Grundarens villa blev Kalmars dyraste någonsin | Nyheter i Kalmar – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Grundarens villa blev Kalmars dyraste någonsin

Fastighetskungen Johan Claessons villa är såld för en rekordsumma. "Det känns fantastiskt", säger mäklaren Pontuz Löfgren.

Andreas Norinder

Kl.15:48, 3 juni, 2016

6 bilder
 • Foto: Pontuz Löfgren AB
  Foto: Pontuz Löfgren AB
 • Foto: Pontuz Löfgren AB
  Foto: Pontuz Löfgren AB
 • Foto: Pontuz Löfgren AB
  Foto: Pontuz Löfgren AB
 • Foto: Pontuz Löfgren AB
  Foto: Pontuz Löfgren AB
 • Foto: Pontuz Löfgren AB
  Foto: Pontuz Löfgren AB
 • Foto: Pontuz Löfgren AB
  Foto: Pontuz Löfgren AB

För några veckor sedan kom Johan Claessons villa på Varvsholmen ut på marknaden. Claesson, mest känd som ägare till familjebolaget CA Fastigheter, grundade Varvsholmen.

Hans villa har ett riktigt superläge, längst ut på Varvsuddsgatan. Utgångspriset låg på 12,9 miljoner. Nu kan 24Kalmar avslöja att villan såld för rekordsumman 15 miljoner kronor.

LÄS MER: Slottet i Kulebo sålt för rekordsumma: ”En prestigeförsäljning”

– Det känns fantastiskt, det blir ett nytt rekord för en villaförsäljning i Kalmar genom alla tider, säger Pontuz Löfgren.

– Varvsholmen är ett bostadsområde med lite andra kvaliteter än andra områden i Kalmar. Med det läget så är det rätt så naturligt att det blev en ny rekordförsäljning.

Villan är på 235 kvadratmeter och har en sjötomt på cirka 1000 kvadrat. Vid strandkanten finns det ett fristående bastuhus samt två bryggor.

Hur var intresset för huset?

– Nyfikenheten var stor, annonsen hade otroligt många klick. Det har funnits flera intressenter, båda lokala och utifrån. Nu känns det roligt att det blir en hemvändare som drog det längsta strået.

Vad kan du säga om köparen?

– En Kalmarkille som vänder hem efter drygt 40 år runt om i Europa och Sverige. Inledningsvis kommer han att använda det som fritidshus.

Försäljningen av lyxvillan på Varvsuddsgatan avslutar en rekordmånad för Pontuz Löfgren AB. Först ut var en Dunövillan för 13 miljoner, Kalmar kommuns då dyraste försäljning någonsin.

Sedan såldes Kulebo herrgård för en hemlig summa (listpriset var 19 miljoner) och de sista dagarna i maj blev Dunövillans rekord slaget när Claessons hus gick för 15 miljoner.

– Man får nypa sig lite i armen. Nu tror jag att vi står för 19 av de 22 dyraste försäljningarna någonsin i Kalmar, säger Pontuz Löfgren.

– Jag känner en stor tacksamhet att vi får förtroendet, och såklart en viss stolthet. Det känns otroligt roligt. Energin och glädjen är på topp på kontoret. Nu är det bara att ladda om för en ny månad och nya utmaningar.

Förutom Pontuz själv lyckades två andra mäklare sätta ”all time high” i maj månad.

– Vi är ett gäng vinnarskallar och har en struktur som gör att vi alla kan glädjas med varandras framgångar. Nu har jag lovat att vi ska hitta på något på kontoret nästa fredag. Det blir en kombination av firande och återhämtning, säger Pontuz Löfgren.

Det känns magiskt, den här månaden blir nog svårslagen.

Här hittar du fler bilder inifrån huset!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Historiskt hus till salu: ”Unik möjlighet”

Byggnaden på Kattrumpan är från tidigt 1800-tal.

Andreas Norinder

Kl.19:14, 19 april, 2018

BILDEXTRA: Historiskt hus till salu: ”Unik möjlighet”
Foto: Hemnet/Fastighetsbyrån

För drygt fem miljoner kronor finns nu möjligheten att köpa en del av det historiska Kalmar. På Norra långgatan 86, med havsutsikt från flera av rummen, kan man bli ägare till ett hus från 1804.

Mäklaren kallar det en ”unik” möjlighet och uppger att det finns både ”charmiga och historiskt intressanta detaljer” i huset på Kattrumpan. Fastigheten består av sex rum varav fyra är sovrum och har en yta på 124 kvadratmeter.

Utgångspriset ligger på 5 350 000 kronor. Här kan du läsa mer om huset.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här är Kalmars bästa mäklare

Topp fem över de mäklare som har blivit mest rekommenderade hittills i år.

Matilda Larsson

Kl.14:41, 19 april, 2018

LISTA: Här är Kalmars bästa mäklare
Foto: Genre/Pressbild

Många använder sig av rekommendationer för att ta reda på vad andra tyckt om en tjänst.

Sajten Hittamäklare har ett rekommendationssystem där man kan se vilka mäklare som har fått flest rekommendationer av tidigare kunder. De nuvarande siffrorna gäller för det första kvartalet 2018.

– För den som ska sälja sin bostad kan rekommendationer hjälpa till att känna sig tryggare med valet av mäklare. En rekommendation från tidigare säljare blir lite som en kvalitetsstämpel, ett kvitto på att mäklaren presterat bra tidigare, säger Alexandra Eldin, marknadsansvarig på Hittamäklare.

Här är de mest rekommenderade mäklarna i Kalmar kommun:

1. Selma Kahrimanovic, Pontuz Löfgren.

2. Jacob Gustafsson, Pontuz Löfgren.

3. Eric Giljam, Pontuz Löfgren.

3. Frida Langå, Mäklarringen.

5. Hanna Eriksson, Mäklarringen.

Källa: Hittamäklare.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Myndighetens varning: Tänk på detta i sommarstugan

Här är sakerna du bör ha koll på för att undvika bränder när du vårstädar.

Matilda Larsson

Kl.08:14, 19 april, 2018

Myndighetens varning: Tänk på detta i sommarstugan
Foto: Matilda Larsson. Grafik: Pixabay.

Vårstädningen är i full gång i många hem och många öppnar upp sommarstugor som varit stängda hela vintern.

Elsäkerhetsverket varnar nu för elrelaterade bränder och tipsar vad man bör tänka på då elprodukterna ansluts till elnätet.

Vid säsongens första besök i sommarstugan är det till exempel bra att se över stugans elprodukter eftersom elsäkerheten kan ha försämrats under vintern då apparaterna varit oanvända och avstängda.

Kontrollera också att kablar, stickproppar och uttag inte sitter löst eller har synliga fel som exempelvis sprickor. Använd också laddare som är avsedda för produkten.

– Vi fick nyligen in anmälan om en batteridriven fönstertvätt som brunnit. Det visade sig att man använt fel adapter, 12 volt istället för 5 volt med förödande konsekvenser. Det är viktigt att alltid använda den laddare som är avsedd för produkten, säger Martin Gustafsson på Elsäkerhetsverkets produktavdelning.

Har din sommarstuga jordfelsbrytare ska du kontrollera att jordfelsbrytaren fungerar och att strömmen bryts när du trycker på testknappen. Om den inte slår ifrån, kontakta ett elinstallationsföretag för kontroll.

En jordfelsbrytare bryter strömmen snabbt om till exempel en apparats hölje skulle bli spänningsförande och minskar därmed risken att någon i din omgivning skadas av el. Om jordfelsbrytare saknas finns det portabla att köpa, tipsar Elsäkerhetsverket.

Se till att säkringarna i proppskåpet fungerar. Om de är av den gamla sorten se till att de är ordentligt fastskruvade. Det passar till exempel bra att kontrollera i samband med att du slår på gruppcentralen.

När du stänger av eller slår på gamla kylskåp och frysar ska du vara uppmärksam. Enligt Elsäkerhetsverket kan kompressorn i dessa ha startproblem och det kan uppstå elektriska ljusbågar eller elektriska gnistor. Finns det damm och smuts bakom kylskåpet kan det antändas och leda till en brand. Dammsug därför utrymmet bakom kylskåpet ibland i de fall du kommer åt.

Även om eluttag och strömbrytare ser hela ut är det ingen garanti för att elledningarna i väggen är det. Äldre byggnader är ofta inte anpassade till dagens användning av elapparater, vilket kan innebära att elledningarna blir överbelastade.

Eftersom elmateriel har en begränsad livslängd bör till exempel en renovering av ett äldre hus även omfatta elanläggningen. Finns det synliga skador eller missfärgningar på elledningarna i huset ska du kontakta ett elinstallationsföretag för att byta ut dem.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar kommun beviljas bidrag på 17 miljoner

"Det känns bra att få det här beskedet", säger kommunens exploateringschef.

Samuel Slättman

Kl.10:12, 16 april, 2018

Kalmar kommun beviljas bidrag på 17 miljoner
Flygfoto över Fredriksskans. Foto: Kalmar kommun.

Stora delar av Fredriksskans ska byggas om till bostäder, restauranger och kaféer. Innan byggstart krävs det att området saneras, och nu har Kalmar kommun beviljats 16,9 miljoner kronor i bidrag av Naturvårdsverket. 

– Det känns bra att få det här beskedet. Vi hade visserligen sökt ett större bidrag men det viktigaste är att vi nu vet vad som gäller och kan förbereda saneringsarbetet, säger Pär Svanfeldt, exploateringschef på Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Här är planen för Fredriksskans

Saneringsarbetet är planerat att genomföras under 2019. Arbetet består av två huvuddelar: att ersätta ett par meter av den gamla jordmassan med ny och höja den totala marknivån för att klara av framtida havsnivåhöjningar.

I början av 2020 är planen att de tre byggföretagen Riksbyggen, Grenoli och Prospecta ska börja bebygga Fredriksskans.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är regeringens nya förslag – ska underlätta för elkunder

"Förslagen ska kunna ge kunderna större möjlighet att vara mer flexibla i sin elanvändning", säger energiminister Ibrahim Baylan.

Josefine Göransson

Kl.16:12, 13 april, 2018

Här är regeringens nya förslag – ska underlätta för elkunder
Foto: Pixabay

I en ny proposition lämnar regeringen flera förslag som ska ge bättre skydd för elkunder. I propositionen Elmarknadsfrågor ingår bland annat ett förslag på hur elnätskunder ska kunna använda elen när den är som billigast. Regeringen föreslår även att elnätsbolag ska kunna ge sina kunder bättre och enklare information om elnätsavgifterna.

– Förslagen ska kunna ge kunderna större möjlighet att vara mer flexibla i sin elanvändning, något som kan minska deras elkostnader, säger samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

Ett förslag är att regelverket skärps för att skydda kunderna från bland annat felaktiga avstängningar av elen och från kostnader som elhandel- eller elnätsföretag inte har rätt att ta ut från sina kunder. Det ska alltså bli tydligare när elen får stängas av för en kund och vilka kostnader som kan tas för avstängningen.

Regeringen kommer att besluta om ändringarna i regleringen av elnätsavgifterna innan riksdagsvalet i september.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng