Skådespelardebutant blir Pippis pappa: ”Nervöst, men väldigt kul”

Han känns igen från Svensktoppen nästa. Nu tar Daniel Alleved steget ut på teaterscenen till sommarens Pippi-teater i Kalmar. "Det känns väldigt bra".

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.06:51, 20 maj, 2016

Skådespelardebutant blir Pippis pappa: ”Nervöst, men väldigt kul”
Daniel Alleved är aktuell med Svensktoppen nästa - och som skådespelare i Pippi i Kalmar. Foto: Pressbild

Det råder något av en ”hype” kring sommarens uppsättningen av Pippi Långstrump. När Pippi besökte Skälby Gård i helgen blev det folkfest –  flera hundra personer kom dit.

Nu kan 24Kalmar berätta att det blir Daniel Alleved som blir den sista pusselbiten i Pippi-ensemblen. Han gör rollen som Pippis pappa samt en av bovarna, förmodligen Dunder-Karlsson.

LÄS MER: Pippi showade för hundratals på Skälby

– Det känns väldigt bra, helt otroligt skoj ska det bli. Det verkar finnas ett stort intresse, det bådar gott.

Hur känns det att göra debut som skådespelare?

– Lite nervöst, men väldigt kul. Jag ser fram emot det, barn är den mest ärliga publik man kan ha. Jag jobbar deltid som lärare så jag vet hur man ska ta ungar.

Kommer det att bli musik från din sida under föreställningen?

– Absolut, det kommer att bli lite musik både under föreställningen och när gästerna hälsas välkomna, säger Daniel.

Till vardags gör han mycket företagsevent och krogshower. Daniel har inte sysslat med teater sedan gymnasietiden. För Kalmarpubliken känns han igen från sina insatser i Svensktoppen nästa.

Det var tidigare i våras det började bli aktuellt att ställa sig på teaterscenen när han diskuterade olika projekt med Magnus Kviske, producenten till Pippi i Kalmar.

– Jag frågade honom vad han skulle göra i sommar. ”Sätta upp en barnteater, Pippi Långstrump”. Gud, det lät hur kul som helst. Kort efter det frågade han om jag var ledig och intresserad av att delta, och det var jag ju.

Daniel kommer ursprungligen från Göteborg och det var kärleken som tog honom till Kalmar för två år sedan – hans fru kommer från Borgholm. Nu bor han i en villa i Lindsdal.

Vad har du för relation till Pippi Långstrump?

– Jag älskade henne när jag växte upp. En sådan ikon och ett starkt varumärke som alla känner till och kan relatera till. Den där busigheten hon har, glimten i ögat.

– Det är absolut en av mina favoritkaraktärer av Astrid Lindgren, utan tvekan, säger Daniel Alleved.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Succé för Kalmarbandets nya singel

Släpper ny platta till våren. "Det kommer bli sjukt häftigt det här."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:00, 11 december, 2017

Succé för Kalmarbandets nya singel
2 Blyga Läppar. Foto: Pressbild

I fredags släppte det Kalmarbaserade bandet 2 Blyga Läppar en ny singel som streamades över 24 000 gånger – redan under den första dagen.

– Låten fick ett fantastiskt mottagande, vilket känns fantastiskt kul. Det ska bli intressant att se hur den står sig mot all julmusik som spelas just nu. Men vi tänker att folk lär tröttna på det snart, säger Linus Sundvall.

LÄS MER: Kalmarband tar över helt kryssningsfartyg: ”Få förunnat”

Vad är det för typ av låt?
– Man kan väl säga att det är en liten flört med 80-tals-pudelrocken. Vi försöker alltid blanda stilar i våra egna låtar hela tiden och vill inte begränsa oss. Tidigare har vi bland annat haft med lite reggae-toner i någon låt och så där.

”Nu som då” är 2 Blyga Läppars sjunde singel sedan den senaste plattan. Enligt Sundvall kan fansen räkna med ett nytt skivsläpp under våren.

– Vi brukar släppa våra singlar en och en och därefter samlar vi ihop dem till en platta. Så kommer vi göra den här gången också och går allt som vi tänkt blir det till våren.

Tidigare i höstas blev 2 Blyga Läppar delägare i nöjeskrogen Sandra och satsningarna på utestället har avlöst varandra under hösten och vintern. Nästa stora evenemang på hemmaplan för bandet blir den 26 januari – när de kommer göra en spelning på Sandra.

Dessutom arrangerar 2 Blyga Läppar en egen kryssning i början av mars, något som 24Kalmar har skrivit om tidigare.

– Det kommer bli sjukt häftigt det här, säger Linus Sundvall.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kör gästar soppkök – sjunger för clowner på sjukhus

"Vi hoppas att eftermiddagen kommer innehålla något som passar de flesta".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:32, 9 december, 2017

Kör gästar soppkök – sjunger för clowner på sjukhus
Vox Communis och sjukhusclownerna Martin Ibohm och Mikael Lovestedt. Foto: Arkiv.

Kalmarkören Vox Communis fyller tio år. Det firar man på lördagen med en julkonsert på Teatervallen vid klockan 16 där alla intäkter går till sjukhusclowner som roar sjuka barn på länets vårdinstitutioner.

TV: Vox Communis förbereder för julkonsert

LÄS MER: TV: Vox Communis förbereder för julkonsert

”Publiken kommer att bjudas på traditionell julmusik blandat med lite nyare toner samt riktigt gott julfika”, skriver körens Birgitta Axelsson Edström i en inbjudan. ”Vi hoppas att eftermiddagen kommer att innehålla något som passar de flesta åldrar från små till stora”.

Med på scen kommer även trubaduren Johan Gustafsson från Färjestaden att finnas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Suburbicon – ”George Clooney är tillbaka”

Läs vår recensents utlåtande om kriminalkomedin.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.22:03, 8 december, 2017

Biorecension: Suburbicon – ”George Clooney är tillbaka”
Foto: Pressbild

George Clooney är tillbaka för sjätte gången som regissör med kriminalkomedin “Suburbicon”, där han har tagit hjälp av bröderna Coen med manusförfattandet. Trots en intressant story fullspäckad med Coen-referenser och en bred rollista, med namn som Matt Damon, Julian Moore och Oscar Isaac, kommer filmen enbart att bli ihågkommen som en ”fattigmans-Fargo”.  

George Clooney har som regissör blandat och gett. Karriären började lovade med kriminalkomedin Cofessions of a Dangerous Mind 2002, skriven av den legendariske manusförfattaren Charlie Kaufman. Tre år senare följde han upp succén med det politiska dramat Good Night, and Good Luck som blev sexfaldigt Oscarsnominerad, varav den gode Clooney blev nominerad för bästa regissör. Däremot floppade filmer som Leatherheads och The Monuments Men, och många kritiker såg framför sig en ojämn karriärutveckling. Hans senaste film Suburbicon förstärker den bilden och ger nytt bränsle åt hans belackare.

“Suburbicon” utspelar sig 1959 i det vita samhället med samma namn. Trygghet och glädje väntar alla familjer som flyttar dit för att sadla om från storstadsstressen. ”Vi har till och med vår egen kör”, konstateras stolt i början av en amerikansk reklamsnutt med syfte att locka till sig bosättare. Den harmoniska idyllen ser på förhand orubbad ut, men när den afroamerikanska familjen Mayers flyttar in grannskapet väller rasismen upp till ytan likt ett vulkanutbrott. Samtidigt drabbas grannfamiljen av ett inbrott som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

George Clooney har på senare tid blivit lite en favoritskådis hos Joel och Ethan Coen, mer kända som bröderna Coen, och har florerat i tre av deras filmer. I Suburbicon har den 56-årige skådespelaren tagit hjälp av bröderna och vapendragaren Grant Heslov i manusförfattandet. Coen-dramaturgin är uppenbar när storyn avhandlar vanliga medborgare som slår sig in på brottets bana med en – i alla fall vid första anblicken – kassaskåpssäker plan. Ett tränat Coen-öga kan dessutom hitta referenser i Suburbicon till klassiker som Blood SimpleThe Big LebowskiFargo, och Burn After Reading. Den nödigaste referensen är en stalkande Volkswagen bubbla, hämtad från brödernas första film Blood Simple från 1984, och som senare återanvändes i hyllningssyfte i The Big Lebowski.

George Clooney lyckas ingjuta en filmisk 50-tals känsla med lena och jazziga saxofonsolon, som varvas med dramatisk bombastisk musik i Hitchcock-anda. Storyn känns mångbottnad när Clooney lyfter främlingsfientlighet och otrygghet, och sänder samtidigt ut en påminnelse om att 50-talets samhällsproblem lever i högsta grad än i dag. Problemet är att han blir är för ivrig i sitt berättande och förutsägbarheten blir för stor, och filmen når tidigt sitt antiklimax. Många scener känns dessutom överflödiga och ogenomtänkta.

George Clooney-polaren Matt Damon försöker sig på en William H. Macy Fargo, men till skillnad från Macys tour de force som den patetiska och desperata billförsäljaren Jerry, är Damons porträtt stelt och mediokert. Det blir även smått ovärdigt när Oscar Isaac, som annars är en briljant skådespelare, dyker upp som gubben i lådan i ett så överdrivet tempo att en duracell-kanin hade kroknat redan efter några minuter.

Suburbicon, som nästan känns som en Coenfilm, hade mått bättre av att bröderna hade tagit över regissörrollen. Den kommer som bäst att bli ihågkommen som en ”fattigmans-Fargo”. Om ens det.

ft_betyg_2

 

FaktaOriginaltitel: Suburbicon (2017)
Regissör: George Clooney
Manus: George Clooney, Joel Coen, Ethan Coen & Grant Heslov
Genre: Thriller, drama, komedi
Med: Matt Damon, Julian Moore, Oscar Isaac m.fl.
Speltid: 1 tim 45 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmarkrog arrangerar ny tävling – ska utse stans bästa dj

Nu har du chansen att vinna det ärofyllda priset som Kalmars bästa dj.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.20:29, 8 december, 2017

Kalmarkrog arrangerar ny tävling – ska utse stans bästa dj
Foto: Creative Commons.

Roland Rahhal, nöjeschef på Harrys, är hjärnan bakom arrangemanget och menar på att det finns enormt många duktiga dj:s i Kalmar.

– Nu vill vi en gång för alla utse Kalmars bästa dj. Vi vet om att det finns många duktiga där ute – både yngre och mer erfarna, säger han.

Tävlingen kommer pågå under januari och februari – och anmälningstiden går ut den 1 januari.

– Det finns några favoriter som vi gärna ser är med. Det optimala hade varit om det anmälde sig ett tiotal. Men vi hoppas att det blir 15-20 stycken, säger Roland, som la ut evenemanget på Facebook under fredagen – och redan under de första timmarna ramlade de första anmälningarna till tävlingen in.

Tävlingen kommer utformas som ett battle, där dj:s går upp två och två och kör i en halvtimme vardera i två set, uppe på nattklubben på Harrys.

– Därefter få publiken rösta genom att skriva på en lapp vilken dj de tyckte var bäst och vi kommer även ha en konferencier som leder tävlingen.

Från grundomgången går man vidare till en semifinal som under februari månad mynnar ut i en final – där Kalmars bästa dj ska koras.

– Det här är helt nytt från Kalmar och förstapriset är 10 000 kronor och en vandringspokal. Tvåan får ett tröstpris på 1 000 kronor i presentkort på Harrys, säger Roland Rahhal.

Här kan du läsa mer om tävlingen och hur man anmäler sig.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV-stjärnorna kommer till Kalmar

Magikerna sätter upp dubbla föreställningar i Kalmarsalen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:02, 8 december, 2017

TV-stjärnorna kommer till Kalmar
Brynolf och Ljung kommer till Kalmar nästa höst. Foto: Pressbild

Efter den utsålda turnén ”Hokus Pokus Motherf*ckers!” återkommer succéduon Brynolf & Ljung, kända från tv med programmet ”Brynolf & Ljung – Street Magic” i TV4, med den nya showen ”Cirkeln”.

Föreställningen har premiärCirkus i Stockholm under hösten 2018 och därefter ger sig tv-magikerna ut på turné i landet.

”Med hjälp av fingerfärdighet, psykologi och suggestion suddas gränsen ut för vad som är möjligt och vad som egentligen borde vara omöjligt”, beskrivs showen i ett pressmeddelande.

Den 17 november nästa år sätter Brynolf & Ljung upp två föreställningar i Kalmarsalen – och biljetterna släpptes under fredagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng