För få resenärer – Dessis framtid hotad

Cykelfärjan mellan Kalmar och Färjestaden kan vara inne på sin sista säsong, efter ännu en sommar med rekordfå passagerare.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.06:28, 2 augusti, 2016

För få resenärer – Dessis framtid hotad
2016 kan bli sista året för M/S Dessi, som trafikerar Kalmar–Färjestaden. Foto: Arkiv/David Winberg

Ifjol hade färjan M/S Dessi sitt lägsta antal passagerare någonsin. I år har den negativa trenden fortsatt. I juli var antalet resenärer cirka 4000 färre än under samma månad 2015, rapporterar Barometern.

– Förra året regnade juli bort och vi trodde att det var därför som resenärerna blev färre. Det har alltid varit många badgäster som valt färjan och när vädret är dåligt är det ju inte lika många som badar, säger Ulla Ressel, vd för Ressel Rederi till tidningen.

Den minskade andelen resenärer gör nu att Dessis framtid är hotad. I nuläget är det för få som tar cykelfärjan över sundet för att det ska finnas någon ekonomi i verksamheten.

– Jag vet inte varför resenärerna är så få eller vad som har hänt. Det kanske inte är lika attraktivt att åka över till Öland, jag vet inte, men det är jättetråkigt, säger Ulla Ressel till Barometern.

– Om inte resenärerna blir fler kan vi inte ha den kvar. Just nu är läget inte lysande. Förr brukade det var knökfullt. Folk måste åka mer, säger hon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel