Skälby byggs om av säkerhetsskäl

Skälby ska byggas om av trafiksäkerhetsskäl och bland annat försvinner parkeringen vid lekplatsen.

Anna Nilsson

Anna Nilsson

Kl.09:11, 9 november, 2016

Skälby byggs om av säkerhetsskäl
Entrén till Skälby ska nu byggas om av trafiksäkerhetsskäl. Foto: Arkiv

Denna vecka inleds en ombyggnad av entrén till Skälby som beräknas ta fem veckor, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande. Kommunen kommer att smalna av Kungsgårdsvägen med en gångpassage där man lättare kan korsa gatan. Gång- och cykelvägen utmed Kungsgårdsvägen blir upphöjd där den korsar infarten till Skälby. Dessutom ska gång-och cykelvägen från 4H-gården förlängas ner till Bergabanan. Bilparkeringen vid lekplatsen tas också bort och ersätts delvis med cykelparkering. Som ersättning för de borttagna parkeringsplatserna finns de två nya parkeringsytorna som anlades utmed Ölandsleden för några år sedan, skriver Kalmar kommun i pressmeddelandet.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel