Norrlidens ”Papi” – en vinnare på Idrottsgalan: ”Bästa dagen i mitt liv”

Prisad lokalt sedan tidigare. Nu också prisad på den största nationella scenen – i Globen. "Min son fyller tolv år i dag och så det här. Det är den bästa dagen i mitt liv", säger Shemsi Brahimi.

David Winberg

David Winberg

Kl.15:46, 25 januari, 2016

3 bilder
  • Shemsi Brahimi är nu på plats på Idrottsgalan som en av galans huvudpersoner.
    Shemsi Brahimi är nu på plats på Idrottsgalan som en av galans huvudpersoner.
  • Shemsi Brahimi minglade med Erik Hamrén på röda mattan.
    Shemsi Brahimi minglade med Erik Hamrén på röda mattan.
  • Shemsi Brahimi hyllas på Idrottsgalan i dag – han får 50 000 kronor för sitt jobb. Här får Papi priset av Swedbanks vd Michael Wolf.
    Shemsi Brahimi hyllas på Idrottsgalan i dag – han får 50 000 kronor för sitt jobb. Här får Papi priset av Swedbanks vd Michael Wolf.

Shemsi Brahimi har blivit prisad lokalt för sitt arbete med barn och ungdomar i Norrliden. Nu har Norrlidens ”Papi”, som han också kallas, blivit uppmärksammad på den stora nationella idrottsscenen i Globen.

På Idrottsgalan i Stockholm i kväll får Brahimi ta emot Swedbanks idrottsstipendium för barn- och ungdomsverksamhet. Stipendiet är på 50 000 kronor.

– Vad ska jag säga? säger en överlycklig Shemsi Brahimi.

– Åh… Jag har inga ord att beskriva det här. Det ger mig i alla fall energi att fortsätta jobba med det jag gör.

Hur har dagen varit i Stockholm?
– Helt fantastisk. Jag går som på moln här uppe, jag är helt borta, haha…

– Jag har inga ord att beskriva hur det känns, detta ger mig mer energi att jobba, så oerhört stort att få detta pris, nu vid klockan 16.00, träffar jag Swedbanks vd Michael Wolf.

Det är duon Mathias Stockman och Zana Eliassi från Swedbank Emmaboda/Torsås som nominerat Shemsi Brahimi till priset och duon är med ”Papi” i  Stockholm.

Hur ska du fira det här priset?
– Jag vet inte exakt, men det kommer bli en stor fest, med ungdomarna. Det blir en fest för alla, inte bara mitt pris. Jag ger priset till hela Kalmar. Min son fyller tolv år i dag med, så detta är den bästa födelsedagen jag kan minnas, säger ”Papi”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel