”Bonninnebandy”: CL98 tog första segern i innebandytvåan | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

”Bonninnebandy”: CL98 tog första segern i innebandytvåan

Här har ni lördagens referat från den lokala innebandyn.

Jesper Hallberg

Kl.19:28, 14 november, 2015

”Bonninnebandy”: CL98 tog första segern i innebandytvåan
CL 98 fick jubla när man tog sin första seger för säsongen. Foto: Privat

Division 3 herr

Märserums IBK–Borgholms IBK 8-5 (2-1, 2-3, 4-1)

Målen, BIBK: Felix Jotarv 2, Anton Petersson 2, Johan Eneman.

Serieledarna Borgholms IBK åkte på en svidande förlust mot tabelljumbon Märserums IBK. Ölänningarna ledde inför tredje perioden men efter en miserabel tredje period som man förlorade med 4-1 föll man till slut man till slut med 8-5. Trots förlusten leder man fortfarande serien – åtminstone tillfället. Nybro IBK skuggar precis bakom med en match mindre spelad.

Divison 4 herr

CL98–Craftstaden B 10-4 (0-0, 6-1, 4-3)

Målen, CL98: Stefan Johansson 3, Emil Andersson 2, Victor Peolsson 2, Fredrik Friberg, Dennis Morin Mathisson, Mattias Thorèn.

CL98 trummar på i innebandyfyran och tog en ny övertygande seger under lördagen. Efter en mållös första period gjorde man ett ordentligt ryck i den andra perioden som man vann med 6-1. I den tredje perioden gjorde man ytterligare tre mål och saken var biff. CL98 gick därmed om Fliseryd i tabelltoppen på målskillnad.

– Vi spelade med ett högt tempo och med bra aggressivitet i både anfall och försvarszon i dag. Det är något som vi lagt ned mycket tid på under träningarna så det är kul att det gav resultat, säger CL98:s tränare Fredrik Andersson som ville framhålla målvakten Tom Robertsson och tremålsskytten Stefan Johansson.

Örlogsstaden B–Ljungbyholms Goif 6-5 (1-1, 3-1, 2-2)

Målen, Ljungbyholm: Jacob Elsrud 2, Adam Jonnergård 2, Philip Axelsson.

Ljungbyholm åkte på en blytung förlust mot Örlogsstadens bilaga. Man var flera gånger nära att hämta upp underläget men hemmalaget låg hela tiden steget före.

– Vi kom lite snett in i det i den andra perioden och det blev lite för mycket ”Hawaii” över det. Det är ändå starkt att vi äter upp underläge och är sånär att kvittera, säger Ljungbyholmsforwarden Jacob Elsrud.

Slätafly B–FBC Kalmarsund Ungdom B 7-2 (2-0, 4-1,1-1)

Målen, Slätafly B: Joel Karlsson 2, Linus Bertilsson 2, John Söfort-Jörgensen, Anton Hammare, Viktor Svensson.

Målen, FBC: Jonatan Karlsson, Oscar Sigvardsson.

FBC Ungdom B föll mot ett betydligt äldre Slätafly B. Bortalagets äldsta spelare är född 1999, att jämföra med hemmalagets äldsta som är född 1984. Slätafly ryckte ifrån till en 6-0 ledning innan ungtupparna i FBC U fick in ett reduceringsmål i slutminuterna av den andra perioden. Man fick även in ett reduceringsmål i den tredje perioden innan Linus Bertilsson fastställde slutresultatet till 7-2.

Mörbylånga–Jämjö 10-1 (2-0, 3-0, 5-1)

Målen, Mörbylånga: Adam Liljenberg 3, Simon Svensson 2, Pontus Johansson, Mikael Paulin, Daniel Nilsson, Tobias Åsenius, David Sahlèn.

Mörbylånga körde fullständigt över Jämjö och man ledde med 10-0 innan Jämjö fick in ett reduceringsmål med dryga minuten kvar av matchen. Lagkaptenen Adam Liljenberg och Simon Svensson stod för fem av lagets tio mål. I och med storsegern klättrade Mörbylånga till en femteplats i den jämna tabellen.

Divison 2 dam

Värnamo IK–CL 98 3-4 efter förlängning (1-1, 2-0, 0-2, 0-1)

Målen, CL 98: Sofia Andersson 2, Ida Hallgren, Jeili Båtelsson.

CL 98 tog sin första seger i innebandytvåan under lördagseftermiddagen efter att man hämtat upp underläge i den tredje perioden. Sofia Andersson tryckte dit kvitteringsbollen till 3–3 med sex minuter kvar av den tredje perioden och tog matchen till förlängning. Där avgjorde rutinerade Jeili Båtelsson.

– Matchen började rörigt men det blev allt bättre ju längre matchen gick. Det var riktigt skönt att få lite utdelning idag, det är lite de som har saknats innan, säger CL98-forwarden Rebecca Gustavsson som berömde lagkaptenen Jennica Lindström efter matchen.

Ljungby IB–FBC Kalmarsund Ungdom 3-2 efter förlängning (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Målen, FBC: Emilia Jirhall, Frida Petersson.

FBC Ungdom förlorade mot bottenlaget Ljungby och missade chansen att gå upp på en topp två-plats i tabellen. Det var en jämn och händelsefattig historia där matchen avgjordes först efter förlängning. FBC Ungdom ligger allt jämnt kvar på tredjeplatsen i tabellen med två poäng upp till rätt sida strecket. Kommande helg spelar man länsderby mot Craftstaden från Oskarshamn.

Divison 3 dam

Slätafly–Ryds SK 11-4 (5-1, 5-1, 1-2)

Målen, Slätafly: Johanna Strand 4, Felicia Karlsson 2, Malin Karlsson 2, Nellie Karlsson, Daniella Karlsson, Cajsa Karlsson.

Slätafly körde över bottenlaget Ryds SK på hemmaplan och ledde efter två perioden med 10-2. Namnet Karlsson var gångbart och stod för åtta av elva mål för Slätafly. Även Johanna Strand som noterades för fyra mål och en assist var en stor del av segern. Skotten slutade förkrossande 64–12 och Slätafly kunde gjort betydligt fler mål mot ett svagt Ryds SK.

Sandbäckshult–Mörbylånga 5–4 (2–1, 1–1, 2–2)

Målen, Mörbylånga: Tove Franzèn 2, Malin Lorentzon, Nathalie Svensson.

Mörbylånga åkte på en oerhört tung förlust under lördagen. Malin Lorentzon kvitterade med drygt en och en halv minut kvar men Sandbäckshult fick sista ordet när man med knappt 40 sekunder kvar av matchen gjorde 5-4. Mörbylånga ha hittills tagit sex poäng och parkerar i mitten av tabellen. Nämnda Malin Lorentzon gjorde utöver sitt mål även två assist.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Han blir första SSL-värvningen

FBC har värvat en ny forward. "En viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin".

Andreas Norinder

Kl.08:30, 18 april, 2018

KLART: Han blir första SSL-värvningen
Kevin Björkström är ny forward hos FBC Kalmarsund. Foto: Bildbyrån

Det är Kevin Björkström från Karlstad IBF som ansluter till FBC Kalmarsunds SSL-satsning.

– I Kevin får vi in en viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin som med sin snabbhet och erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling säger Adam Kallenberg huvudtränare i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Klubbchefens besked: Han tränar FBC Kalmarsund nästa säsong

Tre av de fyra senaste säsongerna har Björkström spelat i SSL och totalt har det blivit 176 poäng. Nu är han klar för FBC Kalmarsund de kommande två åren.

– Vi är oerhört stolta att en spelare av Kevins kaliber valt FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan säger klubbchefen Per Viberg.

Björkström själv säger att spel i FBC är en ”chans jag inte vill missa”. När han var på besök i Kalmar fick han tydlig mersmak för den kommande resan i SSL.

– Jag fick en stark känsla av att Kalmarsund både sportsligt, förenings och publikmässigt kommer kunna konkurrera med alla lag i SSL, säger Kevin Björkström.

– Jag är redan nu sugen på att kliva ut i en kokande arena och bidra till att sätta Kalmarsund på innebandykartan för en lång tid framöver.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC förlänger med nyckelspelare

"Hon bidrar med mycket energi både på och utanför plan," säger huvudtränare Rasmus Bernhardsson.

Hanna Thulin

Kl.16:56, 13 april, 2018

FBC förlänger med nyckelspelare
Foto: Arkiv

Under fredagen meddelade FBC Kalmarsund att man förlänger med Sara Waktel med ett avtal som sträcker sig över ytterligare två säsonger.

Den gångna säsongen i Allsvenskan har hon varit en tongivande spelare i laget med hennes snabbhet och positiva inställning, sist men inte minst erfarenhet, meddelar klubben.

– Hon har vuxit i sin roll under säsongen till att bli en av lagets viktigaste kuggar. Hon bidrar med mycket energi både på och utanför plan, säger huvudtränare Rasmus Bernhardsson.

Sara Waktel kom till Kalmarsund från Endre IF inför SSL-säsongen 2016-2017. Trots att damerna degraderades till Allsvenskan valde hon att stanna och försöka ta upp laget till finrummet igen. Något som laget var nära att lyckas med att genomföra men föll i avgörande matchen förra veckan mot IBK Göteborg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nygamle SSL-stjärnan till landslaget

I helgen tog han klivet upp till SSL med FBC Kalmarsund. På torsdagen belönades han med en landslagsplats.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:29, 11 april, 2018

Nygamle SSL-stjärnan till landslaget
Kim Nilsson är återigen med i Mikael Hills landslagstrupp. Foto: Arkiv.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: FBC hyllades i stadshuset: ”Ni är förebilder”

Under tisdagen bjöds FBC Kalmarsund in till stadshuset för en hyllningslunch.

Hanna Thulin

Kl.14:01, 10 april, 2018

BILDEXTRA: FBC hyllades i stadshuset: ”Ni är förebilder”
Foto: Hanna Thulin

Röda mattan var utrullad framför stadshuset under tisdagen och politikerna stod uppradade med Johan Persson i spetsen för att ta emot FBC Kalmarsunds herrlag som i helgen avancerade upp i SSL.

Väl inne i stadshuset bjöds laget på lunch beståendes av tomatsoppa och kyckling i pitabröd.

Att bjuda in till lunch var en tradition som startades i och med att FBC:s damer tog sig upp i SSL för bara några år sedan och förra året välkomnades IFK Kalmar till stadshuset för att äta då de avancerade till Allsvenskan.

– Ni ska verkligen känna att det är många som är imponerade av er prestation. Det känns extra roligt att ni är så många som varit med under hela resan och att det är så många hemmaprodukter och hemvändare med i laget, sa Johan Persson under inledningen av lunchen.

– Ni sätter Kalmar på kartan och viktigast av allt så är ni fantastiska förebilder för alla ungdomar som håller på med idrott. Det är en viktig roll som också för med sig en hel del ansvar, avslutade han.

Kolla in bilder från lunchen i bildarkivet nedan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC-målvakten ryter ifrån: ”Blir rent ut sagt bara ledsen”

I ett öppet brev ger Sanna Mangs svar på mannens sexistiska kommentar.

Hanna Thulin

Kl.06:50, 10 april, 2018

FBC-målvakten ryter ifrån: ”Blir rent ut sagt bara ledsen”
Sanna Mangs slår tillbaka mot den sexistiska kommentaren. Foto: Arkiv

Efter att FBC Kalmarsund dessvärre förlorade sin sista kvalmatch mot Göteborg under helgen skrev Innebandymagazinet en artikel om matchen med rubriken ”Kalmarsund: De sätter som en mur runt målvakten”. Det var en rubriksättning som inte föll alla i smaken. Under artikelns Facebookinlägg kommenterade en man följande:

fbc

LÄS MER: Fotobyrå kallade FBC-centern för ”sockersöt maskot”

En som såg kommentaren var FBC:s målvakt Sanna Mangs.

– Man blir rent ut sagt bara ledsen. Man känner sig som att man inte vore tillräcklig bara för man blev född till tjej, säger hon.

Är det första gången du stöter på sådana kommentarer?
– Tyvärr inte, det förekommer. Men man ska samtidigt lyfta att det blir bättre, men alla jobbar inte åt samma håll olyckligtvis.

För att avreagera sig skrev Sanna ett öppet brev till mannen på Facebook.

– Jag kände väl mest att jag ville skriva av mig mina tankar och då kändes ett öppet brev som rätt val.

Hur ser du på dam- och herrinnebandyn i övrigt, upplever du att den är helt jämställd eller finns det områden där man kan bli bättre?
– Som sagt, det är på väg åt rätt håll men skillnader finns fortfarande där. Som till exempel det här med löner, ofta täcker en herrlagspelare mer än vad många tjejer får sammanlagt. Sen händer det fortfarande att tjejer ofta beskrivs till utseende och killar till prestation.

Ett tillfälle där en innebandytjej uppmärksammades för sitt utseende istället för sin prestation och rörde Kalmarsund var för drygt ett år sedan. En fotograf tog en bild på den dåvarande FBC-spelaren Annie Wennerström och kallade henne för en sockersöt maskot i bildtexten. 

Så här skrev Sanna i sitt öppna brev om den sexistiska kommentaren:

”Blev du besviken när du öppnade länken på innebandymagazinet och började läsa om innebandy? Just det du klickade dig in på för att du var intresserad? Jag ska berätta något väldigt intressant för dig gällande innebandy (eller vilken annan sport som helst för den delen) för vad jag lärt mig är innebandy, sporten, inte någon maskulin form. Ja, det är daminnebandy jag som tjej spelar, men det är sporten innebandy jag utövar. Förstår du skillnaden?

Det är inte heller någon som tvingar dig att följa vad som skrivs om varken dam- eller herrinnebandy men tydligen har du ett genuint intresse för innebandy när du valde att klicka in på länken. Jag vill här tydligt poängtera att du inte måste finna intresse i alla lag i alla föreningar MEN innebandymagazinet har INTE skrivit fel i sin artikel.

Har tyvärr inte förståelse för din kommentar då den rent ut sagt är onödig. Det går med små steg, sakta men säkert, mot att bli mer jämställt mellan könen. Var då snälla inte del av tyngden som håller de tillbaka.

Tack.”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng