Kanalsimningen

Läckande glasögon förstörde Arvidssons chanser

Kalmarsimmaren Miranda Arvidsson hade ingen chans i Kanalsimmet. Skånskan Ellen Olsson var överlägsen i damklassen. "Just nu är jag mest förbannad", säger Arvidsson.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:22, 13 augusti, 2016

5 bilder
 • Miranda Arvidsson var besviken efter loppet. Foto: Samuel Slättman.
  Miranda Arvidsson var besviken efter loppet. Foto: Samuel Slättman.
 • Upploppet kontrollerade Adam Paulsson. Foto: Samuel Slättman.
  Upploppet kontrollerade Adam Paulsson. Foto: Samuel Slättman.
 • Adam Paulsson. Foto: Samuel Slättman.
  Adam Paulsson. Foto: Samuel Slättman.
 • Ellen Olsson. Foto: Samuel Slättman.
  Ellen Olsson. Foto: Samuel Slättman.
 • Målgången. Foto: Samuel Slättman.
  Målgången. Foto: Samuel Slättman.

Förra året vann Kalmars simtalang Miranda Arvidsson kanalsimmet i Systraströmmen. I årets upplaga hade hon inte en chans och kom över tre och en halv minut efter vinnaren Ellen Olsson.

– Glasögonen läckte, näsklämman åkte av och jag fick någon käftsmäll. Jag fick stanna flera gånger. Förra året var det okej att simma men i dag såg jag ingenting och folk drog i mig, säger en besviken Arvidsson som slutade fyra och utvecklar:

LÄS MER: Tappra själar värmde upp vattnet inför Kanalsimmet

– Det är faktiskt inte mina glasögon utan jag fick låna dem av en kompis. Mina är så mörka och immar igen lätt så jag tyckte inte att det var värt det. De läckte hela vägen från start och då visste jag att ”fan, det är kört”. Jag är inte nöjd alls.

Segraren av damklassen blev i stället öppet vatten-specialisten Ellen Olsson som var snubblande nära att kvala in sig till årets OS. Olsson, tävlandes för Skåre swim club, var överlägsen och var till och med nära att blanda sig i toppstriden för herrarna.

– Jag fick häng på killarna redan från början och fick bra fart direkt, säger 21-åriga Olsson som kom tvåa i loppet 2012 och 2013.

– Vattnet och kanalen är jättebra att simma i. En jättebra tävling, den skiljer sig mot de tävlingar jag brukar simma internationellt. Där är det mer öppet hav som Atlanten. Här är det mer stilla vatten och ett väldigt bra arrangemang, säger Olsson.

Segraren i respektive klass vann 10 000 kronor. I herrklassen blev det förra årets tvåa, Adam Paulsson, SK Elfsborg som fick jubla.

– Det var ganska perfekta förhållande. När man ser att det är fullt vid strandkanten är det så klart trevligt. Det är kul att det är så mycket folk och kollar, säger Paulsson som i vanliga fall inte är någon öppet vatten-fan.

– Det här är andra öppet vatten-tävlingen jag kör. Men jag brukar simma ganska långt när jag tränar så jag är ganska gnetig av mig. Det var bara att köra på.

 

Topp tre – herrar

Adam Paulsson, 19.47.9

Kristian Kron, 19.49,7

Simon Plato, 19.54,1

 

Topp tre – damer

Ellen Olsson, 20.30,8

Malin Jonsson, 23.04,7

Johanna Nilsson, 23.20,7

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALINNEBANDY

Lokalinnebandy: Stabil seger för Kalmarsund

FBC Ungdom och Ljungbyholms var fredagens vinnare.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.23:06, 15 december, 2017

Lokalinnebandy: Stabil seger för Kalmarsund
Foto: Arkivbild.

Division 2 herrar

FBC Kalmarsund Ungdom–Vetlanda IBF 11–6 (3–0, 4–4, 4–2)

Målskyttar, FBC Ungdom: Jens Linde 2, Martin Willsund 4, Jesper Henriksson 3, Marcus Karlsson, Oskar Andersson

Målskyttar, Vetlanda IBF: Jesper Henriksson 3, Albin Sköld 2, Filip Sandstedt

 

FBC Karlskrona–Slätafly/SK IBK 8–4 (3–0, 3–2, 2–2)

FBC Karlskrona: Joakim Sjöholm 2, Tommie Vadaszi, Marcus Varenhed, Henrik Bergendorff, Simon Andersson, Daniel Landqvist 2

Målskyttar Slätafly/SK IBK: Emil Johnson 2, Johan Ramvall, Ola Karlsson.

 

Nybro IBK–Vimmerby IBK 7–8 (1–1, 3-4, 3–3)

Nybro IBK: Oliver Lindén 2, Emil Johansson 2, Alexander Franzen, Samuel Slättman, Andreas Johansson.

Christian Gunnarsson, tränare Nybro:  Vi möter ett topplag och spelar jämt med de och det är på vippen att slå de. Vi är bäst mot bra lag, så vi måste hålla en jämn nivå i varje match, oavsett vem vi möter. Vi måste ha samma koncentration i alla matcher.

Vimmerby IBK: Kim Karlsson 2, Victor Wall 3, Jonatan Green 2, Jack Fridh

 

Division 4 herrar

Gantesbo IBK–Lessebo GoIF 7–8 (2–5, 3–1, 2–2)

Målskyttar, Gantesbo IBK: Mattias Evaldsson 2, Andreas Hult, Robin Magnusson.

Målskyttar, Lessebo GoIF: Johnny Elm, Adrian Karlsson, Casper Åberg, Daniel Håkansson 2, Andreas Hult.

 

Olofström IBK B–Ljungbyholms GOIF 4–6 (0–2, 2–1, 2–3)

Målskyttar, Olofström IBK B: Emil Möllerstedt 3, Fredrik Tagesson.

Målskyttar, Ljungbyholms GOIF: Johan Vingevik, Robin Olsson, Thomas Gisslar 2, Sebastian Nino Lukez, Andreas Johansson.

Johan Karlsson, tränare Ljungbyholm GOIF: Ett väl organiserat försvar ligger till grunden till vinsten, ett stort hjärta och vilja. Plus till Gustav Magnusson i målet och Philip Axelsson.

 

Juniorallsvenskan J Herr

Craftstaden IBK Oskarshamn–CL98IC 3–3 (0–2, 2–1, 1–0)

Målskyttar, CL98IC: Jonathan Karlberg 2, Filip Gustafsson.

Målskyttar, Craftstaden IBK: Filip Stjernberg 2, Victor Tvingsell.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nytt internationellt evenemang till Kalmar

Mitt i midsommarveckan arrangeras en ny internationell tävling i Kalmar.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.15:24, 15 december, 2017

Nytt internationellt evenemang till Kalmar
Jonas Sjöberg, KFUM Kalmar Saints, Jovan Skundric, Småland-Blekinge Basketdistriktsförbund, Anders Blomqvist, Småland-Blekinge Basketdistriktsförbund, Thomas Carlzon, landshövding, Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande och Johan Göransson, Destination Kalmar. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Vid en pressträff på länsresidenset presenterade Småland-Blekinge Basketdistriktsförbund sina planer tillsammans med representanter från Kalmar kommun och landshövdingen, Thomas Carlzon, för ett nytt internationellt evenemang till Kalmar.

I midsommarveckan nästa år väntas 350-500 U18-basketspelare från stora delar av Europa inta Kalmar för turneringen Midsummer cup.

– Den här turneringen är till för distriktslag, typ som Smålandslaget. Vi har märkt av ett stort intresse från internationellt hål, säger Jovan Skundric från Småland-Blekinge Basketdistriktsförbund.

Upplägget med matcher och kringaktiviteter tror man ska kunna stärka varumärket Småland.

– Vi ser det här som ett årligen återkommande arrangemang i Småland där man kommer bjudas på högklassig basket samtidigt som vi arrangerar midsommarfest vid Kalmar slott och visar upp Kalmar och Småland, säger Anders Blomqvist, ordförande i Småland-Blekinge Basketdistriktsförbund.

Intresset för turneringen är stort och det finns intressenter från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Holland, England och Polen.

– Hela norra Europa i stort sett, säger Skundric.

Jonas Sjöberg från KFUM Kalmar Saints:

– Det här innebär att vi kommer behöva upp emot 50 funktionärer varje dag. Vi har redan nu goda samarbeten inom distriktet, och hoppas att vi kan mobilisera inför den här häftiga uppgiften också.

Turneringen inleds torsdagen den 21 juni – då även invigningen äger rum. Finalen spelas söndagen den 24 juni – och om vädret tillåter – kan den komma att spelas utomhus på Långvikens basketplan.

– Det hoppas vi kunna genomföra. I övrigt spelas matcherna inomhus i Kalmar sportcenter i de tre hallarna vi har att tillgå där. Blir det så pass många lag som kommer att sportcentret inte räcker till får vi flytta ut en del matcher till antingen Falkenbergshallen eller Kalmarsundsskolan, säger Jonas Sjöberg.

Precis som i många andra idrotter står basketen inför problemet att många ungdomar slutar med sin sport mellan 15 och 17 års ålder. Något man hoppas kunna råda bot på genom att ordna arrangemang av den här digniteten.

– Dessutom är turneringen för både killar och tjejer. Vi siktar på mellan 10-20 lag, men har tagit höjd för att kunna ta emot 30 stycken, säger Jovan Skundric.

– Att det blev just Kalmar är för att vi har väldigt bra faciliteter, kontakter och miljö här, med Kalmar slott och allt som staden har att erbjuda, säger Anders Blomqvist.

Landshövdingen Thomas Carlzon är protektor för evenemanget och innan februari månad hoppas man veta hur många lag som kommer till spel.

Kommunstyrelsens ordförande, Johan Persson (S):

– Basketen har levt lite undanskymd, men är på frammarsch och kommer mer och mer här i Kalmar. Det känns jättekul att vi får ytterligare ett stort evenemang till Kalmar och framför allt är det kul för ungdomarna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

BLOGG: Lokalbollsprofil tillbaka på Tingbyskans

Stor aktivitet under de sista timmarna på frimånaden.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:08, 15 december, 2017

BLOGG: Lokalbollsprofil tillbaka på Tingbyskans
Omar Eliassi, till vänster, är tillbaka i Smedby BoIK. Foto: Privat

Smedby har värvat friskt under frimånaden och på den sista dagen presenterar klubben tre nya ansikten som kommer spela på Tingbyskans nästa säsong.

34-årige Omar Eliassi är tillbaka i klubben har representerade för ett antal säsonger sedan. Han kommer närmast från spel i Nickebo IK, där han var spelande tränare.

– En härlig spelare med bra ledaregenskaper som kommer att bidra med rutin, stabilitet och mycket snack. Han har varit hos oss några år förut, säger Leif Nylander i Smedby BoIK.

Även Jesper Ternow Blomberg, 26, är klar för division 4-klubben. Han kan användas både som mittback och innermittfältare och kommer närmast från en sejour i Tvärskog. Han har även representerat Bergkvara och Nybro i division 3.

Dessutom är 18-årige ytterbacken Jakob Elmblad tillbaka i Smedby efter en tid i Tvärskog.

 Flerohopps GoIF presenterar ytterligare ett nyförvärv. Den här gången är det den förre Nybro IF-spelaren Jakob Johansson, senast i Madesjö, som skrivit på för klubben.

I samband med den sista dagen på frimånaden presenterar Flygsfors/Gadderås IF sin in- och ut-lista.

På in-kontot hittar vi följande spelare: Albin Andersson, IFK Berga, Carl Lagerlöf, Hossmo BK, Calvin Silverstrand, Möre BK, Petar Ilic, Nybro IF,  Ahmed Jabar, Alsjöholms IF, Gzim Sejdija, Kalmar AIK, Stefan Maksimovic, Trekantens IF, Spyros ”Akis” Papadimitropoulos, Trekantens IF.

Ut: Aldrin Zhuta, Nybro IF, Liridon Hasani, Nybro IF, Joel Edvinsson, Pukebergs BK, Robin Lindahl, S:t Sigfrids IF.

För fler lokalbollsnyheter – klicka dig in till Bonnbollsbloggen!

Vad händer i din förening? Tipsa oss gärna:
073-387 5133, eller mejl; karl-oskar.karlsson@24kalmar.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Berga-profiler varvar ner – här är deras nya klubb

Följer med sin gamla tränare ut till Rinkabyvallen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:19, 15 december, 2017

Berga-profiler varvar ner – här är deras nya klubb
Robin Karlsson och Simon "Släggan" Gustafsson. Foto: Hossmo BK.

De är bara 25 och 26 år gamla. Trots sin ringa ålder har de hunnit samla på sig mängder med rutin. Nu är de forna IFK Berga-kaptenerna Simon ”Släggan” Gustafsson och Robin Karlsson klara för division 4-klubben Hossmo BK.

– Föreningen verkar ha goda ambitioner att ta sig uppåt i seriesystemet med hjälp av egna spännande produkter spetsat med stabila nyförvärv. Det kan bli en riktigt rolig och sevärd säsong, både för alla involverade kring laget och även publiken, säger ”Släggan” till Hossmos hemsida.

Robin Karlsson om sitt klubbval:

– Efter beslutet att inte fortsätta i IFK Berga längre så fick jag en förfrågan ifrån klubbens tränare Jocke (Lantz), som jag tidigare haft som både medspelare och tränare i Berga, att komma och träna lite. Jag hade sedan tidigare också hört mycket gott om Hossmo och man ligger på en nivå som passar mig i dagsläget. Samtidigt har man viljan att ta ytterligare kliv uppåt i seriesystemet och det är en välskött förening, vilket för mig är oerhört viktigt. Efter ett par träningar nu så kan man ju även konstatera att det är ett gäng goa grabbar och duktiga fotbollspelare. Det kommer bli ett bra år.

Sedan tidigare har Hossmo gjort klart med Jonas Sturesson, Erik Ingemarsson, Jim Halvorsen, Marcus Thörnblad, Anton Johansson, Gustav Nyberg och Filip Karlsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Så kammar du hem miljonerna i helgen

Sugen på att ta ledigt ett halvår? I så fall kan Tipsarenans förslag till helgens stryktips vara rätt att ta rygg på. De tror nämligen att de har rätta raden för att kamma hem miljonerna.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.12:43, 15 december, 2017

Nytt Stryktips med 13 miljoner i jackpott. Synnerligen svårlösta matcher i hela Championship, stort lycka till med dina rader!

TipsArenan hittar du många fler speltips.

1.     Manchester City – Tottenham (1)

Spik. City outstanding, vinner kanske bara med uddamålet här men vinner och vinner och vinner.

2.     Arsenal – Newcastle (1,X)

Viss favorit i fara. Arsenal såg inte bra ut senast mot West Ham (0-0) och det får räcka som argument för garderingen.

3.     Brighton – Burnley (X,2)

Burnley fortsätter uppåt i tabellen trots att det ser lite sådär ut oftast. Vi vågar inte ta någon annan halvgardering.

4.     Chelsea – Southampton (1)

Bortalaget brakade ihop hemma mot Leicester senast, i och för sig är Leicester riktigt bra nu men så får det inte se ut. Chelsea vinner.

5.     Stoke – West Ham (2)

West Ham kunde vunnit mot Arsenal senast. Vi såg hopp och hunger, stackars Stoke tror vi.

6.     Watford – Huddersfield (1,X)

Förvisso har bortalaget en förskräcklig bortastatistik men Watford kan ju inte hålla kvar spelarna på planen längre. Favorit i fara!

7.     Birmingham – Queens PR (X,2)

Ångestmöte grande och krysset är första valet av tecken. Faktum är att tvåan kommer före ettan i vår bok. Men svårt värre!

8.      Bristol C – Nottingham (1)

Nottingham spelar bättre borta än hemma men vad gäller formkurva så vinner Bristol alla dagar i veckan. Vi spikar!

9.      Derby – Aston Villa (1)

En av alla svåra CC-matcher på kupongen, Derby grym form, vi chansspikar.

10.   Leeds – Norwich (1,X)

Svensken gillar att strecka Leeds, vi är inte bättre, tippar 1X men med stort darr.

11.   Millwall – Middlesbrough (1,2)

Hemma på The Den sköter sig Millwall alltid rätt bra. Ettan ska med och för vår del även tvåan.

12.   Preston – Sheffield U (1,2)

Bättre form för hemmalaget. Sheffield endast 1 oavgjord på 21 matcher denna höst. Given 1,2.

13.  Sunderland – Fulham (2)

Ett fall framåt för Sunderland senast mot Wolves (0-0) men hemma har man ännu inte vunnit i år, inte nu heller. Vi chansspikar tvåan!

annons-tipsarenan

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng