”Bonninnebandy”: CL98 tog första segern i innebandytvåan

Här har ni lördagens referat från den lokala innebandyn.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:28, 14 november, 2015

”Bonninnebandy”: CL98 tog första segern i innebandytvåan
CL 98 fick jubla när man tog sin första seger för säsongen. Foto: Privat

Division 3 herr

Märserums IBK–Borgholms IBK 8-5 (2-1, 2-3, 4-1)

Målen, BIBK: Felix Jotarv 2, Anton Petersson 2, Johan Eneman.

Serieledarna Borgholms IBK åkte på en svidande förlust mot tabelljumbon Märserums IBK. Ölänningarna ledde inför tredje perioden men efter en miserabel tredje period som man förlorade med 4-1 föll man till slut man till slut med 8-5. Trots förlusten leder man fortfarande serien – åtminstone tillfället. Nybro IBK skuggar precis bakom med en match mindre spelad.

Divison 4 herr

CL98–Craftstaden B 10-4 (0-0, 6-1, 4-3)

Målen, CL98: Stefan Johansson 3, Emil Andersson 2, Victor Peolsson 2, Fredrik Friberg, Dennis Morin Mathisson, Mattias Thorèn.

CL98 trummar på i innebandyfyran och tog en ny övertygande seger under lördagen. Efter en mållös första period gjorde man ett ordentligt ryck i den andra perioden som man vann med 6-1. I den tredje perioden gjorde man ytterligare tre mål och saken var biff. CL98 gick därmed om Fliseryd i tabelltoppen på målskillnad.

– Vi spelade med ett högt tempo och med bra aggressivitet i både anfall och försvarszon i dag. Det är något som vi lagt ned mycket tid på under träningarna så det är kul att det gav resultat, säger CL98:s tränare Fredrik Andersson som ville framhålla målvakten Tom Robertsson och tremålsskytten Stefan Johansson.

Örlogsstaden B–Ljungbyholms Goif 6-5 (1-1, 3-1, 2-2)

Målen, Ljungbyholm: Jacob Elsrud 2, Adam Jonnergård 2, Philip Axelsson.

Ljungbyholm åkte på en blytung förlust mot Örlogsstadens bilaga. Man var flera gånger nära att hämta upp underläget men hemmalaget låg hela tiden steget före.

– Vi kom lite snett in i det i den andra perioden och det blev lite för mycket ”Hawaii” över det. Det är ändå starkt att vi äter upp underläge och är sånär att kvittera, säger Ljungbyholmsforwarden Jacob Elsrud.

Slätafly B–FBC Kalmarsund Ungdom B 7-2 (2-0, 4-1,1-1)

Målen, Slätafly B: Joel Karlsson 2, Linus Bertilsson 2, John Söfort-Jörgensen, Anton Hammare, Viktor Svensson.

Målen, FBC: Jonatan Karlsson, Oscar Sigvardsson.

FBC Ungdom B föll mot ett betydligt äldre Slätafly B. Bortalagets äldsta spelare är född 1999, att jämföra med hemmalagets äldsta som är född 1984. Slätafly ryckte ifrån till en 6-0 ledning innan ungtupparna i FBC U fick in ett reduceringsmål i slutminuterna av den andra perioden. Man fick även in ett reduceringsmål i den tredje perioden innan Linus Bertilsson fastställde slutresultatet till 7-2.

Mörbylånga–Jämjö 10-1 (2-0, 3-0, 5-1)

Målen, Mörbylånga: Adam Liljenberg 3, Simon Svensson 2, Pontus Johansson, Mikael Paulin, Daniel Nilsson, Tobias Åsenius, David Sahlèn.

Mörbylånga körde fullständigt över Jämjö och man ledde med 10-0 innan Jämjö fick in ett reduceringsmål med dryga minuten kvar av matchen. Lagkaptenen Adam Liljenberg och Simon Svensson stod för fem av lagets tio mål. I och med storsegern klättrade Mörbylånga till en femteplats i den jämna tabellen.

Divison 2 dam

Värnamo IK–CL 98 3-4 efter förlängning (1-1, 2-0, 0-2, 0-1)

Målen, CL 98: Sofia Andersson 2, Ida Hallgren, Jeili Båtelsson.

CL 98 tog sin första seger i innebandytvåan under lördagseftermiddagen efter att man hämtat upp underläge i den tredje perioden. Sofia Andersson tryckte dit kvitteringsbollen till 3–3 med sex minuter kvar av den tredje perioden och tog matchen till förlängning. Där avgjorde rutinerade Jeili Båtelsson.

– Matchen började rörigt men det blev allt bättre ju längre matchen gick. Det var riktigt skönt att få lite utdelning idag, det är lite de som har saknats innan, säger CL98-forwarden Rebecca Gustavsson som berömde lagkaptenen Jennica Lindström efter matchen.

Ljungby IB–FBC Kalmarsund Ungdom 3-2 efter förlängning (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Målen, FBC: Emilia Jirhall, Frida Petersson.

FBC Ungdom förlorade mot bottenlaget Ljungby och missade chansen att gå upp på en topp två-plats i tabellen. Det var en jämn och händelsefattig historia där matchen avgjordes först efter förlängning. FBC Ungdom ligger allt jämnt kvar på tredjeplatsen i tabellen med två poäng upp till rätt sida strecket. Kommande helg spelar man länsderby mot Craftstaden från Oskarshamn.

Divison 3 dam

Slätafly–Ryds SK 11-4 (5-1, 5-1, 1-2)

Målen, Slätafly: Johanna Strand 4, Felicia Karlsson 2, Malin Karlsson 2, Nellie Karlsson, Daniella Karlsson, Cajsa Karlsson.

Slätafly körde över bottenlaget Ryds SK på hemmaplan och ledde efter två perioden med 10-2. Namnet Karlsson var gångbart och stod för åtta av elva mål för Slätafly. Även Johanna Strand som noterades för fyra mål och en assist var en stor del av segern. Skotten slutade förkrossande 64–12 och Slätafly kunde gjort betydligt fler mål mot ett svagt Ryds SK.

Sandbäckshult–Mörbylånga 5–4 (2–1, 1–1, 2–2)

Målen, Mörbylånga: Tove Franzèn 2, Malin Lorentzon, Nathalie Svensson.

Mörbylånga åkte på en oerhört tung förlust under lördagen. Malin Lorentzon kvitterade med drygt en och en halv minut kvar men Sandbäckshult fick sista ordet när man med knappt 40 sekunder kvar av matchen gjorde 5-4. Mörbylånga ha hittills tagit sex poäng och parkerar i mitten av tabellen. Nämnda Malin Lorentzon gjorde utöver sitt mål även två assist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindås IBK - FBC Kalmarsund

FBC besegrade det oslagbara laget

Elfte gången gillt blev det för FBC Kalmarsund när man äntligen lyckades slå Lindås IBK. Efter 10 raka förluster mot hemmalaget var det under söndagen dags att gå segrande ur striden.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:09, 21 januari, 2018

FBC besegrade det oslagbara laget
Foto: Arkiv

FBC Kalmarsund startade bäst av de två lagen och gick upp i en 0-2 ledning innan Lindås lyckades kvittera femton minuter in i matchen. I andra period var det Lindås som hade det målmässiga övertaget och inför vilan stod det 5-4 till hemmalaget.

– Vi startar väldigt bra och har hög intensitet. Vi brukar gå ner oss i andra perioden och det händer även idag. De får några mentala mål som går mot oss, säger tvåmålsskytten Marcus Johansson.

I tredje period var det dock bara FBC som gällde. Tre mål senare blåste domaren av matchen och gästerna kunde glädja sig åt en vinst med 5-7.

– Vi är starka i sista och är bättre tränade så vi kan dra ifrån. Vi har också en go känsla i laget efter att ha vunnit fyra raka. Vi vet ocksp att vi kan gå in och vända matcher. Jag var egentligen aldrig orolig. Vi är ett otroligt bra gäng som krigar ner dem.

Marcus Johansson var själv i hög grad delaktig till vinsten med sina två mål och en assist.

– Jag har varit lite krasslig i veckan så jag var väldigt trött idag men kände att jag försökte så gott jag kunde. Sen fick jag även fina passningar av Kim Nilsson och Simon Nilsson.

FBC Kalmarsund har inte vunnit över Lindås sedan 2012 vilket innebär tio raka förluster.

Det var elfte gången gillt idag då?
– Ja, det var en skön seger. Vi har alltid spelat tuffa matcher mot Lindås. Det är även en skön seger om man ser till moralen och tabellen, det var ju en sexpoängsmatch redan när det tekades. Det är alltid skönt att ha de poängen med sig.

FBC har, i och med segern, klättrat upp till en andra plats i tabellen. Nästa chans till poäng blir den 27 januari hemma i Färjehallen mot Malmö FBC.

FaktaLindås IBK -  FBC Kalmarsund 5-7 (2-3, 3-1, 0-3)

Mål FBC: Kim Nilsson 2, Marcus Johansson 2, Tim Nyander, Johan Wittberg & Adam Nilsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund - Västra Mälardalen IB

FBC kom aldrig upp i nivå: ”Det är för dåligt framåt”

Under söndagen hade FBC det extra svårt för att sätta dit bollen i mål.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:29, 21 januari, 2018

FBC kom aldrig upp i nivå: ”Det är för dåligt framåt”
Foto: Arkiv

Det blev en jämn match i Kalmar Sportcenter när FBC Kalmarsund tog emot Västra Mälardalen IB under söndagen. FBC tog ledningen i andra perioden genom Rebecka Johansson men gästerna la in en extra växel i tredje perioden och kunde till slut vinna med 1-2.

– Vi kommer inte riktigt upp i nivå idag, framför allt i offensiven. Defensiven är bra, att man släpper in två mål är inget att skämmas över men det är för dåligt framåt, säger Rasmus Bernhardsson, tränare FBC.

Hemmalaget hade svårt att komma till bra lägen och när Västra Mälardalen väl bjöd dem på någonting hade Kalmarsund svårt att sätta dit bollen.

– Hade vi kommit upp in nivå idag så hade vi vunnit, jag ser oss som det bättre laget men idag hade vi inte förmågan att sätta dit bolljäveln.

Påverkar det något att ni spelade match igår?
– Att skylla på det blir fel då även Västra Mälardalen gjorde det. Det är klart att vi ska kunna ladda om både mentalt och fysiskt.

Enligt Bernhardsson förtjänar Stina Lundqvist och Rebecka Johansson att nämnas för sina insatser.

– Stina gör det riktigt bra idag och är fantastiskt i sitt positionsspel. Rebecka är hela tiden farlig, avslutar han.

FaktaFBC Kalmarsund - Västra Mälardalen IB 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)

Mål Kalmarsund: Rebecka Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindås IBK–FBC Kalmarsund

FBC möter sitt ”bogey team” – har tio raka förluster

Senaste FBC-vinsten kom hösten 2012. "Alla har ett sånt här lag och det här är vårt", säger tränaren Kallenberg.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.07:37, 21 januari, 2018

FBC möter sitt ”bogey team” – har tio raka förluster
Adam Kallenberg. Foto: Arkiv/Samuel Slättman.

Den 28 oktober 2012 vann FBC Kalmarsund mot Lindås IBK med 6–4. Målskyttar då var bland annat Petter Ernberg och Mathias Knutsson. Sedan dess har FBC tio (!) raka förluster mot Göteborgs-laget.

– Jag vet inte varför det har blivit så. Alla har ett sånt här lag och det här är vårt, säger tränaren Adam Kallenberg.

LÄS MER: FBC Kalmarsund värvar finsk forward från SSL

Höstens möte i Färjehallen slutade 4–3 till gästerna. Då avgjordes matchen med tolv sekunder kvar att spela.

– Den matchen skulle vi vunnit, där var vi totalt överlägsna. Rent sannolikhetsmässigt borde vi vinna nu i stället. Killarna är jäkligt revanschsugna.

Sedan Adam Kallenberg tog över tränarsysslan efter Emil Stille är FBC Kalmarsund obesegrat (tre vinster, en oavgjord). I tisdags vann laget derbyt mot Craftstaden med 7–6 efter förlängning.

– Kravbilden har ökat och aggressiviteten som vi har nu går inte att jämföra med tidigare, det är en stor skillnad. Farten och tempot på träningarna börjar ge resultat, säger Kallenberg.

I FBC saknas Oskar Andersson som drabbats av halsfluss. Gustav Bäckstedt, som fick en smäll mot käken senast, har undersökts av läkare som har gett klartecken för spel.

Nyförvärvet från Linköping, Johannes Jokinen, ser återigen ut att at plats i andra kedjan med Johan Wittberg och William Larsson.

– I nuläget ser det ut så. Han måste få lite tid på sig. Det har varit tvära kast för honom, både på och utanför plan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALINNEBANDY: Slätafly och CL98 visade vart skåpet ska stå

Det har spelats en hel del matcher under lördagen och det slutade gott för många av de lokala lagen.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:31, 20 januari, 2018

LOKALINNEBANDY: Slätafly och CL98 visade vart skåpet ska stå
Foto: Arkiv

Division 1 Damer

Hovslätts IK – Mörbylånga GOIF 6-2 (2-0, 2-1, 2-1)

Mål Mörbylånga: Malin Lorentzon & Sofia Nyblom

 

Division 2 Herrar

Ingelstad IBK – Slätafly/SK IBK 6-10 (1-4, 2-1, 3-5)

Mål Slätafly: Johan Ramvall 4, Andreas Nilsson 2, Daniel Karlsson 2, Martin Magnusson & Robin Karlsson

 

Division 3 Herrar

Fliseryds IBK – CL98IC A 4-8 (0-2, 3-3, 1-3)

Mål CL98: Filip Gustafsson 4, Jakob Spångberg, Kalle Schwartz, Kevin Sandebäck & Anton Holm

 

Division 4 Herrar

FBC Karlskrona B – Ljungbyholms GOIF 11-6 (3-0, 3-2, 5-4)

Mål Ljungbyholm: Anton Arvidsson 3, Philip Axelsson, Görgen Johansson & Jacob Elsrud

Märserum IBK – Borgholms IBK 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Mål Borgholm: Sebastian Bengtsson 2

 

JAS Killar

Vetlanda IBF – FBC Kalmarsund Ungdom 0-5

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC kalmarsund - Hagfors IF Uddeholm

FBC tog sig i kragen: ”Ibland behövs en väckarklocka”

Gästerna såg till att ge FBC Kalmarsund en tuff match under lördagens drabbning.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:30, 20 januari, 2018

FBC tog sig i kragen: ”Ibland behövs en väckarklocka”
Rebecka Johansson stod för två fullträffar under lördagens match. Foto: Arkiv

Det blev lite onödigt spännande under dagens match mellan FBC Kalmarsund och Hagfors IF Uddeholm i Kalmar sportcenter. FBC, som ligger på en hittills ohotad andraplats i Allsvenskan, startade matchen som sig bör och kunde dra ifrån med 3-0 innan gästerna kontrade.

– Vi startar precis lika bra som vi har gjort de fyra-fem senaste matcherna men sen är det som att vi blir lite oförmögna till att förvalta det. Vi är inte tillräckligt ödmjuka och slår av på takten och tror att det ska vara tillräckligt, säger Rasmus Bernhardsson, tränare FBC.

Andra perioden blev gästernas bästa då de lyckades kvittera till 3-3. De spelade upp sig och skapade fler målchanser av kvalité.

– Vi inser att vi inte kan spela som vi gör och kommer tillbaka in i matchen. Vi fokuserar lite mer på vad det är vi ska göra, ibland behövs det en väckarklocka för att ta tag i grejerna. Vi har inte råd att tappa poäng i sådana här matcher.

Matchen slutade till slut med 6-3 till Kalmarsund. Bäst i hemmalaget var Matea Corcovic och tvåmålskytten Rebecka Johansson.

– De fyller sin roller bra. Matea är duktig i defensiven och gör alla andra så mycket bättre på ett helt exemplarisk sätt. Rebecka är en måltjuv och vi har sagt till henne att hon ska finnas med i poängprotokollet efter varje match, det lyckades hon verkligen med idag, avslutar Bernhardsson.

Nästa match för FBC Kalmarsund blir redan imorgon, söndag, då man tar emot Västra Mälardalen IB vid klockan 15.00.

FaktaFBC Kalmarsund - Hagfors IF Uddeholm 6-3 (3-1, 1-2, 2-0)

Mål FBC: Rebecka Johansson 2, Ellen Willsund, Emelie Rosenqvist, Amanda Lind & Lina Örknér

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng