DesignOnline får prestigefull utmärkelse – igen

För andra året i rad har e-handelsbutiken blivit utsedda till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. "Ett fint erkännande", säger Jörgen Bödmar.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.11:15, 29 september, 2016

DesignOnline får prestigefull utmärkelse – igen
Jörgen Bödmars DesignOnline har ökat från 52 till 158 miljoner i omsättning på två år. Foto: Arkiv

Tidigare i veckan rapporterade 24Kalmar om att leksaksföretaget Brigbys blivit utsedda till Gasellföretag. Och det var fler lokala företag som fick ta emot den prestigefulla utmärkelsen.

Framgångsrika e-handelsbutiken DesignOnline blev också gasellföretag, för andra året i rad. Företagets vd Jörgen Bödmar säger att han och personalen är stolta och glada över att återigen har blivit prisade.

Ett fint erkännande av våra duktiga och hängivna medarbetare, som tillsammans har bidragit till vår tillväxt och lönsamhet, säger han.

Det är tidningen Dagens Industri som avgör vilka som ska bli gasellföretag. För att kunna få utmärkelsen ska vissa kriterier uppfyllas.

Företagen måste bland annat ha en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, minst tio anställda och de måste ha fördubblat sin omsättning under de senaste tre åren.

Mellan 2013 och 2015 har DesignOnline ökat från 20 till 48 anställda, och omsättningen har gått från 52 till 156 miljoner. Förra året hamnade resultatet på drygt 12,4 miljoner kronor.

I december förra året blev det officiellt att Jörgen Bödmar, grundare och vd, sålde 77 procent av aktierna i bolaget. I somras var 24Kalmar på plats när DesignOnline invigde sina nya lokaler på Amerikavägen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel