Kallenberg: ”Vi är 30 procent bättre än förra året” | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Kallenberg: ”Vi är 30 procent bättre än förra året”

Tabellen säger en sak – känslan en annan. "Det kanske låter konstigt, men vi är 30 procent bättre i år", säger FBC Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg.

Kl.13:39, 15 november, 2015

Kallenberg: ”Vi är 30 procent bättre än förra året”
FBC Kalmarsund möter Visby under söndagseftermiddagen. Arkivfoto

Efter åtta omgångar ligger FBC Kalmarsund på den nedre halvan av tabellen. Dock är det  bara sex poäng upp till den övre halvan av tabellen. Men tränaren Adam Kallenberg är inte särskilt oroad över tabellplaceringen just nu.

– Jag står bakom killarna till 100 procent. Vi är på en resa och är på rätt väg. Vi har bytt en Trabant till en Opel. Nu ska vi snart växla upp till en finare bil. Killarna är jävligt lyhörda och tror på det jag säger. Vi tar steg för steg hela tiden, säger Kallenberg.

LÄS MER: 24 Live – just nu: Se Kalmarsund–Visby IBK gratis

Under söndagseftermiddagen väntar möte med den upphaussade nykomlingen Visby.

– Jag räknar inte Visby som en nykomling. De har värvat friskt och är ett starkt lag. Jag hoppas att vi ska kunna styra matchbilden efter vår gameplan, säger Kallenberg.

Det är en viktig sexpoängsmatch för FBC.

– VI har chans att gå förbi två lag om vi vinner och närma oss toppen. Vi möter flera topplag på rad nu, så det är upp till bevis.

Till matchen mot Visby går Anton Nilsson in som back.

– Det är otroligt sparkapital vi har där, säger Adam Kallenberg.

 

FaktaFBC Kalmarsund–Visby

Vad: Innebandyallsvenskan, omgång 9.

När: Söndag, 15.30.

Var: Kalmar Sportcenter (gratis).

Läget i FBC: Simon Lindström är ej tillgänglig. Anton Nilsson går ned som back.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Suominen aktuell för återkomst i FBC

"En kontakt är tagen", bekräftar förre SSL-tränaren.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:01, 23 april, 2018

Suominen aktuell för återkomst i FBC
Christoffer Suominen kan hamna i FBC Kalmarsund. Foto: Arkiv.

Han basade över FBC Kalmarsunds damlag under den historiska SSL-säsongen, där laget slutade sist utan en enda seger. Den gångna säsongen inledde Christoffer Suominen som huvudtränare i SSL-laget Linköping. Ett uppdrag han fick lämna efter en tung säsongsinledning.

Nu kan han vara aktuell för en återkomst i FBC Kalmarsunds organisation. Enligt uppgifter till 24Öland.se kan han komma att ingå i division 1-laget FBC Kalmarsund Ungdoms ledarstab.

LÄS MER: Eftertraktad centertalang klar för FBC

– En kontakt är tagen, men det är ingenting som är färdigt. Jag tittar på lite andra alternativ också, säger Suominen.

Det har tidigare talats om att tränaren i division 1-laget kan komma att bli involverad även i SSL-laget.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det. Vår första prioritet var att göra klart med Adam (Kallenberg, tränare). Hur vi ska utforma resterande del av verksamheten vet vi inte ännu. Vi har lite olika tankar som vi hoppas komma i mål med den här veckan, säger klubbchefen Per Viberg.

Elias Andersson har kontrakt även över nästa säsong i FBC Ungdom. De övriga två i tränartrion, Morgan Nyberg och Magnus Nilssons kontrakt har gått ut.

– Vi vill har kvar alla i vår organisation på något sätt. Vår ambition är att prestera bra även i division 1 och då krävs det en bra bredd, säger Viberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Eftertraktad centertalang klar för FBC

Värvar landslagsman från de senaste årens rival. "Känns väldigt bra", säger klubbchefen.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:03, 23 april, 2018

Eftertraktad centertalang klar för FBC
Adam Kallenberg kan räkna in sitt andra nyförvärv. Foto: Arkiv.

Filip Stjernberg har av många ansetts som en av landets största centertalanger. Nu byter 19-åringen Crafstaden och allsvenskan mot FBC Kalmarsund och SSL.

– I Filip får vi en allround spelare med snabbhet och passningssäkerhet, säger Adam Kallenberg, tränare i FBC Kalmarsund.

LÄS MER: KLART: Han blir första SSL-värvningen

Den gångna säsongen noterades den U19-landslagsmeriterande centern för 20 poäng i den södra allsvenskan.

– Att få in en ung och lovande spelare som Filip i vår organisation känns väldigt bra, konstaterar Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund.

Kontraktet är skrivet över tre säsonger.

– Det känns jättebra att få möjligheten att spela med Kalmarsund i SSL under de tre kommande säsongerna. Jag hoppas och tror att jag kommer att ta nästa kliv i min innebandy, säger Filip Stjernberg.

Förra veckan blev Kevin Björkström från Karlstad klar för FBC Kalmarsund.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Han blir första SSL-värvningen

FBC har värvat en ny forward. "En viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin".

Andreas Norinder

Kl.08:30, 18 april, 2018

KLART: Han blir första SSL-värvningen
Kevin Björkström är ny forward hos FBC Kalmarsund. Foto: Bildbyrån

Det är Kevin Björkström från Karlstad IBF som ansluter till FBC Kalmarsunds SSL-satsning.

– I Kevin får vi in en viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin som med sin snabbhet och erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling säger Adam Kallenberg huvudtränare i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Klubbchefens besked: Han tränar FBC Kalmarsund nästa säsong

Tre av de fyra senaste säsongerna har Björkström spelat i SSL och totalt har det blivit 176 poäng. Nu är han klar för FBC Kalmarsund de kommande två åren.

– Vi är oerhört stolta att en spelare av Kevins kaliber valt FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan säger klubbchefen Per Viberg.

Björkström själv säger att spel i FBC är en ”chans jag inte vill missa”. När han var på besök i Kalmar fick han tydlig mersmak för den kommande resan i SSL.

– Jag fick en stark känsla av att Kalmarsund både sportsligt, förenings och publikmässigt kommer kunna konkurrera med alla lag i SSL, säger Kevin Björkström.

– Jag är redan nu sugen på att kliva ut i en kokande arena och bidra till att sätta Kalmarsund på innebandykartan för en lång tid framöver.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klubbchefens besked: Han tränar FBC Kalmarsund nästa säsong

På tisdagen var det Mörbylånga kommuns tur att uppvakta FBC Kalmarsund efter SSL-avancemanget, i samband med en lunch i Färjestaden. Då bjöd klubbchef Per Viberg på ett glädjebesked.

Magnus Jansson

Kl.14:09, 17 april, 2018

3 bilder
  • FBC-klubbchefen Per Viberg och Mörbylångas kommunalråd Henrik Yngvesson. Foto: Magnus Jansson
    FBC-klubbchefen Per Viberg och Mörbylångas kommunalråd Henrik Yngvesson. Foto: Magnus Jansson
  • Foto: Magnus Jansson
    Foto: Magnus Jansson
  • Foto: Magnus Jansson
    Foto: Magnus Jansson

SSL-avancemanget är tio dagar gammalt men FBC Kalmarsund firas fortfarande. På tisdagen var det Mörbylånga kommuns tur att uppvakta laget i samband med en lunch på Kaj 4 i Färjestaden.

Då passade FBC:s klubbchef Per Viberg på att ge ett glädjebesked. Huvudtränare Adam Kallenberg följer med laget upp till SSL.

–  Han har nyligen fått besked att han får tjänstledigt från sitt andra jobb, vi har inte hunnit skriva något än men det är helt klart att han kommer att leda laget även nästa säsong.

Karlstad-stjärnan Kevin Björkström var på besök i Kalmar i helgen. Han är ett av åtta-nio namn som Viberg jobbar med på listan över potentiella nyförvärv.

– Kevin kommer lämna besked i morgon (onsdag). Vi har ju konkurrens av några andra föreningar och han är kanske en av de mest eftertraktade spelarna utanför SSL, så det skulle vara en stor fjäder i hatten för oss. Vi känner att det finns ett stort intresse kring FBC Kalmarsund från många spelare som vi varit i kontakt med, det är många som följt oss och vet vad vi står för.

Vinterns nytillskott Johannes Jokinen, Jacob Lingmerth och Victor Johansson kommer att lämna FBC. Lagkapten Johan Wittberg, Simon Nilsson, Adam Nilsson samt Oskar Andersson står för närvarande utan kontrakt nästa säsong.

– Johannes, Jacob och Victor var korttidslösningar. Men de andra fyra som står utan kontrakt är positiva allihopa. Allting tyder på att de kommer att köra på och det är ingen som indikerat något annat, så det handlar väl mer om att vi ska sätta oss ner och slutföra det, säger Per Viberg.

I övrigt var det en ganska tapper FBC-skara på sju personer som bjöds på fläskfilé med konjaksås. Kommunalrådet Henrik Yngvesson (M) , kommunchef Ann Willsund och Anna-Kajsa Arnesson (C) var på plats som representanter för kommunen.

– Det är fantastiskt att de äntligen har nått högsta ligan, det har ju varit ett medvetet mål länge för herrarna i FBC Kalmarsund. Vi har haft ett långvarigt avtal och samarbete och ser att FBC är en klubb för både Kalmar och Mörbylånga kommun. Innebandyn är oerhört stark i kommunen och många av spelarna som spelar i herr- och damlaget nu har ju börjat sina karriärer här. De är förebilder för många av våra ungdomar som är på väg upp, säger Henrik Yngvesson.

De senaste två åren har Mörbylånga kommun sponsrat klubben med 70 000 kronor per säsong.

Kommer ni höja den summan nu?

– Det har vi inte diskuterat än. Förhandling pågår…, säger Yngvesson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IBK Göteborg–FBC Kalmarsund

FBC-damerna missar SSL – föll tungt i Göteborg

"Man känner sorg och tomhet, men även stolthet", säger FBC-tränaren efter uttåget från SSL-kvalet.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:25, 8 april, 2018

FBC-damerna missar SSL – föll tungt i Göteborg
Foto: Karl-Oskar Karlsson.

FBC Kalmarsund spelar kvar i allsvenskan nästa säsong. Det står klart efter söndagens tunga 7–4-förlust mot IBK Göteborg.

FBC höll dock jämna steg med Göteborg, precis som i de andra matcherna, långt in i den tredje perioden. Efter Stina Lindqvists kvitteringsmål till 3–3 sprang hemmalaget i från FBC. Inom loppet av fyra minuter satte Göteborg tre mål – och Kalmarsunds SSL-dröm gick i kras.

– Man känner sorg och tomhet, men även stolthet. Det var inte många som trodde på oss inför det här kvalet, men nu står vi här och var väldigt nära, säger FBC-tränaren Rasmus Bernhardsson.

Trots det tunga uttåget känner Bernhardsson stor framtidstro på sitt lag.

– Många av tjejerna är unga och vi har samlat på oss ovärderlig rutin i det här kvalet. När vi går ut ur det här kvalet är vi ett bättre lag än när vi klev in i det.

I Kalmarsunds femårsplan ska man först gå upp i SSL först nästa säsong.

– Men det hade ju inte gjort någonting om vi gjort det redan i år. Samtidigt får man se det som en läropeng och nästa år vet alla vad det handlar om och det känns ganska rimligt att ha målet att gå upp nästa säsong.

Bernhardssons kontrakt sträcker sig över ytterligare två säsonger. Nu börjar arbetet med att bygga nästa säsongs trupp.

– Vi har mycket ungt i laget och traditionellt sett brukar FBC inte ha många som lämnar för andra klubbar. Vissa sitter på utgående kontrakt, men nu får vi ta det lite lugnt och låta det här sjunka in, säger Bernhardsson och fortsätter:

– Jag är jäkligt stolt över hur tjejerna har tagit sig an den här uppgiften. Det bådar gott inför framtiden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng