Vårruset kommer till Kalmar

Nu är det klart att Kalmar blir värd för ytterligare ett motionslopp. Denna gången är det tjejerna som i maj får ge sig ut i staden för att springa Vårruset 11 maj.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.09:22, 27 oktober, 2016

Vårruset kommer till Kalmar
Vårruset och Blossom Tainton-Lindquist kommer till Kalmar nästa år. Foto: Simon HastegŒråd / BildbyråŒn

Vårruset är ett kärt motionslopp på 6 km som har turnerat runt i Sverige i snart 30 år. I år räknar man med att över 110 000 tjejer kommer att delta i loppet i någon av orterna.

Till 2017 genomför Vårruset en stor nysatsning där Kalmar, Helsingborg och Falun är nya städer. Det är Högby IF och FIK Färjestaden som står som de lokala arrangörerna för loppet i Kalmar.

–Vi är mycket stolta över att vara en av de 20 orter som får chansen att arrangera världens största motionsserie för tjejer, en serie som står för glädje, gemenskap och hälsa, vilket är precis det ett friskt liv ska handla om. Vi hoppas att arrangemanget bidrar till att stärka Kalmar och Ölands varumärke som idrottsregion, och genom att arrangera loppet tillsammans med FIK Färjestaden stärker vi också relationen mellan friidrottsföreningarna i regionen, säger Carl-Gustaf Nilsson från Högby IF.

En av loppets ambassadörer är hälso- och träningscoachen Blossom Tainton-Lindquist som även hon kommer att besöka Kalmar i maj i samband med loppet.

Anmälan till loppet, som avgörs 11 maj, öppnar redan den 29 oktober. 15 kronor av anmälningsavgiften kommer att skänkas till Barncancerfonden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel