna på lite avstånd. Jag kan tänka mig att de stått nere på vägen och skjutit. Nu får jag gå igenom alla hästar och kolla så att de är okej, säger Micael Broberg.

En anmälan med rubriceringen djurplågeri har upprättats hos polisen till följd av händelsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ung ryttartalang på andra plats under Gothenburg Horse Show

12-åriga Lilly Landgren kom tvåa när Sverigeponnyn avgjordes i Scandinavium. "Jag är så stolt över henne."

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:12, 25 februari, 2017

2 bilder
 • Lilly Landgren från Ölands Ryttarförening kom på en andra plats i Sverigeponnyn tillsammans med hästen Oyster River. Foto: Privat
  Lilly Landgren från Ölands Ryttarförening kom på en andra plats i Sverigeponnyn tillsammans med hästen Oyster River. Foto: Privat
 • Foto: Privat
  Foto: Privat

Lilly Landgren från Ölands Ryttarförening lyckades tillsammans med sin häst Oyster River Pearl rida sig till en andra plats i Sverigeponnyn under Gothenburg Horse Show på lördagen.

Lilly är jättestolt över att ha kommit tvåa, speciellt då hennes häst är väldigt ung och inte särskilt van vid sådana här sammanhang, hälsar Lillys mamma, Helene Landgren.

Tävlingen avgjordes i Scandinavium och enligt Helene så var det så gott som fullsatt på läktarna med en härlig atmosfär.

– Det är jättehäftigt för dem att få vara i en sån här miljö och få värma upp tillsammans med de stora stjärnorna i kulisserna. För Lilly som vill satsa och utvecklas inom detta så är det en bra erfarenhet att ha fått vara inne på en sån här arena.

Det var inte långt ifrån att Lilly knep förstaplatsen, med sina 48.3 poäng så var hon endast 0.8 poäng från vinnaren.

– Det var väldigt nervöst och pirrigt när jag tittade på. Jag är väldigt stolt över henne som klarade av detta, avslutar Helene.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Se när stjärnryttaren visar upp stallet

24Play fick följa med hem till ridsportprofilen Linda Algotsson, som visar upp både stall, hästar och pratar om EM-drömmen.

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Kl.20:10, 21 februari, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor hopptävling avgjordes i Smedby

Helgen den 22-23 oktober arrangerade Kalmar Hästsportklubb en stor regional hopptävling i Smedby med många av traktens bästa ryttare.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.13:28, 26 oktober, 2016

5 bilder
 • Överblick över banan i Smedby. Foto: Privat
  Överblick över banan i Smedby. Foto: Privat
 • Pristagarna i söndagens 130cm: Ramona Svensson, Viktor Melin, Linda Algotsson, Tova Lindbäck. Foto: Privat
  Pristagarna i söndagens 130cm: Ramona Svensson, Viktor Melin, Linda Algotsson, Tova Lindbäck. Foto: Privat
 • Linda Algotsson flyger över hindret. Foto: Privat
  Linda Algotsson flyger över hindret. Foto: Privat
 • Pristagarna i lördagens Lätt B + för D-ponnyer: Ebba Larsson, Alice Kärrman, Nell Gunnarsson, Kajsa Prins. Foto: Privat
  Pristagarna i lördagens Lätt B + för D-ponnyer: Ebba Larsson, Alice Kärrman, Nell Gunnarsson, Kajsa Prins. Foto: Privat
 • Vinnare A och B- ponnys i lördagens Lätt b: Amanda wyckman och Raket. Foto: Privat
  Vinnare A och B- ponnys i lördagens Lätt b: Amanda wyckman och Raket. Foto: Privat

Regnet öste ner under lördagen och söndagen men de tävlande i Kalmar Hästsportsklubbs hopptävling i Smeby var inte bittra för det.

– Helgen har flutit på jättebra trots att vi har haft otur med vädret. Vi har haft över 200 starter och det har inte varit en enda incident. Sjukvårdarna som har gått omkring här har inte haft något att göra vilket alltid är skönt, säger Annelie Karlsson som var tävlingsledare under helgen.

Deltagarna kom från hela regionen, bland dem fanns den OS-meriterade terrängryttaren Linda Algotsson som bland annat kom på tredje plats i söndagens 130 cm.

– Det här är en bra uppvärmning inför våren då vi kommer att anordna Sverigeponnyn och en annan nationell tävling för större ponnys, avslutar Annelie Karlsson.

Alla helgens resultat går att läsa här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng