KFF:s guldordförande har avlidit: ”Känner en stor tomhet”

(Uppdaterad 21.30). Kalmar FF:s tidigare ordförande Johnny Petersson har avlidit. Detta skriver Kalmar FF på sin hemsida under torsdagskvällen. "Han gick bort alldeles för tidigt. Jag känner en stor tomhet", säger KFF:s klubbchef Svante Samuelsson, som under flera år samarbetade med Johnny Petersson.

Kl.20:53, 12 november, 2015

KFF:s guldordförande har avlidit: ”Känner en stor tomhet”
Tidigare Kalmar FF-ordföranden Johnny Petersson är död. Foto: Tomas Jonsson

Under torsdagskvällen gick Kalmar FF ut på sin hemsida om att  förre ordföranden Johnny Petersson har avlidit.

”Med stor sorg har Kalmar FF nåtts av beskedet att mångårige ordföranden Johnny Petersson är död. Johnny valdes in i föreningens styrelse 2003 och blev inför säsongen 2008 ordförande. Under Johnny Peterssons tid som ordförande vann Kalmar FF sitt första allsvenska guld 2008. Under hans ordförandeperiod byggdes också Guldfågeln Arena. När Johnny klev av som ordförande 2012 valdes han av årsmötet till hedersordförande i föreningen. Våra tankar går idag till Johnnys Peterssons familj och anhöriga”, skriver klubben på sin hemsida.

Innan Johnny Petersson blev ordförande i KFF var han landstingspolitiker i Vänsterpartiet och även landstingsråd under några år. Redan 1991 kom han in i landstinget och var kvar där till 2010, då han lämnade poltiken.

Han hade även ett brinnande intresse för fotbollen och Kalmar FF. 2003 blev han invald i styrelsen och 2008 efterträdde han Tommy Strandman som ordförande. Lägligt – då KFF under hösten 2008 – tog föreningens första SM-guld genom tiderna. Till årsmötet 2012 lämnade han över ordförandeklubben till Ronny Nilsson. Vid samma årsmöte blev Johnny Petersson utnämnd till hedersordförande i Kalmar FF.

24Kalmar fick tag på KFF:s klubbchef Svante Samuelsson under torsdagskvällen, som under flera år hade ett tätt samarbete med Johnny Petersson.

– Jag fick reda på det i dag och det kom som en stor chock. Han gick bort alldeles för tidigt. Jag känner en stor tomhet, säger Svante Samuelsson till 24Kalmar.

Tillsammans med bland annat Svante Samuelsson var Johnny Petersson drivande bakom byggandet av Guldfågeln Arena.

– Vi jobbade tätt ihop och var väldigt drivande i processen för att Guldfågeln skulle finnas till. Johnny var väldigt engagerade för sitt Kalmar FF, säger Svante Samuelsson.

Hur var er relation?
–  Det var hårt tryck utifrån under åren som vi jobbade tillsammans och vi fick en väldigt nära relation. Han var en väldigt bra människa och det är svårt att förstå vad som har hänt.

För några år sedan flyttade Johnny Petersson och familjen upp till Stockholm. Relationen mellan Svante Samuelsson och Johnny Petersson blev mer sporadisk under den sista tiden.

– Emellanåt hade vi kontakt, men som det ofta kan bli i livet så tappar man kontakten. Senaste gången vi träffades var för ett knappt år sedan, då vi fikade i Stockholm. Han har alltid haft ett stort engagemang för Kalmar FF, även efter att han lämnat föreningen, säger Svante Samuelsson.

Johnny Petersson blev 47 år gammal.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Division 6-klubb flirtar med Henrik Rydström

Föreningen har även varit i kontakt med Nenad Djordjevic. "De kanske kan locka tillbaka publiken".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:32, 19 januari, 2018

Division 6-klubb flirtar med Henrik Rydström
Henrik Rydström. Foto: Samuel Slättman.

David Elm är redan klar och Stefan Larsson uppges vara på väg. Nu rycker division 6-klubben Johansfors IF även i KFF-profilerna Henrik Rydström och Nenad Djordjevic.

– Vi har varit i kontakt men det är inte mer än så just nu. Blir det någonting är det ett plus i kanten för oss, säger Broakulla-föreningens ordförande Dennis Randewall.

LÄS MER: BEKRÄFTAT: David Elm klar för ny klubb

– Det är en kul grej för vår del samtidigt som det kanske kan locka tillbaka publiken från byn. Det har varit lite si och så med den saken de sista åren. Men det är ju inga spelare att bygga på för framtiden direkt, säger Randewall  och skrattar.

Laget, som kommande säsong spelare i division 6 Emmaboda, består till stor del av ensamkommande ungdomar. Att få in några äldre spelare med rutin hade gett en bra mix, enligt Randewall.

– Vi får inte glömma bort de spelarna vi redan har, de är minst lika viktiga. Vi lever mycket på de ensamkommande som kom för tre år sedan. Utan dem hade vi inte haft något lag, säger Randewall.

Mycket av kontakten mellan föreningen och de förra KFF-spelarna har skett genom David Elm som just nu är ute på en flera månader lång resa i Asien. I dagsläget finns inget datum för när Johansfors IF och de gamla KFF-rävarna kan tänkas komma överens.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

BEKRÄFTAT: Här är Kalmar FF:s andra brassevärvning

Nixon var klar sedan tidigare. Nu är även Hiago en KFF-spelare. "Jag hoppas kunna tillföra mål", säger brassen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:31, 19 januari, 2018

BEKRÄFTAT: Här är Kalmar FF:s andra brassevärvning
Hiago de Oliveira Ramiro är helt klar för Kalmar FF. Foto: Kalmar FF

Det har varit på gång ett tag. Nu är kontraktet undertecknat och Hiago de Oliveira Ramiro gör sin första träning med Kalmar FF på fredagsförmiddagen.

Till föreningens hemsida berättar den 26-årige offensiva spelaren att den första kontakten togs redan i höstas.

LÄS MER: Nixon klar för Kalmar FF: ”Gick väldigt snabbt”

– Första gången var i oktober. Sen dess har jag väntat på att kontraktet i allsvenskan skulle bli klart. Efter det har intresset växt sig allt starkare. Samtidigt som även mitt intresse ökade också. Jag kände direkt från början att föreningen varit väldigt angelägna att jag ska komma hit, säger han till hemsidan.

Hiago ansluter från brasilianska Fortaleza och har sin roll klar för sig.

– Jag hoppas kunna tillföra mål genom att använda min fart som är en av mina styrkor. Men givetvis även att jobba hårt i det defensiva och ligga rätt taktiskt, säger han till KFF:s hemsida.

Samtidigt skickar han med en passning till KFF-fansen.

– Jag vill tacka föreningen och gud att jag är här. Vill även lyfta fram betydelsen av att Nanne Bergstrand och Mattias Rosenlund åkte till Brasilien för att träffa mig personligen. Det betydde oerhört mycket för mig och stärkte intrycket. Till fansen vill jag hälsa att de kommer få se en spelare som är oerhört motiverad och som är glad att vara här. Jag kommer ge allt på träningar och matcher. Tillsammans ska vi försöka vinna så många matcher som möjligt för Kalmar FF!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Talangfabriken Kalmar FF – tredje flest landslagsspelare

Krigar i toppen med Malmö FF och AIK.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:06, 18 januari, 2018

Talangfabriken Kalmar FF – tredje flest landslagsspelare
Adrian Edqvist är en av 13 Kalmar FF-spelare som representerade de svenska ungdomslandslagen förra året. Foto: Bildbyrån.

Det är Fotbollskanalen som har kartlagt vilka klubbar som har flest spelare representerade i de svenska ungdomslandslagen från P15 till U21.

Inte helt oväntat toppas listan av Malmö FF som hade hela 23 spelare i landslagsspel under 2017. Tvåa på listan hamnade AIK med 19 spelare.

Kalmar FF hamnar på tredje plats med 13 landslagsspelare under 2017.

FaktaAntal U-landslagsspelare (antal landskamper inom parentes):
Malmö FF: 23 (99)
AIK: 19 (57)
Kalmar FF: 13 (53)
IFK Göteborg: 12 (63)
Brommapojkarna: 11 (62)
Elfsborg: 11 (37)
IFK Norrköping: 10 (50)
Hammarby: 9 (24)
Halmstad: 8 (28)
Häcken: 6 (25)
Djurgården: 6 (24)
GIF Sundsvall: 6 (16).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

"silly season"

Här är KFF-profilens nya jobb – byter benskydd mot kostym

"Inspirerande att få använda sin erfarenhet och kompetens i näringslivet", säger guldhjälten från 2008.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.09:49, 17 januari, 2018

Här är KFF-profilens nya jobb – byter benskydd mot kostym
Mats Ekenstam, vd för One partner group sydost, tillsammans med "värvningen" Stefan Larsson. Foto: Pressbild/Bildbyrån.

I höstas tackade vänsterbacken Stefan Larsson för sig och lämnade Kalmar FF efter nio säsonger. Nu är det klart vad som blir Larssons nästa steg i karriären – kundansvarig på bemanningsföretaget One partner group i Kalmar.

– Det finns stora synergieffekter mellan idrotten och näringslivet i Kalmarregionen. Med Stefans erfarenhet och egenskaper finns goda förutsättningar för fortsatt tillväxt hos oss, säger Mats Ekenstam, vd One partner group sydost, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Guldhjälte lägger skorna på hyllan

I sitt nya yrke kommer Larsson arbeta med försäljning av tjänster inom rekrytering och bemanning. Det nya jobbet kommer han kombinera med sitt ledaruppdrag i Kalmar FF:s fotbollsakademi.

– Som lagspelare känns det roligt och inspirerande att kunna få använda sin erfarenhet och kompetens i näringslivet. Jag ser verkligen fram emot den här möjligheten att med One partner group tillsammans bidra till företag och människors utveckling, säger Stefan Larsson.

Bemanningsföretagets Kalmarkontor öppnade så sent som i våras och drivs av Annika Lundberg och Sofia Nyberg. 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Landslagsman ansluter till Kalmar FF

Under tisdagen skrevs kontraktet.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:58, 16 januari, 2018

KLART: Landslagsman ansluter till Kalmar FF
Foto: Kalmar FF

Redan i november skrev 24Kalmar om att den 23-årige vänsterbacken Chima Akas från Nigeria skulle provträna med Kalmar FF. Tydligen verkar man ha fattat tycker för varandra då man under tisdagen skrev på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

– Det varit min målsättning sedan jag kom hit att skriva kontrakt med föreningen. Därför känns det skönt att det äntligen är klart. Jag ser mig själv som en snabb vänsterfotad spelare som helst spelar till vänster i backlinjen. Jag har även bra kvalitéer som bollvinnare och besitter en fin fot vid fasta situationer, säger Chima Akas.

Chima Akas har bland annat meriter från det nigerianska landslaget.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng