Måns Söderqvist: ”Jag känner att jag har utvecklats”

Måns Söderqvist är efter ett och ett halvt år tillbaka i Kalmar FF. Trots lite speltid ser han inte tiden i Hammarby som ett misslyckande. "Jag känner att jag har utvecklats och blivit en bättre spelare", säger Söderqvist efter första KFF-träningen.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.12:27, 13 juli, 2016

Måns Söderqvist: ”Jag känner att jag har utvecklats”
Måns Söderqvist gjorde under onsdagen sin första riktiga träning med KFF-truppen. Foto: Samuel Slättman.

Under onsdagen genomförde nyförvärvet Måns Söderqvist sitt första riktiga träningspass med Kalmar FF. Den sista tiden i Hammarby var fotbollsmässigt tuff för 23-åringen som bara har startat två matcher på säsongen.

– Med allt runtomkring trivdes jag jättebra, Stockholm som stad och alla i laget var bra. Sedan var det speltiden som saknades i år. När jag väl har fått chansen har jag fått spela mest yttermittfältare och jag anser att min bästa position är mer centralt, säger Söderqvist.

Det känns inte som ett misslyckande att vända hem?

– Nej, det tycker jag inte. Jag har varit med om häftiga saker i Hammarby – spelat Stockholmsderbyn och spelat inför mycket publik och allt sånt. Jag känner att jag har utvecklats och blivit en bättre spelare.

Det allsvenska transferfönstret öppnar på fredag och Måns Söderqvist kommer vara spelklar till måndagens bortamatch mot Gefle. Oavsett om det blir en start- eller bänkplats då ser Söderqvist fram emot höstsäsongen.

– Jag vill bara komma i form nu och komma in i lagets sätt att spela. Jag hoppas att jag kommer bidra och jag ska göra allt för att det ska bli så bra som möjligt.

Tränaren Peter Swärdh var av förståeliga skäl nöjd med att ha fått in en djupledslöpande forward i truppen.

– Vi får in en Kalmarspelare som vet hur det fungerar här nere och som snabbt kan komma in i det. Han är i fas och i form och är spelbar direkt, säger Swärdh och fortsätter:

– Farten och djupledsspelet är viktiga förmågor som var en del av den karaktären av spelare vi ville få in. Dessutom har Måns ett bra presspel och en bra arbetsmoral som också är viktigt när vi inte har bollen.

Under träningen saknades David Elm och Tobias Eriksson som var sjuka samt Calle Johansson som fick en smäll i senaste U21-matchen mot Helsingborg. Däremot var både Filip Sachpekidis och Emin Nouri tillbaka i träning efter sin mag- respektive lårskada.

– Jag var med på allt och det kändes bra. Tanken är att jag fortsätta träna på under veckan, säger Nouri som ser ut att vara tillbaka till matchen mot Gefle.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel