Mordet på Tegnérgatan

Mordmisstänkt kräver högt skadestånd

Den 24-åriga kvinnan som var misstänkt för mordet på Tegnérgatan har skickat in en ansökan om ersättning för de fem månaderna som hon satt häktad.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.16:47, 1 november, 2016

Mordmisstänkt kräver högt skadestånd
Foto: Arkiv

Kvinnan greps på mordplatsen i november förra året och satt sedan häktad fram tills april i år. Hon släpptes på fri fot när misstankarna försvagades.

I tingsrätten friades hon helt från mordmisstankarna samt för skyddande av brottsling. Däremot dömdes hon till tre månaders fängelse för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Den 36-årige mannen som dömdes till livstids fängelse för mordet har överklagat och för tillfället är målet uppe i hovrätten.

Nu har kvinnans advokat kommit in med en begäran om ersättning av Justitiekanslern för den tid som hon satt häktad, misstänkt för mord.

Enligt advokaten for 24-åringen ”mycket illa” under tiden i häktet och hon ska ha drabbats av psykiska problem där hon ”under långa perioder varit helt orkeslös”.

Kvinnan begär ett extra högt skadestånd med tanke på hur lång tid hon satt häktad samt att det var ett mycket allvarligt brott som hon var misstänkt för, men senare friades helt.

För en månad sedan rapporterade 24Kalmar om att den tredje personen som satt häktad misstänkt för mordet, en 30-årig man, fick drygt 245 000 kronor i skadestånd för de 98 dagar han var häktad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel