KFF:s guldordförande har avlidit: ”Känner en stor tomhet” | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

KFF:s guldordförande har avlidit: ”Känner en stor tomhet”

(Uppdaterad 21.30). Kalmar FF:s tidigare ordförande Johnny Petersson har avlidit. Detta skriver Kalmar FF på sin hemsida under torsdagskvällen. "Han gick bort alldeles för tidigt. Jag känner en stor tomhet", säger KFF:s klubbchef Svante Samuelsson, som under flera år samarbetade med Johnny Petersson.

Kl.20:53, 12 november, 2015

KFF:s guldordförande har avlidit: ”Känner en stor tomhet”
Tidigare Kalmar FF-ordföranden Johnny Petersson är död. Foto: Tomas Jonsson

Under torsdagskvällen gick Kalmar FF ut på sin hemsida om att  förre ordföranden Johnny Petersson har avlidit.

”Med stor sorg har Kalmar FF nåtts av beskedet att mångårige ordföranden Johnny Petersson är död. Johnny valdes in i föreningens styrelse 2003 och blev inför säsongen 2008 ordförande. Under Johnny Peterssons tid som ordförande vann Kalmar FF sitt första allsvenska guld 2008. Under hans ordförandeperiod byggdes också Guldfågeln Arena. När Johnny klev av som ordförande 2012 valdes han av årsmötet till hedersordförande i föreningen. Våra tankar går idag till Johnnys Peterssons familj och anhöriga”, skriver klubben på sin hemsida.

Innan Johnny Petersson blev ordförande i KFF var han landstingspolitiker i Vänsterpartiet och även landstingsråd under några år. Redan 1991 kom han in i landstinget och var kvar där till 2010, då han lämnade poltiken.

Han hade även ett brinnande intresse för fotbollen och Kalmar FF. 2003 blev han invald i styrelsen och 2008 efterträdde han Tommy Strandman som ordförande. Lägligt – då KFF under hösten 2008 – tog föreningens första SM-guld genom tiderna. Till årsmötet 2012 lämnade han över ordförandeklubben till Ronny Nilsson. Vid samma årsmöte blev Johnny Petersson utnämnd till hedersordförande i Kalmar FF.

24Kalmar fick tag på KFF:s klubbchef Svante Samuelsson under torsdagskvällen, som under flera år hade ett tätt samarbete med Johnny Petersson.

– Jag fick reda på det i dag och det kom som en stor chock. Han gick bort alldeles för tidigt. Jag känner en stor tomhet, säger Svante Samuelsson till 24Kalmar.

Tillsammans med bland annat Svante Samuelsson var Johnny Petersson drivande bakom byggandet av Guldfågeln Arena.

– Vi jobbade tätt ihop och var väldigt drivande i processen för att Guldfågeln skulle finnas till. Johnny var väldigt engagerade för sitt Kalmar FF, säger Svante Samuelsson.

Hur var er relation?
–  Det var hårt tryck utifrån under åren som vi jobbade tillsammans och vi fick en väldigt nära relation. Han var en väldigt bra människa och det är svårt att förstå vad som har hänt.

För några år sedan flyttade Johnny Petersson och familjen upp till Stockholm. Relationen mellan Svante Samuelsson och Johnny Petersson blev mer sporadisk under den sista tiden.

– Emellanåt hade vi kontakt, men som det ofta kan bli i livet så tappar man kontakten. Senaste gången vi träffades var för ett knappt år sedan, då vi fikade i Stockholm. Han har alltid haft ett stort engagemang för Kalmar FF, även efter att han lämnat föreningen, säger Svante Samuelsson.

Johnny Petersson blev 47 år gammal.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

trelleborgs ff–kalmar ff

Bergstrand om Hiago: ”Svår att hantera för motståndarna”

Rasmus Elm och Erton Fejzullahu saknas fortfarande – då hoppas KFF-tränaren på sin nye brasse.

Samuel Slättman

Kl.07:33, 22 april, 2018

Bergstrand om Hiago: ”Svår att hantera för motståndarna”
Hiago: Foto: Bildbyrån/SUVAD MRKONJIC.

Mot Östersund tackade brassen Hiago för startplatsen genom att sätta 1–1 och fixa den straff som landsmannen Romario sedan brände. Mot Trelleborg hoppas tränaren Nanne Bergstrand att Hiago ska fortsätta leverera.

– När han använder sina egenskaper på rätt sätt och nyttjar sitt djupledshot gör han mycket nytta för laget. Han har skapat tre straffar för oss sedan han kom hit och är oerhört svår att hantera för motståndarna med sina löpningar i straffområdet, säger Bergstrand till föreningens hemsida.

Varken Rasmus Elm eller Erton Fejzulahu fanns med i den matchtrupp som presenterades på lördagen. Tillsammans med Tobias Eriksson är stjärnorna fortfarande lårskadade.

– Trelleborg har precis som vi haft en del problem med skador här i början av säsongen. Svårt och säga vad det är för typ av lag vi kommer ställas emot imorgon (läs i dag). Men det är ett lag som har en egen idé. Sen är det svårt att veta hur mycket underlaget kommer påverka deras spel, säger Bergstrand.

24Kalmar live-rapporterar från matchen som startar klockan 17.30.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Svante Ingelssons första mål i Serie A

Den förre KFF-spelaren nätade på volley mot storlaget Napoli.

Samuel Slättman

Kl.22:33, 18 april, 2018

TV: Svante Ingelssons första mål i Serie A

Svante Ingelsson vet numer hur det känns att göra mål i italienska Serie A. I bortamatchen mot det klassiska laget Napoli, på stadion San Paolo, gjorde den förre KFF:aren 2–1-målet för sitt lag Udinese.

För att se Ingelssons första mål i Serie A – klicka här så kommer du till Viafree.

Målet föll i den 55:e minuten och kom till efter ett volleyskott. Trots Ingelssons ledningsmål fick Udinese vända hem tomhänt. Sena mål från hemmalagets Raul Albiol, Arkadiusz Milik och Lorenzo Tonelli innebar att Napoli vann med 4–2.

Udinese ligger i tabellen på 14:e plats med fem omgångar kvar att spela. Avståndet ner till Crotone på nedflyttningsplats är fem poäng.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KALMAR FF–ÖSTERSUND FK

Romario: ”Visste att jag någon gång kommer missa”

Brassens första straffmiss i KFF-tröjan blev kostsam.

Samuel Slättman

Kl.21:46, 18 april, 2018

Romario: ”Visste att jag någon gång kommer missa”
Romario brände en straff i matchminut 57 vid ställningen 1–1. Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic.

Bara minuter efter att Hiago hade tryckt in 1–1-målet fixade han även straff för Kalmar FF. Fram trippade landsmannen Romario – men ÖFK-målvakten Andreas Andersson gick åt rätt håll och räddade.

– Jag har inte missat någon straff tidigare och jag visste att någon gång kommer jag att missa. Tyvärr blev den dagen i dag. Det är tråkigt men det gäller bara att köra på, säger Romario.

LÄS MER: SLUT: Kalmar FF kryssar mot Östersund

Under säsongsinledningen har Kalmar FF haft svårt att skapa heta målchanser i spelet. Två av tre mål har kommit efter hörnor när mittbacken Viktor Elm har hållit sig framme och vunnit höjddueller.

– Vi är så klart medvetna om att det mest har blivit mål på fasta, men det är 26 omgångar kvar att spela. Det är inte så att vi tränar mer på fasta situationer än det andra i anfallsspelet, utan det kommer att komma, säger Romario.

Hur märks det i ert anfallsspel att Rasmus Elm och Erton Fejzullahu saknas?
– Det är två jättebra spelare och de hade saknats i alla lag i allsvenskan. Men de som kommer in och spelar i stället gör det bra och det är vi tillsammans som ska vinna matcher, säger brassen och tillägger:

– Men det är klart att vi känner att de saknas. Just nu kan vi inte jobba med dem och kör på med det vi har.

FaktaMatchfakta:
0–1, 33', Brwa Nouri (Ken Sema)
1–1, 53', Hiago.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KALMAR FF–ÖSTERSUND FK

Betygen: Så bra var KFF-spelarna mot Östersund

Trots underläge – Kalmar FF en missad straff från seger mot Östersund.

Samuel Slättman

Kl.20:56, 18 april, 2018

Betygen: Så bra var KFF-spelarna mot Östersund
Foto: Bildyrån.

Lucas Hägg-Johansson 4

Överraskades nog något av Nouris välplacerade skott som gav 1–0. Hade inte mycket annat att stå i men löste de få avsluten på ett bra sätt.

LÄS MER: Romario: ”Visste att jag någon gång kommer missa”

Isak Magnusson 5

Fortsatte med sin respektlösa spelstil i försvarsspelet och lyckades även hänga med upp i flera anfall. Växte in i matchen och blev allt bättre. Tog på allvar upp kampen med Eriksson om en startplats. Varnad.

Viktor Elm 5

Vågade inte, på grund av risk för straff gå in i närkamp med Nouri innan 1–0-målet. Tog revansch på sig själv när på hörna vräkte sig fram och nickade fram bollen till 1–1.

Viktor Agardius 4

Skottet som gav 1–0 till ÖFK gick oturligt mellan benen på mittbacken. Annars stabil och placeringssäker.

Chima Akas 5

Skötte sitt bakåt och bidrog även i offensiven – bland annat med sina långa inkast. Hade ett härligt volleyskott som smet utanför.

Papa Diouf 4

Inledde som högermittfältare men klev upp som anfallare efter ÖFK:s ledningsmål. Hade problem att på allvar oroa mittbackarna Pettersson och Papagiannopoulos.

Herman Hallberg 4

Visade i första halvlek att han inte bara kan stänga ytor utan också har fina fötter. I inledningen av andra spred han dock bollarna till höger och vänster.

Melker Hallberg 4 (ut 84)

Inledde med en frenetisk press från sin centrala mittfältsposition. Försvann ur matchbilden när han flyttades ut på en kant. Slet kopiöst. Utbytt.

Hiago 4 (ut 82)

Inte mycket stämde för brassen fram till dess att han tryckte in kvitteringen. Fixade bara minuter senare straff när han skyfflade bollen på ÖFK-försvarares hand. Vägde dock ofta lite för lätt och slarvade en hel del i passningsspelet. Utbytt.

Romario 4

Startade återigen som anfallare men klev sedan ner på mittfältet. Brände straffspark och det drar såklart ner betyget rejält. Höll direkt på att ta revansch på sig själv men volleykanonen gick i ribban. Var inblandad i mycket men slog bort fler passningar än vanligt.

Måns Söderqvist (ut 78) 4

Slitvargen klev ner på mittfältet efter en halvtimme och skötte sina primära uppgifter bra. Lyckades inte hitta de spetsiga chanserna. Utbytt.

Gbenga Arokoyo (in 78)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Filip Sachpekidis (in 82)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Adrian Edqvist (in 84)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchfakta
0–1, 33′, Brwa Nouri (Ken Sema)
1–1, 53′, Hiago.

FaktaBetygsskala:
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KALMAR FF–ÖSTERSUND FK

Så ska Kalmar FF stoppa stjärnorna i ÖFK

"På naturgräs är det mycket enklare", säger KFF-anfallaren.

Samuel Slättman

Kl.07:14, 18 april, 2018

Så ska Kalmar FF stoppa stjärnorna i ÖFK
Erton Fejzullahu. Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall.

Med sitt charmiga och effektiva passningsspel har Östersund FK gjort sig ett namn – inte bara i Sverige utan även i Europa. För att stoppa spelare som Saman Ghoddos och Ken Sema vet KFF-anfallaren Erton Fejzullahu vad som krävs av sitt lag.

– Nyckeln blir att stå rätt, pressa rätt och att pressa med hela laget – inte en och en, för då spelar de sig ur situationerna. De är så skickliga med bollen så det gäller att alla är med i pressen från start, säger Fejzullahu.

LÄS MER: Elm och Fejzullahu osäkra kort – testas sent

Hur mycket enklare är det att få till pressen på naturgräs kontra konstgräs?
– På naturgräs är det mycket enklare. Det blir mer duellspel än på konstgräs. Det borde definitivt vara en fördel för oss att spela hemma där vi kan använda det vi är duktiga på.

KFF-tränaren Nanne Bergstrand:

– Jag tror att det är en kombination. På hemmaplan är det lättare att vara ”framåtlutade”, köra på och man har lite gamla bilder som lever med en kring miljön.

Erton Fejzullahu har, liksom Rasmus Elm, haft problem med baksidan av ett lår. Beslut om de kan spela mot Östersund tas vid lunchtid på onsdagen efter ett fystest.

Vad säger du om din egen säsong så här långt?
– Det känns okej, men jag kan tillföra mer. Man vill så klart göra mål och poäng där framme men det kommer, säger Fejzullahu.

– Jag har inte varit så mycket inne i box och har inte fått massor av avslut. det har varit kanske ett avslut per match men vi jobbar och tränar på att försöka ge anfallarna fler bollar att jobba på, säger Fejzullahu.

24Kalmar direktrapporterar från matchen mellan Kalmar FF–Östersund FK på Guldfågeln Arena.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng