Lägenhet på Ängö blev en av Kalmars dyraste någonsin

När en av få bostadsrätter på Ängö kom ut på marknaden stack priset per kvadratmeter iväg till rekordnivåer. "Det är lite unikt", säger mäklaren Simon Rydman.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.09:42, 1 september, 2016

4 bilder
 • Foto: Mäklarringen
  Foto: Mäklarringen
 • Foto: Mäklarringen
  Foto: Mäklarringen
 • Foto: Mäklarringen
  Foto: Mäklarringen
 • Foto: Mäklarringen
  Foto: Mäklarringen

Trerumslägenheten på Ängö Hamngata 21 är på 71 kvadratmeter och har ett fantastiskt läge intill Kalmarsund. I den populära stadsdelen finns bara ett 20-tal bostadsrätter, något som gjorde att intresset var stort.

– Det var mycket folk på visningen och sedan var det två stycken som hade bestämt sig, de ”skulle ha den”, säger Simon RydmanMäklarringen.

Huset har ritats av Kalmars främste stadsarkitekt J Fred Olson, som ligger bakom några av stadens mest kända byggnader, som till exempel Varmbadhuset och Vasaskolan.

Fastigheten byggdes 1932 och fick i år genomgå en rejäl renovering. Simon Rydman beskriver standarden som ”riktigt fin”.

– Det är trevligt, vissa gillar inte ”nytt-nytt” och här är det ett gammalt hus som har fått en påkostad renovering. Och läget är ju helt oslagbart, precis nere vid vattnet, säger Simon Rydman.

Utgångspriset låg på 2 980 000 kronor och när budgivningen var över stannade priset på 3 525 000. Det ger ett pris per kvadratmeter på närmare 50 000 kronor – en siffra som gör lägenheten till en av de dyraste som har sålts i Kalmar.

– Om man jämför med de dyraste lägenheterna på Varvsholmen så är det däromkring, nästan 50 000  per kvadrat ligger i toppen, helt klart. Det är lite unikt, säger Simon Rydman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel