KLART: Nytt ”palats” ska byggas i centrala Kalmar

Kvarnholmen fortsätter utvecklas. Nästa sensommar planeras Bastionpalatset att börja byggas. "Det är ett häftigt läge".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.16:24, 11 november, 2016

3 bilder
  • Mattias Höglander är projektledare på Skanska. Nästa sensommar är tanken att Bastionpalatset ska börja byggas. Illustration/Bild: White arkitekter/Arkiv.
    Mattias Höglander är projektledare på Skanska. Nästa sensommar är tanken att Bastionpalatset ska börja byggas. Illustration/Bild: White arkitekter/Arkiv.
  • Illustration: White arkitekter.
    Illustration: White arkitekter.
  • Karta: Kalmar kommun.
    Karta: Kalmar kommun.

Att det just nu håller på att byggas över hundra hyreslägenheter i kvarteret Gesällen har väl inte undgått någon Kalmarbo. Nu meddelar Skanska nästa projekt i området: Sensommaren 2017 planeras Bastionpalatset att börja byggas.

– Om allt går som det ska är vår tanke att börja efter semestern nästa år. Det blir åtta stycken lägenheter, bara bostadsrätter. Om jag har förstått det rätt har personer redan hört av sig och är intresserade, säger Mattias Höglander, projektchef på Skanska.

– Det blir en eller två lokaler i bottenplan och sedan fyra våningar med två lägenheter på varje våning. Så fem våningar totalt men inga boende på bottenvåningen.

Lägenheterna kommer bestå av tre- och fyrarummare och ska vara cirka 100 kvadratmeter stora. Huset kommer inte ligga ”kloss i kloss” med trottoaren, i stället ska ett torgområde anläggas.

– Det blir lite indrag så det blir som en liten torgyta mot hörnet på korsningen Fiskaregatan/Västra sjögatan, berättar Höglander.

På platsen som huset ska byggas på låg förr i tiden stadsmuren. Byggnaden kommer följa murens linje – därav namnet Bastionpalatset.

– Det är ett häftigt läge. Planen är att vi ska vara klara i slutet av 2018, säger Höglander.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel