Delar av E22 stängs av i helgen: ”Var ute i god tid”

Tänkte du lämna Kalmar till helgen? Se till att planera din resa. På grund av ett vägarbete kommer trafiken att ledas om på E22.

Andreas Norinder

Kl.10:20, 13 oktober, 2016

Delar av E22 stängs av i helgen: ”Var ute i god tid”
Foto: Arkiv/Genre

Trafikverket meddelar att de ska göra ett så kallat trumbyteE22 norr om Ålem. Det innebär att trafiken kommer att ledas om via Blomstermålaväg 34 och väg 628.

”Planera för att din resa tar längre tid än vanligt, var ute i god tid och kör försiktigt”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Trumbytet sker cirka 100 meter norr om vägskälet E22/väg 34.

Avstängningen inleds på fredag klockan 20:00 och gäller fram till och med måndag klockan 15:00.

”Vi arbetar för din framkomlighet och säkerhet”, hälsar Trafikverket.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC Kalmarsund - IBK Lockerud Mariestad 4-3 e.f.

FBC steget närmare SSL efter rysare: ”Det är jävligt tajt i dag”

FBC Kalmarsund är vidare till kvalfinal efter att ha slagit ut favorittippade IBK Lockerud Mariestad i två raka matcher. Dessutom har man presenterat det första nyförvärvet inför kommande säsong.

Magnus Jansson

Kl.21:30, 22 mars, 2018

3 bilder
  • FBC Kalmarsund är vidare till kvalfinal efter att ha slagit ut favorittippade IBK Lockerud Mariestad i två raka matcher. Foto: Klara Alvunger
    FBC Kalmarsund är vidare till kvalfinal efter att ha slagit ut favorittippade IBK Lockerud Mariestad i två raka matcher. Foto: Klara Alvunger
  • Rebecka Johansson blev tremålsskytt i matchen. Foto: Klara Alvunger
    Rebecka Johansson blev tremålsskytt i matchen. Foto: Klara Alvunger
  • 376 personer bevittnade tillställningen i Kalmar Sportcenter. Foto: Klara Alvunger
    376 personer bevittnade tillställningen i Kalmar Sportcenter. Foto: Klara Alvunger

Vinst på straffar i lördags i Mariestad. Hemma i Kalmar avgjorde FBC något tidigare. Rebecka Johansson skickade in 4-3-målet i förlängningen och tog laget ett steg närmare SSL.

– Det är jävligt tajt i dag, precis som det varit de tidigare mötena. Jag tycker de är klart bättre i två perioder, säger tränare Rasmus Bernhardsson.

LÄS MER: Ek önskar grinig retur: ”Så det ska vara”

Gästerna startade piggt och ryckte åt sig en rättvis 2-0-ledning i den första perioden. Rebecka Johansson, tremålsskytt i matchen, gav dock FBC kontakt med sin reducering innan pausvilan och satte även 2-2 i powerplay i mittenperioden.

– I första perioden kommer vi undan med blotta förskräckelsen. Lockerud var förtjänta av mer och vi blir lite sönderlästa. Jag tycker inte att vi gör jobbet som vi ska heller och tjejerna får en rejäl tillrättavisning i periodpausen. I andra perioden spelar vi upp oss lite, kanske med hjälp av powerplay.

Sara Waktel satte senare 3-3-kvitteringen och resterande del av drabbningen blev en nervkittlande rysare.

– Vi vet att vi har slagläge inför tredje perioden men samtidigt har vi lite tur, de har en stolpträff i slutet. Tjejerna kändes sammanbitna, men i tränarteamet var det rejält nervöst.

Nu väntar IBK Göteborg i den avlutande kvalserien i kampen om en SSL-plats. Västkustslaget vann den södra allsvenskan före FBC Kalmarsund.

– Det är allsvenskans bästa lag, det är inget snack om saken. Men samtidigt är vi det enda laget som slagit dem. Jag hoppas på en rejäl omgång.

I samband med matchen i Kalmar Sportcenter passade föreningen även på att presentera första nyförvärvet inför nästa säsong. 19-åriga Johanna Jäderland ansluter från SSL-klubben Jönköpings IK och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

– Jag har haft henne tidigare och vet exakt vad vi får in. Det är en poängspelare som kan spela både back och forward, säger Rasmus Bernhardsson.

FaktaFBC Kalmarsund - IBK Lockerud Mariestad 3-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0)

Målen: 1-2 Rebecka Johansson (Danielle Warme), 2-2 Rebecka Johansson (Kajsa Ek), 3-3 Sara Waktel, 4-3 Rebecka Johansson (Stina Lindqvist)

Skott: 18-10

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Edward tävlar i Barcelona: ”En påfrestande bana”

Edward Jonasson har flytt kylan i Sverige och förbereder sig för att tävla på Formel 1-banan Curcuit de Barcelona.

Hanna Thulin

Kl.20:26, 22 mars, 2018

Edward tävlar i Barcelona: ”En påfrestande bana”
Foto: TrojnarRacing

Just nu befinner sig Edward Jonasson i varma Barcelona för att tävla på Formel 1-banan Curcuit de Barcelona i VdeV-serien.

– Det är en serie som körs i Frankrike, Spanien och Portugal under sju tävlingshelger. Den som får bäst resultat genom alla tävlingar vinner hela serien, säger Edward.

Edward är ursprungligen från Karlskrona men har under alla år fram tills för ett tag sedan tävlat för Kalmar Motorklubb. Idag är han 17 år och tävlar istället för Kungliga Automobilklubben.

– Det som är roligt med att köra är såklart farten och adrenalinet man får av att tävla. Sen gillar jag atmosfären runt banorna, det händer saker hela tiden.

Det började med en gokart när han var fem år gammal och nu har intresset utvecklats till aningen snabbare bilar.

– Det långsiktiga målet är att få köra Formel 1. Jag vill utvecklas så  mycket som möjligt som förare.

När Edward kommer till start på lördag är han den ende svensken i startfältet. Han kommer att tävla med en Formula Renault 2,0 vilket är Renaults version på Formula 3. Teamet han tävlar för är meriterade Inter Europol Competition.

– Jag har testat på den här banan med samma bil en gång tidigare och så har vi gjort två andra tester. Mina motståndare har redan kört en säsong i denna klassen vilket innebär att de har mycket mer erfarenhet. Mitt mål är att lära mig så mycket som möjligt och framför allt utvecklas under det här året, säger Edward.

Loppet pågår i 30 minuter vilket sätter höga krav på förarnas fysiska och mentala styrka. Tappar man koncentrationen kan det innebära stora risker.

– Banan här i Barcelona är superfin men det är också en av de mest påfrestande banorna som tar mycket på kroppen fysiskt. Det gäller att vara koncentrerad hela tiden.

Tänker man någonsin på riskerna när man kör?
– Nä, det värsta jag har varit med om är att jag har åkt av några gånger men då handlar det mest om att man får några blåmärken. Bilarna är väldigt säkra idag, säger Edward.

Vill man se Edwards race på lördag kan man göra det här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Voljären förstördes av snön – nu ber Skälby om hjälp

Hönsen på Skälby gård fick delar av sitt hem förstört när snön drog över Kalmar.

Hanna Thulin

Kl.18:37, 22 mars, 2018

Voljären förstördes av snön – nu ber Skälby om hjälp
Foto: Privat

Den snön som föll i början av mars ställde till det rejält för många. Några av de som drabbades hårt var hönsen på Skälby gård. När snön kom och la sig på deras voljär så rasade taket dessvärre in av tyngden.

– Det är ju hönsens utehage som är trasig så nu är de inne, eftersom det fortfarande är en del snö kvar så går det ingen nöd på dem just nu, säger Isabelle Hall på Skälby Gård.

Att bygga en ny hönsvoljär har dock inte funnits med i gårdens budget vilket gör att man nu frågar kalmarborna om hjälp med att skrapa ihop pengarna som behöves för att hönsen ska kunna gå ute när det blir lite varmare väder.

– Killarna på gården har börjat rensa bland alla reglar och nät för att se om det finns delar vi kan återanvända och vilket som ska kastas. Samtidigt så filar vi på hur vi kan förstärka konstruktionen så att den håller många år framöver också för vi vill inte göra om det nästa år heller! Samtidigt måste allt vara godkänt för visning.

Målet med insamlingen är satt på 8 000 kronor.

– Med 8 000 kronor kommer vi en bra bit på vägen. Vi har även planer på att täta ordentligt för att småfåglarna inte ska kunna ta sig in lika lätt. Småfåglarna kan dra med sig parasiter vi inte vill ha hos hönsen, säger Isabelle och fortsätter:

– Sedan får vi se, blir det pengar över kan vi ju även fixa till voljärena mer. Kanske plantera lite buskar och berika hos hönsen. Det gör vi ju annars med men det hade varit kul att göra lite extra nu när det blir en omfattande ombyggnad!

Här kan man klicka om man vill bidra till insamlingen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Låtsades sälja mobiler – visste att han skulle åka fast

Mannen var tvungen att snabbt skaffa pengar.

Hanna Thulin

Kl.17:31, 22 mars, 2018

Låtsades sälja mobiler – visste att han skulle åka fast
Foto: Pexels

En man hemmahörandes i Älmhult ska vid flera tillfällen ha lag ut annonser på mobiltelefoner och sedan fått kunder att swisha pengar till honom utan att han skickade telefonerna till dem. Några av de målsägande kommer från Kalmar och Borgholms kommun.

Mannen berättar att han krävdes på pengar efter att han lämnat sitt tidigare kriminella liv. Efter att han sålt sin riktiga telefon och såg hur många spekulanter det fanns fick han inspiration att låtsas sälja fler.

Han hade hela tiden för avsikt att längre fram göra rätt för sig och han dolde inte vem han var. Han visste att han skulle åka fast och bli dömd men var desperat på grund av de hot han utsattes för.

Mannen dömdes under torsdagen till skyddstillsyn för bedrägeri i Kalmar Tingsrätt. Han dömdes även för olovlig körning och ska genomgå drogavvänjande behandling.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hårda vintersmällen – måste laga vägar för miljonbelopp

Vintern har inte varit snäll mot Kalmars vägbanor – så mycket kommer det kosta att återställa vägarna.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:25, 22 mars, 2018

Hårda vintersmällen – måste laga vägar för miljonbelopp
Foto: Pixabay.

Det skiftande vintervädret har ställt till det rejält på många vägsträckor i Kalmar. Benny Wennberg, chef på serviceförvaltningen i Kalmar kommun, kan konstatera att skadorna på vägbanorna är omfattande.

– I storleksordningen är det åtta miljoner kronor som det här kommer att gå på för att laga, och det är det allra mest akuta, säger han.

LÄS MER: Så mycket har snöröjningen i Kalmar kostat

Enligt Wennberg är det en ovanligt hög siffra.

– Det blir så när vädret har varit så här växlande med töväder och sedan fryser på, om vartannat.

Totalt är det vägsträckor på åtta kilometer som behöver asfalteras.

Någon särskild led som är extra hårt ansatt?
– Man kan säga att det är lite här och lite där som vi behöver lägga på toppbeläggning, men framför allt är det våra stora leder som är hårt trafikerade, som drabbats värst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng