Folkkära artister till Kalmar

I februari nästa år genomför Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson en Sverigeturné. Trion firar tillsammans 183 år på scen med showen "Tillsammans." Den slutgiltiga finalen går i Kalmar den 18 februari.

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Kl.12:40, 15 oktober, 2016

Folkkära artister till Kalmar
Siw Malmqvist är med och uppträder under turnén. Foto: Wikipedia.

Under våren år 2017 ska tre av Sveriges mest folkkära artister ut på turné, nämligen Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Siw Malmqvist och Anne-Louise Hansson. Tillsammans har de rutinerade underhållarna verkat 183 år på scen, vilket firas med en storartad resa, detta skriver werecki promotion company. 

Under den 18 dagars långa turnén med namnet ”Tillsammans,” besöker dem 14 orter runt om i Sverige. Finalen väntas i Kalmar den 18 februari, i Kalmarsalen.

Den publikälskade Lill-Babs har under sin yrkeskarriär bland annat verkat som programledare i Melodifestivalen, men framför allt uppträtt som sångerska. Några av hennes mest kända låtar är ”En tuff brud i lyxförpackning” och ”Älskade ängel.”

Siw Malmqvist är en rutinerad artist som år 2016 blev invald i ”Swedish Music Hall of Fame.” Hon verkar både som sångerska på internationell och nationell nivå, och även som skådespelerska.

Anne-Louise Hansson har, precis som de andra två, varit aktiv inom branschen en längre tid. Sångerskan besitter rekordet på att ha medverkat flest gånger i melodifestivalen (tretton gånger), men hon har aldrig vunnit tävlingen. ”C’est la vie” är en av hennes kända hits, denna låt uppträdde med i musiktävlingen år 2004.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel