Ironman

Risk för trafikkaos när Kalmar laddar för Ironman

Ironmanveckan är här – likaså alla avstängningar. "Det bästa är om man inte ger sig in i centrum när det är tävlingsdags", säger Stefan Larsson.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.14:33, 15 augusti, 2016

Risk för trafikkaos när Kalmar laddar för Ironman
Om du tar bilen ner till centrum får du vara redo på trafikkaos. Foto: Elias Håkansson

Snart är det dags för ett av Kalmars största evenemang – Ironman. Redan nu har förberedelserna börjat vilket gör att flera vägar och parkeringar redan under måndagen har stängts av.

– En så länge finns det en del parkeringar men när det är tävlingsdags är det bästa om man inte ger sig in i centrum, säger Stefan Larsson från serviceförvaltningen.

Vad har du för tips till de som tar bilen in till stan i veckan?

– Det man ska tänka på egentligen är att undvika Norra vägen och Ängöleden. Då är det bättre att ta Södra vägen, E22:an och Ölandsleden. Väster om Norra vägen är det inga problem alls, säger Larsson och fortsätter:

– Sen skulle jag nog tycka att det vore intressant om fler tog cykel ner till stan, det skulle underlätta mycket. Under tävlingsdagarna rekommenderar jag parkeringen vid Kalmarsundsparken och att man går in till stan, det är inte särskilt långt.

Det är alltså inte bara de tävlande som ska förbränna energi under veckan utan även bilisterna som rekommenderas att ta cykeln istället.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel