Skolan kan få 140 miljoner extra

På tisdagen presenterade majoriteten sitt förslag till budgeten för 2017. Den innehöll stora satsningar på skolan och äldrevården.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.15:13, 17 maj, 2016

Skolan kan få 140 miljoner extra
Foto: Arkiv/Emma Uddesson

Kommunfullmäktige har beslutat om att både skolan och äldreomsorgen ska vara en av de 30 bästa i landet. För att uppnå detta river nu majoriteten upp den beslutade besparingen på drygt sju miljoner kronor.

Istället ska det tillföras 37 miljoner, samt statsbidrag till äldreomsorgen på 13 miljoner – sammanlagt 57 miljoner för perioden 2017-2019.

Pengarna ska bland annat användas till att öka personaltätheten och minska stressen.

– Det innebär inte guld och gröna skogar. Men det är en tydlig signal. Vi har sett personalen och lyssnat på de synpunkter vi har fått. Nu försöker vi gemensamt göra något åt det, säger Johan Persson till Barometern.

Skolan får ytterligare 74 miljoner kronor, utöver riktade statsbidrag till skolområdet. Enligt kommun kan det röra sig om cirka 63 miljoner till förskolan och skolan. Totalt närmare 140 miljoner till skolan över en treårsperiod.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel