EXTRA • EXTRA • EXTRA

Brand i bensinstation släckt: ”Finns fortfarande en explosionsrisk”

Ett 20-tal brandmän från fyra stationer bekämpade under lördagsnatten den kraftiga brand som utbröt på bensinstationen i Trekanten. Branden är nu släckt men än är inte faran över.
"Det finns fortfarande en explosionsrisk", säger Juha Vierola, insatsledare på brandkåren i Kalmar.

Oscar Pettersson

Oscar Pettersson

Kl.07:35, 31 januari, 2016

2 bilder
  • En kraftig brand utbröt på bensinstationen i Trekanten. Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus pga rökutvecklingen. Foto: Privat
    En kraftig brand utbröt på bensinstationen i Trekanten. Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus pga rökutvecklingen. Foto: Privat
  • Brand på bensinstationen i Trekanten. Foto: Privat
    Brand på bensinstationen i Trekanten. Foto: Privat

En kraftig brand utbröt på bensinstationen Q-star i Trekanten på lördagskvällen. Bensinstationen sitter ihop med en bilverkstad vars byggnad var helt övertänd. Ett 20-tal brandmän från Kalmar, Nybro och Voxtorp bekämpade branden som släcktes runt klocka 00.30 natten mot söndag. Trots att branden är släckt så råder det nu på morgonen fortsatt varsamhet då det finns acetylentuber i verkstaden, vilket innebär en stor explosionsrisk.

– Branden är släckt men vi avvaktar läget och håller ett säkerhetsavstånd till verkstaden. Området är fortfarande avspärrat för allmänheten i och med att det fortfarande finns en explosionsrisk, säger Juha Vierola, insatsledare på brandkåren i Kalmar.

När faran är över är i nuläget oklart. Men enligt Juha Vierola höll brandkåren ett möte om läget vid klockan 07.30 på morgonen, där det beslutades om att minska säkerhetsavståndet från 300 meter till 50 meter.

– Vi kommer att göra en ny bedömning på förmiddagen gällande temperaturen på acetylentuberna. Är den tillräckligt låg och kontrollerad och det inte finns någon explosionsrisk så kommer vi att släppa på avspärrningarna. Till dess håller vi säkerhetsavståndet till byggnaden som nu är minskat till 50 meter, säger Juha Vierola.

Ingen person ska ha kommit till skada vid branden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel