Anrikt familjeföretag ska säljas

I 50 år har familjen Olsson drivit företaget i Kalmar. Nu ska det säljas.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.20:56, 17 november, 2016

2 bilder
  • Syskonen Tommy, Stefan, Mikael och Britt-Marie Olsson har bestämt sig för att sälja familjeföretaget Golvbolaget. Foto: Samuel Slättman.
    Syskonen Tommy, Stefan, Mikael och Britt-Marie Olsson har bestämt sig för att sälja familjeföretaget Golvbolaget. Foto: Samuel Slättman.
  • Golvbolaget Foto: Samuel Slättman.
    Golvbolaget Foto: Samuel Slättman.

1966 grundade Axel Olsson företaget Golvbolaget i en källare i Rinkabyholm. 50 år senare ligger bolaget ute till försäljning.

– Det var tid nu, säger Britt-Marie Olsson, 62.

Tillsammans med syskonen Tommy, 64, Stefan, 60, och Mikael, 57, har hon drivit företaget som som mest hade tolv anställda.

– Vi har medvetet valt att trappa ner men behållit vår fasta kundkrets. Vårt intresse är att någon kommer hit och tar över de kunder vi har, men egentligen har vi inte mycket att säga till om i den frågan såklart, säger Mikael.

Sedan i måndags ligger butiken på Trångsundsvägen på Blocket med ett utgångspris på en miljon kronor.

– Jag kommer att sakna kunderna. En vecka hade vi tre generationer från samma familj inne i butiken. Det har varit kul att få prata med så många om deras hem och hur det ser ut hemma hos dem, säger Britt-Marie, som har haft huvudansvaret för butiken medan bröderna har skött montering och det praktiska.

– Jag tycker det ska bli skönt. Jag har gjort knäoperation och har fortfarande ont sedan man spelade fotboll, säger Stefan.

Syskonen har satt en deadline till i vår. Har inget köp genomförts då kommer verksamheten att läggas ner.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel