Nilsson överlägsen – slog nytt banrekord

Hemmadominansen var stor under löptävlingen Hornsjön runt. För David Nilsson blev det överlägsen seger - och dessutom nytt banrekord.

Oscar Pettersson

Oscar Pettersson

Kl.15:22, 25 juli, 2016

Nilsson överlägsen – slog nytt banrekord
Högbylöparna David Nilsson och Lisa Hedbäck segrade i tävlingen Hornsjön runt. Foto: Högby IF

Årets upplaga av löptävlingen Hornsjön runt blev en rejäl uppvisning av hemmaklubben Högby IF. Det blev vinst i både herr- och damklassen genom David Nilsson och Lisa Hedbäck, som var snabbast runt den 11km långa banan.

– Jag försökte hålla fokus under hela loppet. Det var lite för varmt och det var ganska kämpigt, men det påverkade mig inte tidsmässigt, säger segraren David Nilsson.

Hemmalöparen var helt överlägsen och vann loppet på tiden 34:47, vilket var över två minuters marginal före klubbkompisen Anton Rehn som slutade tvåa. Segertiden 34:47 var dessutom nytt banrekord för tävlingen.

– Jag är nöjd. Jag hade innan loppet förhoppningen om att kunna springa på en tid under 35 minuter. Det var skönt när jag kom in på upploppet och såg att det skulle gå vägen, säger David Nilsson.

I damklassen blev det också hemmaseger genom Lisa Hedbäck, som vann på tiden 44:48.

För David Nilsson väntar härnäst Friidrotts-SM i Sollentuna den 26 augusti och Högbylöparen hoppas kunna vara med och slåss om en medalj på distansen 10 000 meter.

– Jag hoppas såklart på medalj, men det kommer bli tufft.

FaktaHornsjön runt

Herrar 11km

1:a: David Nilsson, Högby IF 34:47

2:a: Anton Rehn, Högby IF 36:58

Damer 11km

1:a: Lisa Hedbäck, Högby IF 44:48

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel