Team Eliassi vann Nybro Open: ”Vi var det bästa laget”

Team Eliassi vann den öppna klassen i Nybro Open – och enligt Zana Eliassi, som svarade för ett hattrick i finalen, var det ingen tvekan om vilka som var det bästa laget. "Vi bjöd på propagandafotboll och var det bästa laget", säger Zana Eliassi.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.14:10, 10 januari, 2016

2 bilder
 • Team Eliassi vann den öppna klassen av Nybro Open. Foto: Privat
  Team Eliassi vann den öppna klassen av Nybro Open. Foto: Privat
 • Zana Eliassi gjorde sju mål i cupen. Foto: Privat
  Zana Eliassi gjorde sju mål i cupen. Foto: Privat

24 mål på 5 matcher. Det var aldrig något snack om vilket lag som var bäst i den öppna klassen av Nybro Open, Team Eliassi stod till slut som slutsegrare efter att ha besegrat Mycket Gutt med 5-2 i finalen.

– Vi bjöd på propagandafotboll i slutspelet, och det var aldrig något snack om saken. Vi var skickligare och snabbare än Mycket Gutt, säger Zana Eliassi och fortsätter:

– Men de hade ett starkt lag med flera bra och taktiskt skickliga spelare, som Henrik Rydström och Johan ”Stegen” Steglander. De var stabila, men vi var det bästa laget.

Kvällens stora stjärna var KFF-ikonen Rydström som enligt Zana Eliassi höll hög klass.

– Han var riktigt bra, och det var synd att jag inte lyckades tunnla honom. Men det var inte många som lyckades ta sig förbi honom. Han styrde spelet och det var många som var imponerade av hans insats. Han hade hållit i allsvenskan i minst två år till, säger Zana Eliassi.

I gruppspelet vann Team Eliassi samtliga tre matcher – 3-1 mot Cute i Kostym, 5-2 mot Tellus FF med 5-2 och sedan vann man en målrik match mot Nybro IF U med 7-4.

– Det gick som planerat. Vi gjorde 15 mål i gruppspelet, och stötte inte på något hinder. Gruppspelet var mest till för att vi skulle få igång rullet, skrattar Zana Eliassi.

I semifinalen blev det dock en kalldusch när Flygsfors tog ledningen efter någon minut, men sedan var det inget snack om saken.

– Vi vände och vann med 5-2. De hade egentligen bara två chanser i matchen, och fick knappt låna bollen – och sedan fortsatte vi att spela bra när vi vann mot Mycket Gutt i finalen. Det var en kul turnering och vi ser fram emot att behålla titeln nästa år, säger Zana.

Vem var bäst i laget?
– Karwan (Eliassi) var grym, och sedan var Karzan och Omar stabila i backlinjen. Jangir visade att han fortfarande kan leverera, men alla var bra. Vi har bara skickliga spelare i laget.

Förutom äran fick även Team Eliassi en prischeck på 4 000 kronor.

– Pengarna kommer nog gå till segermiddag någon gång nästa vecka, med lite folk från styrelsen – det är de högst uppsatta i Eliassi-släkten. De som inte kan spela fotboll, utan bara snacka, skrattar Zana Eliassi.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Borgholm besegrade Bäckebo – ”Man svävar på moln”

Tre matcher spelades i lokalbollen på torsdagen. Borgholm besegrade ett stabilt Bäckebo på bortaplan – "Alla drar åt samma håll".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:22, 22 juni, 2017

Lokalbollen: Borgholm besegrade Bäckebo – ”Man svävar på moln”
Foto: Arkiv

Division 2 Östra Götaland:

Lindsdal IF – Österlen FF 3-1 (0-1)

Läs allt om den spektakulära vändningen här.

Division 2 Sydöstra Götaland dam

Glömminge – Lindsdal (Uppskjuten till augusti)

Division 6 Kalmar/Öland

Bäckebo GoIF – IFK Borgholm 0-2 (0-0)

Niklas Knutsson, tränare i Bäckebo: ”Vi gör en bra första halvlek där vi äger spelet och de får inrikta sig på försvar. Men vi får inte in bollen tyvärr fast vi förtjänade både ett och flera mål. I paus sa vi att vi skulle fortsätta med det starka spelet från i första”.

”Vi gör ingen dålig andra halvlek men Borgholm snappar upp och det märktes att de var mer vältränade än oss så dom orkade fullfölja matchen. Ändå står det 0-0 länge men med ca kvarten kvar gör de 0-1. Sen flyttar vi upp laget för att nå en kvittering men lyckas inte ända fram. Dom avgör matchen i den 90 minuten på en kontring. Jag är nöjd med spelet framför allt i första halvlek, synd att det inte räckte till poäng”.

Matchens lirare Bäckebo GoIF: ”Tycker det är stark laginsats En extra plus till Anton Aldentun som gör en bra debut”

Målskyttar, IFK Borgholm: Patric Addén, Axel ”Oxen” Pettersson

Edin Dzananovic, tränare, Borgholm: ”Man svävar på moln och finner inga ord på hur laget och föreningen har utvecklats under året. Alla drar åt samma håll och tar till sig av det vi kommer överens om. Ikväll möter vi ett mycket bra Bäckebo och det kändes som den seriefinal matchen var. De är bättre än oss i första halvlek inget snack om den saken men vi har en bra defensiv och håller undan till 0-0 i halvtid.”

”Vi stramade upp spelet i andra halvlek och spelar bättre, känns att vi har bättre ork än Bäckebo. Men målen uteblir, vi borde satt någon under första delen av andra halvlek. Istället kommer vårt första ganska sent och sen gör vi 2-0 på slutet. 10 raka segrar och nu vänder serien och vi börjar om igen. Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge men måste vara ödmjuka och fortsätta arbeta på samma sätt som under våren.”

Matchens lirare, IFK Borgholm: ”Felix Jotarv, Axel ”Junior” Pettersson och övriga i föreningen”

S:t Sigfrid IF – Kalmar City BK 3-1 (3-0)

Målskyttar S:t Sigfrid IF: Jesper Wallin 2, Christoffer Nilsson.

Nicklas Holm, tränare, St. Sigfrid: ”Vi spelade stabilt i första och gjorde alla våra mål då. Sedan tog dom över i andra halvlek där det kändes att dom sprang mer i andra. Man kan sammanfatta matchen med att vi hade var sin halvlek men att vi var mer effektivare än Kalmar City. Vi är nöjda med segern.”

Matchens lirare S:t Sigfrid IF: Jesper Wallin.

Vi har sökt Kalmar City för kommentar utan resultat.

Text: Nicke Grozdanovski

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindsdals IF - Österlen FF 3-1

Lindsdal fick till spektakulär vändning efter underläge i halvtid

Klockan 19.30 på torsdagskvällen tog Lindsdals IF emot Österlen FF på Fjölebro. Trots stundtals sviktande spel och en oroväckande första halvlek gick hemmalaget hem med tre starka pinnar. "Det är en typisk moralseger".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.21:43, 22 juni, 2017

Lindsdal fick till spektakulär vändning efter underläge i halvtid
Foto: Richard Johansson

Österlen började matchen med att skapa en oroväckande första halvlek för Lindsdals IF, då de drygt 26 minuter in tryckte in 0-1. Lindsdal kämpade på men resultatet stod stadigt in i halvtid.

I andra halvlek lades en ny växel i och Lindsdal blev det spelförande laget. I 58:e minuten petade Filip Quist in i kvitteringsmålet, följt av Mergim Pllanas lobb in i mål för 2-1 i 77:e och Emil Johanssons 3-1-mål strax innan slutsignalen.

– Det är en väldigt skön seger, framförallt nu när vi har varit inne i en sval period poängmässigt. Vi var nedtryckta i första halvlek då de gjorde en kanonhalvlek och vi gjorde en riktigt dålig, berättar Johan Israelsson, tränare i Lindsdals IF.

– Vi var oerhört besvikna över prestationen i halvtid, men vi såg konstruktivt på det och försökte hitta lösningar. Vi ändrar formationen och taktiken lite och äter oss in i matchen igen. Det är en typisk moralseger, vi krigar på för varandra och det betalar sig, avslutar han.

Härnäst väntar ett derby mot Nybro IF på Victoriavallen den 30:e juni.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: decimerade Kalmar AIK föll trots tapper kamp

Hela 15 matcher spelades i lokalfotbollen under onsdagskvällen. Kalmar AIK:s spelarbrist ledde till en bitter förlust mot Älmeboda/Linneryd. "De dikterade spelet helt".

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:06, 21 juni, 2017

Lokalbollen: decimerade Kalmar AIK föll trots tapper kamp
Foto: Arkiv

Texten uppdateras i takt med att matchrapporteringen kommer in.

Division 2 Östra Götaland

Torns IF – Nybro IF 3-0

Läs mer om matchen här på 24Nybro.

Division 3 Sydöstra Götaland

FK Älmeboda/Linneryd – Kalmar AIK 0-3

Erik Johansson, tränare i Kalmar AIK: ”Det är tufft med folk nu så det handlar om att överleva bara. Vi hoppas vi får tillbaka lite folk nästa vecka istället. Det var något hack neråt nu tyvärr, vi hade jättetufft att få tag i bollen, de dikterade spelet helt. De skapade inte alls mycket chanser, men de håller i bollen bra. Nu får vi fokusera på att få tillbaka folket så att vi kan träna ordentligt”.

Matchens lirare, Kalmar AIK: ”Nej, det var ingen som utmärkte sig särskilt idag”.

Division 4 Östra

Hossmo BK – Fågelfors IF 8-0 (2-0)

Målskyttar Hossmo BK: Willy Kulmala 4, Anders Ivarsson, Tobias Jacobsson, Axel Beke, Erik Arvidsson.

Joachim Lantz, tränare i Hossmo BK: ”De orkade helt enkelt inte. Vi var rätt överlägsna från start till mål. De hade några få uppstick men inte mer än så. I halvlek bestämde vi oss för att lägga i en växel till. Det gjorde att vi kunde dra ifrån rejält och låta några unga killar göra debut i A-laget”.

Matchens lirare Hossmo BK: ”Willy Kulmala. Gör du fyra mål förtjänar du det”.

Smedby BOIK – IFK Tuna 6-0 (2-0)

Målskyttar Smedby BOIK: Idris Eliassi 3, Fredrik Pettersson 2, Jalal Eliassi.

Håkan Gustafsson, tränare i Smedby BOIK: ” Första 30 gör vi det riktigt bra. Vi dominerar och gör både ett och två mål. Efter det går vi ner oss lite och tappar fokus fram till halvlek. I andra dominerar vi totalt. Det är spel mot ett mål och de få chanserna de får är efter misstag av oss. Ser man över hela matchen gör vi en fantastisk insats.

Matchens lirare Smedby BOIK: Fredrik Pettersson. Han är väldigt viktig för oss och vinner varenda duell. Sen sprider han positiv stämning i laget hela tiden.

Kalmar Södra IF – Västerviks FF 1-1 (0-1)

Målskyttar Kalmar Södra IF: Anton Johansson.

Johan Mosen, tränare i Kalmar Södra IF: ”Vi gör en bra prestation idag. Framförallt slarvar vi inte lika mycket som tidigare och släpper inte till lika mycket. Första halvlek gör vi hyfsat bra. Trots det är det Västervik som går in i paus med ledningen efter en fast situation. I andra får vi en man utvisad efter två gula. Ändå lyckas vi pressa ner dem och skapa mycket. Det gav oss utdelning i matchens sista sekund då vi kvitterade efter en frispark”.

Matchens lirare Kalmar Södra IF: ”Anton Johansson gör en bra match idag som innermittfältare.”

Division 5 Södra

IFK Påryd – Nöbbele BK 3-2 (2-1)

Målskyttar IFK Påryd: Adam Danielsson, Robert Allansson, Filip Jonsson.

Peter Karlsson, tränare i IFK Påryd: ”Vi börjar matchen jättebra och lyckas ta ledningen tidigt. Efter det jämnar spelet ut sig och matchen utvecklar sig till att bli jättejämn. Vi lyckas dock gå in i halvlek med en 2-1 ledningen efter att de kvittera i slutet. I andra var matchen fortsatt jämn. Det kunde gått åt vilket håll som helst. Vi får dock in 3-1 målet med sex minuter kvar. I slutet får de en straff som de förvaltar vilket gjorde det väldigt nervöst under de sista minuterna.”

Matchens lirare IFK Påryd: Malvakten Oskar Söderberg var bra idag. Även Felix Karlsson gör det bra.

Torsås Goif – Möre BK 0-2 (0-1)

Målskyttar Möre BK: Carl-Philip Mårtensson 2.

Fredrik Simonsson, tränare i Möre BK: ”Första halvlek är vi klart bättre än dem. Vi lyckas dock bara göra ett mål innan halvlek. I början av andra är vi tillbakapressade och de hade kunnat kvittera där. Men en bit in lyckas vi utöka ledningen. Efter det kändes det ganska stabilt. Om man ser över hela matchen gör vi en bra insats, trots att vi kunde ha gjort lite fler mål.”

Matchens lirare Möre BK: ”Julius Simonsson. Han blir framröstad av laget till det. Men jag vill lyfta fram hela laget som gör ett fantastiskt bra jobb idag”.

Vi har sökt Torsås BK utan resultat.

Tvärskogs IF – Flygsfors/Gadderås IF: 4-2 ( 4-2)

Mål Tvärskogs IF: Erik Karlsson 2, Tobias Karlsson, Tobias Sundenäng

Tobias Karlsson, tränare Tvärskogs IF: ”Jag fattar inte att de har noll poäng, de spelar jättefin fotboll. Vi får jaga mycket boll, vi spelar ett kampaktig spel med mycket vilja. Nöjd med poängskörden hittills i säsongen”.

Matchens lirare Tvärskogs IF: ”Erik Karlsson, laget gör en bra arbetsinsats generellt”.

Vi har sökt Flygsfors utan resultat.

Division 6 Kalmar/Öland

Högsrums FF – Persnäs AIF 4-3 (1-2)

Mål Högsrums FF: Magnus Johansson, Martin Persson 2, Andreas Persson

Andreas ”snurre” Persson, spelare Högsrums IF: ”Efter fem minuter trodde jag att vi skulle vinna med 8-0, vi gjorde tidiga mål. Trodde att det skulle bli en lätt match, de vänder och leder i halvtid. Ingen välspelad match från något av lagen. Vi kvitterar sista kvarten och gör tre snabba mål. Vänder på steken trots en riktig skitmatch”.

Mål Persnäs AIF: Gyam Safi 3

Torsten Luks, tränare Persnäs AIF: ”Jag är besviken, vi skulle ha vunnit och hade så mycket chanser att vi var bättre men de gör fler mål än oss, så enkelt är det. Oavsett om det är allsvenskan eller division 6 så är det tuffa matcher”.

Matchens lirare Pärsnäs AIF: Gyam Safi

Division 6 Emmaboda

Johansfors – Konga

Inställd på grund av spelarbrist.

Kosta IF – Alsjöholms IF 2-5 (2-1)

Mål Alsjöholms IF: Arif Bodkanlou 3, Tobias Pettersson, Rostan Osmanaou

Woriya Dodkanlou, tränare Alsjöholms IF: ”Vi var inte med alls under första halvlek, vi står på hälarna och bara tittar på bollen. I andra går vi ut som ett helt nytt lag. Vi hoppas plocka poäng under de sista matcherna innan uppehållet!”

Matchens lirare Alsjöholms IF: Mattias Nilsson, Ahmad Jabar

Orrefors IF – Skruv 0-0 

Emil Ejermo, tränare Orrefors: ”Det var en väldigt jämn match. De var bättre under första halvleken, men vi tog tag i det och klev upp under andra halvleken. Två starka försvar som möttes idag, och resultatet var helt rättvist”.

Matchens lirare, Orrefors: ”Isak Boers jobbade kopiöst för laget”.

Örsjö IF – Flerohopp GOIF 0-3 (0-2)

Målen, Flerohopp: Mattias Evestål, Sebastian Bertilsson, Michael Olsson.

Peter Makin, tränare Flerohopp: ”Vi gjorde en bra match från första minuten till det sista. Vi genomförde matchen väl idag. Vi kunde hålla i bollen, och spelade som vi ville. Vi rullade på bra mellan spelarna, och idag var det bra fotboll vi fick se”.

Matchens lirare, Flerohopp: ”Hela laget förtjänar beröm idag”.

Vi har sökt Örsjö för en kommentar utan resultat.

Division 2 Mellersta Götaland dam

Emmaboda IS – Växjö BK

Vi har sökt Emmaboda för kommentar utan resultat.

Division 3 Östra dam

IFK Borgholm – Rödsle 0-1 (0-0)

Andreas Prins, tränare Borgholm: ”Tabellen ljuger lite. Vi är ett av de bättre lagen. Vi är få som faktiskt spelar fotboll, och inte sparkar fotboll. Vi gjorde en bra match, och jag är helt nöjd. Synd att resultatet inte gick till vår fördel, men vi kommer tillbaka starkare”.

Matchens lirare, Borgholm: ”Johanna Kofot var stabil i målet”.

Text: Viktor Jerner, Filip Edvardsson, Daniele Guglielmin, Annie Johnsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Publikskandal i division 6-match: ”Händer alldeles för ofta”

I det heta toppderbyt i Emmaboda-sexan på tisdagskvällen fick domarna Anders Stenberg från Färjestaden och Bengt Andersson från Kalmar utstå en hel del glåpord och personliga påhopp. "Det händer alldeles för ofta, nästan i varje match."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:02, 21 juni, 2017

2 bilder
 • Anders Stenberg. Foto: Karl-Oskar Karlsson
  Anders Stenberg. Foto: Karl-Oskar Karlsson
 • Bengt Andersson. Foto: Karl-Oskar Karlsson
  Bengt Andersson. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Att domarna har en otacksam uppgift är allmänt känt. Under tisdagskvällens derbyfest på Emmaboda idrottsplats där Emmaboda IS tog emot Vissefjärda GIF var det 350 åskådare på plats. En välspelad match med många fina mål och bra spel. Efterspelet kom dock att handla om något helt annat än själva fotbollen.

Efter derbyt publicerade domaren Anders Stenberg ett inlägg på Facebook om sina upplevelser från matchen.

stenbergs-inlagg-fb
Foto: Skärmdump.

– Det är märkligt, för det var knappt några protester eller hårda ord alls från spelarna på planen. Trots att det var en seriefinal och derby. Däremot var det väldigt många ur den äldre generationen som skrek åt oss och kallade oss för både det ena och det andra, säger Anders Stenberg.

Domarens Facebook-inlägg fick snabbt många reaktioner.

– Man ska komma ihåg att det här händer alldeles för ofta, nästan i varje match, säger Stenberg.

Det är er vardag det här?
– Ja, tyvärr är det lite så.

Du har aldrig funderat på att sluta på grund av påhopp, förolämpningar eller hot?
– Nej, jag har aldrig funderat i dem banorna. Ingen ska bestämma när jag ska sluta. Jag har hållit på i 21 år och det kommer bli minst 21 år till.

Vid något tillfälle har det gått så långt att han fått anonyma hot-sms.

– Det kan få en att börja grubbla lite. Men 99 gånger av 100 så rinner det av mig. Däremot när det går till personangrepp så börjar jag undra vad det har med en division 6-match att göra.

Hans kollega Bengt Andersson har varit domare lika länge.

– Vi gick samma kurs. De sa att det var de två allra största busarna själva som skulle börja döma, minns han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans match

Veckans Tv-match: Målkalas i hett derby

Under tisdagen var det ett hett derby i Emmabodasexan som skulle ge hela 8 mål och där ett av lagen drog ifrån tidigt. Se höjdpunkter och målen i 24 Play.

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Kl.06:53, 21 juni, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.