KLART: Så många miljoner får Kalmar i byggbonus

För att öka bostadsbyggandet införde regeringen ett statsbidrag på 1,85 miljarder kronor. Nu är det klart att Kalmar tilldelas ett mångmiljonbelopp.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.10:07, 22 november, 2016

KLART: Så många miljoner får Kalmar i byggbonus
I Djurängen planeras det för 76 nya bostadsrätter. Foto: Pressbild

I september rapporterade 24Kalmar om att Kalmar kommun hade ansökt om att få ta del av den statliga byggbonusen. 110 kommuner hade ansökt om pengarna, som fördelas efter antalet påbörjade bostäder samt hur många nyanlända som har blivit folkbokförda i kommunen det senaste tolv månaderna.

TV: Se den mäktiga filmen över hur Kalmar ska växa

Nu är det klar att Kalmar får 24 miljoner i byggbonus av regeringen, uppger Johan Persson (S) på sin Facebooksida. Under den perioden som man har ansökt för (1 augusti 2015-31 juli 2016) har kommunen påbörjat 766 bostäder.

– När det gäller bostäder ligger vi väldigt bra till, när det gäller flyktingar ligger vi lägre än riket. Vi tar självklart emot vår andel men bostadsbristen har gjort det svårt att ta mer. Under nästa år ökar vi takten än mer, säger Johan Persson.

Det var Boverket som prövade vilka kommuner som levde upp till kriterierna och bestämde hur stor bonusen blev för varje kommun.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel