Lager 157 om Kalmaretableringen: ”Då kan vi öppna”

Inget kontrakt är påskrivet, men förhandlingarna är inne i slutskedet och inom kort kan det bli helt klart med klädkedjans nya butik i Hansa City.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.12:00, 4 augusti, 2016

Lager 157 om Kalmaretableringen: ”Då kan vi öppna”
I början på nästa år kan Lager 157 finnas på plats i Hansa City. Foto: Wikipedia Commons

På onsdagen avslöjade Barometern att Lager 157 ska öppna i Kalmar. Nyheten fick stort genomslag och på 24Kalmars Facebooksida har artikeln fått över 1500 gilla-markeringar, närmare 250 kommentarer och drygt 50 delningar.

– Vi har tittat på Kalmar under en ganska lång tid. Det har faktiskt dykt upp många gånger när vi har öppnat nya butiker, då får vi alltid kommentarer som ”kan ni inte öppna i Kalmar?”. Det är kontakter genom både sociala medier och vår kundtjänst, säger Jonas Ivarsson, marknadschef på Lager 157.

– Samtidigt har vi en god försäljning i regionen via nätet. Så det här är väl i grunden ett svar på önskemålen. Vi håller på och jobbar stenhårt, vi vill gärna öppna i Kalmar.

När kan butiken vara redo för invigning?

– Vi är inne i förhandlingarna kring kontraktet just nu och det krävs att vi får till de villkoren som vi behöver. Jag skulle säga att vi i så fall kan öppna runt årskiftet eller i början av nästa år, vi får se vad vi kommer fram till, säger Jonas Ivarsson.

Enligt Barometerns källor är det lokalen på Hansa City, där Stadium och Media Markt finns idag, som är aktuell för Lager 157. Detta är ingenting som Jonas Ivarsson kan bekräfta men han medger att de tittar på en befintlig lokal på området.

– Framför allt är det Hansa vi vill komma in på, det känns väldigt spännande. Vi vill hamna i ett bra läge där vi kan öppna dörrarna och ta emot kunderna med stolthet, säger Jonas Ivarsson.

– Sedan behöver vi tillgång till mycket parkeringsyta och rätt nivå när det gäller hyra. Vi har tittat på ett antal förslag i Kalmar tidigare men som vi tyvärr har fått neka. Kanske kan det gå vägen den här gången.

Vad är det som lockar med att öppna i Kalmar?

– Det är en spännande och intressant stad. Både utifrån storleken och att det finns mycket barnfamiljer och studenter.

24Kalmar har varit i kontakt med både Stadium och Media Markt kring hur de ser på sin framtid på Hansa City. Det finns ett ledigt utrymme i huset sedan Media Markt gjorde om sin yta för cirka 1,5 år sedan. Det är dock oklart exakt vilken del av lokalen som avser att användas till Lager 157.

Till hösten öppnar sportvaruhuset XXL i Hansa City, intill Guldfågeln Arena. Det är dock inget som skrämmer Stadium och de har inga planer på att flytta.

– Eftersom vi kommer från sportens värld välkomnar och sporras vi av konkurrens. Vi vet att vårt koncept uppskattas av våra kunder. Det går bra för Stadium, vi växer med en god lönsamhet och ser positivt på framtiden, säger Victoria Appelqvist, marketing director hos Stadium till 24Kalmar.

Inte heller elektronikkedjan Media Mark avser att lämna sina nuvarande lokaler.

– Jag har inte hört någonting sådant och det kan jag dementera direkt. Vi trivs bra i Hansa City, säger Anna Sjödin, pressansvarig på Media Markt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel