Straffet fastställt efter mordet på Tegnérgatan

36-åringen som befunnits skyldig till det brutala mordet på Tegnérgatan i november i fjol dömdes på fredagen till livstids fängelse.

Anna Nilsson

Anna Nilsson

Kl.11:05, 2 september, 2016

Straffet fastställt efter mordet på Tegnérgatan
Åklagaren betecknade mordet som " massivt och förnedrande".

Mordet ägde rum vid en efterfest i det 53-åriga mordoffrets lägenhet på Tegnérgatan i november förra året. 36-åringen ska enligt åtalet plötsligt blivit arg på 53-åringen och knivhuggit honom ett flertal gånger. 36-åringen ska också ha skurit av mordoffrets penis vid händelsen.

I lägenheten fanns vid tillfället även en man och en kvinna som inledningsvis häktades men som senare försattes på fri fot.

36-åringen förnekade gärningen vid rättegången och var i övrigt förtegen. Kvinnan och mannen som också befann sig i lägenheten vid mordtillfället teg även de.

I slutet av rättegången meddelade tingsrätten att de ansåg att 36-åringen var skyldig till mordet. Under sommaren genomfördes en rättspsykiatrisk undersökning som visade att mannen inte led av en allvarlig psykisk störning.

Åklagaren hade yrkat på livstid för mordet som hon beskrev som ” massivt och förnedrande”. 

På fredagen meddelade Kalmar tingsrätt att den alltså går på åklagarens linje och dömer 36-åringen till livstids fängelse.

I domen skriver tingsrätten bland annat att gärningen präglats av en särskild hänsynslöshet, brutalitet och råhet samt att offret skändats på ett synnerligen förnedrande sätt. Straffvärdet är enligt tingsrätten så högt att det motiverar livstids fängelse.

36-åringen döms också för misshandel av en man han träffade på krogen tidigare under mordkvällen. Den kvinna som befann sig i lägenheten vid mordtillfället döms till tre månaders fängelse för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd i samband med gripandet efter mordet.

Hon frikänns för åtalspunkten skyddande av brottsling.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel