TV: Kontrakthoppet lever för CL98

Förlust och det hade varit helt kört men efter fredagskvällens 3–2-vinst kan CL98 fixa kontraktet i division 2-innebandyn.

Martin Sköld

Martin Sköld

Kl.22:51, 12 februari, 2016

Laddar...

Nykomlingen CL98 besegrade Värnamo Ik med knappa 3–2 och Kalmarklubben har därmed fortfarande chansen att fixa kontraktet i division 2-innebandyn.

CL hade ledningen med 2–0 innan Värnamo kom tillbaka. Rebecca Gustavsson, assisterad av Ida Hallgren, blev stor matchhjälte för CL med sitt 3–2-mål som gav tre viktiga poäng i bottenstriden.

 

Se målen i tv-klippet ovan.

Fakta17:28 1-0 Johanna Arvidsson
02:55 2-0 Jeili Båtelsson
06:15 2-1 Elin Nilsson
08:37 2-2 Alma Ohlsson
12:03 3-2 Rebecca Gustavsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Ännu en CL98-spelare klar för Slätafly

"Han kan hantera både offensiva och defensiva roller".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.22:29, 23 maj, 2017

Ännu en CL98-spelare klar för Slätafly
Lucas Lindström. Foto: Slätafly Flyers.

Vallfärden från CL98 till division 2-laget Slätafly Flyers fortsätter. Efter Fredrik Friberg, Joakim Almqvist och tränaren Fredrik Andersson går nu även försvararen Lucas Lindström samma väg.

– Lucas är en back med spännande egenskaper. Han kan hantera både offensiva och defensiva roller, vilket förstärker hans värde för truppen. Lucas är även träningsvillig och beredd att slita hårt för resultat, vilket vi ser som viktiga egenskaper i vår organisation, säger Flyerstränaren Christoffer Suominen till föreningens hemsida.

Förra säsongen gjorde 23-årige Lindström en poäng på 17 matcher i CL98-dressen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

SSG värvar poängkung från seriekonkurrenten

164 poäng på 64 matcher i CL98. Nu flyttar forwarden över Ölandsbron. "Jag hoppades men trodde inte riktigt på det".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.11:48, 18 maj, 2017

SSG värvar poängkung från seriekonkurrenten
Patrik Idensjö, till höger, lämnar CL98 efter fyra år i klubben. Foto: Arkiv.

På de senaste fyra säsongerna har Patrik Idensjö gjort smått otroliga 164 poäng64 seriematcher i CL98-tröjan. Men när föreningen beslutade att alla seniorspelare var tvungna att lämna laget fick poängsprutan leta ny klubb. Nu har han hittat en.

– Jag hoppades men trodde inte riktigt på det eftersom han tränade med FBC Ungdom. Han har burit CL98 offensivt de sista åren, säger SSG:s tränare Jimmie Nilsson om värvningen.

Sedan tidigare är det klart att även Anton Fransson ansluter till laget.

– Utan att ha full koll på de andra lagens värvningar skulle jag påstå att vi har den bästa offensiva uppställningen i trean, säger Nilsson.

SSG har även knutit till sig målvakten Albin Johansson från Borgholms IBK. Andra spelare som är intressanta är Kim Jonsson Fredsson (CL98) och Felix Jotarv (Borgholms IBK).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Åtta seniorer tvingas bort när CL98 satsar på ungdomarna

Spelarna fick beskedet på Facebook. "Det är så oproffsigt", säger en av dem. "Vi gjorde en inventering", kontrar CL98:s ordförande.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:24, 12 maj, 2017

3 bilder
  • En av spelarna som tvingas sluta i CL98 har spelat i laget under tolv säsonger. Foto: Arkiv/Skärmdump.
    En av spelarna som tvingas sluta i CL98 har spelat i laget under tolv säsonger. Foto: Arkiv/Skärmdump.
  • Foto: Skärmdump.
    Foto: Skärmdump.
  • Foto: Skärmdump.
    Foto: Skärmdump.

CL98:s styrelse har beslutat att inför kommande säsong lyfta upp hela det äldsta juniorlaget, vars stomme är född -00, i föreningens a-lag som spelar i division 3. För att ge plats åt de cirka 25 ungdomarna tvingas åtta seniorspelare i åldrarna 23-34 år att lämna laget.

– Vi har varit medvetna om att det finns en satsning på ungdomarna i föreningen men vi var inte beredda på den här utrensningen. I en normal klubb slussar man upp några juniorer varje säsong, säger spelaren Victor Peolsson, en av spelarna som tvingas lämna.

– Det var spelarmöte i april och då nämndes inte alls de här tankarna – så det kom som en blixt från klarblå himmel. Vi är en åtta-nio stycken som är klubblösa nu, som inte ens har tittat åt ett annat håll. Flera av oss var med och tog upp laget i division 3 för lite mer än ett år sedan. Nu känns det som vi sparkas bort. 

Beskedet att spelarna måste lämna föreningen kom via en sluten grupp som laget har på Facebook (se skärmdumpar i bildspelet).

– Det är lagom illa att få beskedet på Facebook för oss som spelat i laget i två till fem år. Men vi har en kille som har varit där i tolv säsonger som får reda på det på det sättet. Det är så oproffsigt, säger Peolsson.

I meddelandet nämns dålig träningsnärvaro som ett av skälen till varför styrelsen har valt den vägen man gjort.

– Just att de gömmer sig bakom att det har varit dålig närvaro under säsongen är lågt och känns som ett svepskäl. Visst har det varit få på vissa träningar men så har det varit i hela min karriär oavsett om jag har spelat i trean, tvåan eller ettan. Att gömma sig bakom det och motivera att slänga ut halva truppen är extremt oproffsigt.

Thomas Björklund Astemo, ordförande i CL98, förklarar bakgrunden till styrelsens beslut.

– Vi har alltid haft en vision om att vara en ungdomsförening, inte en elitklubb. Vi är nästan 25-30 spelare i varje kull och skulle haft problem med att hitta plats för våra juniorer när de blir seniorer, säger han och utvecklar:

– Jag kan hålla med om att det är något år för tidigt. Hade vi haft 20 a-lagsspelare som var beredda att satsa hade vi inte gjort detta, men nu kommer den första truppen som är 17-18 år gamla och som har spelat i CL98 sedan barnsben. Skulle vi ha kvar det som det är i dag hade vi varit tvungna att flytta upp 12-13 av dem och då skulle vi splittra den homogena gruppen.

Att det är så många seniorspelare som har reagerat över beslutet gör Björklund Astemo något överraskad.

– Under våren gjorde vi en inventering där vi frågade alla seniorspelare om de kunde tänka sig satsa vidare. Bara en-två-tre stycken spelare kunde ge klart besked så. En del sa att de inte visste vad de skulle göra efter jul och någon skulle i väg till Thailand i en månad.

– Samtidigt har vi inte haft den inställningen som vi tycker krävs hos seniorspelarna när det kommer till träningar och matcher. Under säsongen som gick var vi tvungna att fylla på med en femma juniorer varje match och de spelade nog för mycket egentligen.

Att styrelsens beslut meddelades på Facebook kallar spelarna ”oproffsigt”, tankar om det?

– Nu är det inte riktigt så. Det är en sluten grupp där a-lagstränaren kommunicerar med spelarna och det har föregåtts av träffar där spelarna inte har visat intresse. Det finns två sidor av myntet tycker vi, säger Björklund Astemo och tillägger:

– Men känner spelarna ändå att det är fel väg får vi ta till oss det.

Spelarna talar också om att det känns som att de blir utsparkade. Kan du förstå dem?

– Ja… det är svårt att säga. Får man lämna utan att man vill det har jag full förståelse för att man känner så. Men vi kände att vi måste ta ett beslut. Antingen hade det drabbat några seniorspelare eller några juniorspelare. Sedan förstår jag inte att det är så många som känner så. Bilden vi har fått under våren är att ingen har stuckit ut hakan.

Vad händer om två-tre år när nya juniorgrupper kommer underifrån och ska in i seniorverksamheten? Kommer de tvingas sluta när de blir 19-20 när det inte finns plats i a-laget?

– Man får inte ha dubbla lag i division 3 eller division 4 så vår målsättning är att gå upp i division 2 om två-tre år. Då kan vi kan ha lag även i trean och fyran. Lyckas vi gå upp i division 2 tror vi att vi kan fylla upp lagen med runt 60 egna CL-fostrade spelare. 

I morgon, lördag, anordnar CL98:s styrelse ett informationsmöte om förändringarna i föreningen där alla spelare är välkomna att delta. Enligt Björklund Astemo har ingen av seniorerna anmält sig.

– Vi är fortfarande beredda att prata med dem som känner sig förfördelade om en eventuell fortsättning i föreningen. Bland annat behövs det alltid ungdomstränare. De är välkomna att höra av sig.

Victor Peolsson: 

– Nej, i alla fall jag har bestämt mig för att CL98 är ett avslutat kapitel. Jag, och många med mig, bestämde oss direkt när vi fick meddelandet på Facebook.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

Kalmar Södra vände matchen: ”Rättvist att vi vann”

På onsdagskvällen spelades två fotbollsmatcher i division 2 dam.

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.21:31, 10 maj, 2017

Kalmar Södra vände matchen: ”Rättvist att vi vann”

Divison 2 södra Götaland Dam

Kalmar Södra IF-Team Södermöre 3-2 (1-2)
Målskyttar Kalmar Södra IF: Ofelia Medhammar, Julia Ekelin, Matilda Mårtensson. 
Målskyttar Team Södermöre: 
Agnes Johansson, 2 st. 

Andreas Rydström, tränare Kalmar Södra: ”En inte jättevälspelad match men den var tuff och hade bra tempo med mycket kamp. Vi hade bra kontroll från början till slut och lyckas vända 1-2. Det kändes rättvist att vi vann då vi hade mer kontroll på större delar av matchen. ”
Matchens lirare Kalmar Södra: Eva Thunberg.

Tomas Nilsson, tränare Team Södermöre: ”Under de första 20 minuterna är de hetare än oss och vinner fler bollar men vi leder med 1-2. Vi spelar upp oss men de är bättre i slutet av första halvlek som i sig är rätt böljande. I andra halvlek spelar vi lite för fint och bjuder in till omställningar men sedan blir vi minst lika farliga. Matchen är ganska jämn i slutet.”

Lindsdals IF-Runsten/Möckleby IF 1-1 (0-1)
Målskytt Lindsdal:
Sabina Wallin. 
Målskytt R/M:
Olivia Johansson.

P-O Friman, tränare Lindsdal: ”Vi gör en fruktansvärt dålig första halvlek, vi var väldigt slätstrukna och hade inget spel alls. I halvlek peppar vi varandra och påminns om vad vi brukar och ska göra på planen. Sedan vänder matchen som en hand, vi tar över matchen och skapar chanser. Vi får kvittering relativt sent, i den 85:e minuten. Det är ett ganska rättvist resultat, de hade första halvlek och vi andra.”

Martin Andersson, tränare Runsten/Möckleby IF: ”Vi var klart bättre i första halvlek vilket gjorde att vi inte tog i andra som vi ska göra. Rättvist hade varit att vi fick tre poäng, tycker jag. De gör målet bra och snygg på grund av att vi inte orkar och har rätt vilja. Sett över 90 minuter är vi det bättre laget och skapar bäst chanser.”
Matchens lirare Runsten/Möckleby IF: Julia Konradsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

lokalinnebandy

Innebandylag får friplats i division 1

Kvalförlust tidigare i vår men nu tar laget ändå klivet upp. "Det beslutades enhälligt".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:18, 4 maj, 2017

Innebandylag får friplats i division 1
Mörbylånga GoIF:s damlag är klart för division 1. Foto: Mörbylånga GoIF.

Mörbylånga GoIF:s damer vann sin division 2-serie i överlägsen stil men i kvalet mot Alvesta tog det stopp. Nu står det klart att Ölandslaget ändå tar klivet upp i ”ettan”.

– Hovshaga drog sig ur och vi fick frågan. Tjejerna hade möte i tisdags och där beslutades det enhälligt att vi ville gå upp, säger tränaren Tobias Åsenius. 

I serien finns redan de lokala lagen CL98 och FBC Kalmarsund Ungdom.

– Det ska bli väldigt intressant och roligt med derbyn, säger Åsenius som dock inte är klar för en fortsättning i klubben.

– Inget är officiellt än. Vi får se vad tjejerna säger.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel