Högbystjärnan trea i SM-milen – ute efter EM-biljett i halvmara

Lillebror Marcus Nilsson har klarat EM-kvalgränsen i tiokamp. Nu hoppas storebror David på en EM-biljett i halvmaraton.

David Winberg

David Winberg

Kl.10:03, 16 juni, 2016

Högbystjärnan trea i SM-milen – ute efter EM-biljett i halvmara
Ida Nilsson och David Nilsson – två bronsmedaljörer i SM-milen i Stockholm. Foto: Carl-Gustaf Nilsson

Klockan stannade på 30.09. David Nilsson blev trea i SM-milen i Stockholm men landslagslöparen från Högby IF var inte direkt nöjd med prestationen.

– Jag fick inte ut allt och gjorde inget jättebra lopp. Jag försökte mig på några hastiga fartökningar på Västerbron och hade svårt att komma in i det igen. Jag skulle kanske ha väntat med en fartökning men Abraham (Adhanom) är samtidigt alltid bra i spurten. Nä, jag var inte bättre i går, helt enkelt, säger David Nilsson.

Eskilstunas Abraham Adhanom vann på 29.49 och Strömstads Mikael Ekwall tog hand om silverpengen via 29.55.

David Nilsson har nu förhoppningar på en biljett till EM i Amsterdam om tre veckor – men då i halvmaraton. Ekwall är redan uttagen tillsammans med Mustafa Mohamed och Fredrik Uhrbom.

– Jag har inte hört något från förbundshåll än men vi pratade om det för några veckor sedan. Jag bör få ett besked snart, senast i helgen, säger David Nilsson.

Nilssons klubbkamrat Anton Rehn gjorde en bra insats i samma lopp. Rehn klockades för 31.33, endast en sekund från sitt personbästa, och Högbylöparen knep en elfteplats i SM. Oliver Wykman sprang in på 34.27 och blev tolva i M22klassen och 35:a totalt.

David Nilssons storasyster Ida Nilsson bokfördes också för ett brons efter att ha sprungit på 35.02 i damklassen. Ida stod för ett jämnt lopp och var bara två sekunder efter tvåan Sara Holmgren från Sävedalen. Örgyrtes Maria Larsson vann på 34.37.

Ida Nilsson fick också med sig ett guld i K35-klassen.

Högbys Ellen Perssons 37.30, personbästa med över minuten, resulterade i en 19:e plats totalt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel