Lions julmarknad fyller 60 år

Lions julmarknad arrangeras för sextionde gången vilket firas med ett extra matigt program.

Anna Nilsson

Anna Nilsson

Kl.13:59, 23 november, 2016

Lions julmarknad fyller 60 år
Bitte Jonsson och julmarknadsansvariga Mats Strömberg fyller godispåsarna till fiskdammen. Foto: Pressbild

1956 höll Lion sin första julmarknad i Kalmar, på Lilla Torget. Julmarknaden har sedan hållits på flera ställen på Kvarnholmen innan den slutligen placerades på Larmtorget, skriver Lions i ett pressmeddelande.

Under de 60 år som julmarknaden arrangerats har sammanlagt 2 miljoner kronor samlats in, och allt har gått till välgörande ändamål.

I samband med 60-årsjublieet så utökas programmet något. Förutom klassisk gammaldags julmarknad med chokladjul, lotterier och dans kring granen så finns det även möjlighet till paintballskytte tillsammans med Junior Paintball, skriver Lions i pressmeddelandet.

 

 

 

FaktaProgram Lions julmarknad 26 - 27 november 

Lördag

13.30 Joyvoice (jättekören)

14.30 Trollkarlen Mike

15.45 Lucia

Söndag

12.00 Klara från UNIK

13.45 Nybro Manskör

15.00 Duran och Mollan

15.45 Lucia

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fridas fantastiska resa: ”På Storgatan kom tårarna”

I onsdags uppfyllde Frida Rosén ett av sina största mål i livet och tusentals personer har fått följa med på hennes resa.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.19:23, 21 augusti, 2017

Fridas fantastiska resa: ”På Storgatan kom tårarna”
Foto: Hanna Thulin

I februari 2015 vägde Frida Rosén 145 kilo. Senare samma år stod hon i publiken och hejade på när hennes lillasyster och hennes sambo gjorde Mini Tri.

– Då hade jag redan gått ner 15 kilo men kände att jag hade mycket mer att ge. Jag sa till min andra syrra att jag skulle göra Mini Tri 2017, vi tog i hand på det, berättar Frida.

Och i onsdags var det dags att äntligen nå ett av hennes största mål. Frida stod på stranden vid Kattrumpan bland alla andra badmösseklädda människor och var förväntansfull och taggad över att få hoppa i vattnet.

– Det var nu det skulle hända. Jag hoppade i vattnet och körde bröstsim. Jag har varit mest orolig över simningen då jag inte har övat lika mycket på det men det gick oväntat bra.

Och visst tog hon sig runt udden ute i vattnet. Med den delen avklarad var det bara cykel och löpning kvar.

– Alla delar gick bra och jag hade så kul hela vägen. Det viktigaste var att ha roligt och ha med sig leendet. Det är inte så svårt att göra när man har en så fin publik. Det är helt otroligt vilket stöd man får av dem. Det var både personer som jag känner och inte känner som ropade till mig längs med banan. Det känns jätteroligt!

När hon kom fram till upploppet på Storgatan kom tårarna. Då hade hon simmat 520 meter, cyklat 18 kilometer och avslutat med 4,2 kilometer löpning.

– När jag såg skylten och målgången så samlades glädjetårarna, det var alla känslor på en och samma gång. När jag kom i mål kom en vän fram som sprungit flera lopp fram och frågade ”förstår du nu varför vi håller på med det här?” Och det gör jag verkligen, säger Frida.

Frida fick en tid på 1 timme och 19 minuter vilket är 11 minuter bättre än hennes mål.

– Jag hade varit supernöjd även om jag hade kommit i mål sist av alla men nu blev det extra fantastiskt.

Hur känns det nu när du har genomfört ett Mini Tri?

– Jag är fortfarande inne i bubblan där jag är överväldigad av alla värme och kärlek och hejarop. Det plingar ständigt i kommentarsfälten på artiklar och Instagram, alla är så vänliga, man hänger inte med. Det är häftigt att kunna inspirera andra till att göra bra saker för sig själva även om det inte behöver innebära att springa.

Skulle du kunna tänka dig att göra en hel Ironman någon gång i framtiden?

– Den frågan får jag hela tiden, och man ska aldrig säga aldrig. Det handlar ju om så mycket längre distanser än det jag körde nu. Men att jag pannben det har jag lärt mig och jag har lång tid på mig. Jag är fortfarande ung så jag låter det vara osagt. Jag har disciplinen och jag skulle vara beredd att lägga den tiden på det som det krävs, säger Frida.

Frida bloggar och föreläser om sin fantastiska resa och har tusentals följare på Instagram som har varit med henne under tiden. Och trots att det kanske inte ligger någon Ironman i den närmsta framtiden så har hon en hel del andra lopp planerade.

– Nästa inplanerade grej är Tjejmilen och om jag får vara frisk och pigg så ska jag köra Göteborgsvarvet. Sen funderar jag på om jag skulle våga på att testa en lite längre distans inom triathlon. Det finns något som heter Olympisk distans där man simmar 1,5 kilometer, cyklar 4 mil och springer 1 mil. Det känns inte helt omöjligt. Allt går om man bara ger sig fasen på det!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flygbolaget varnar för falska gratisbiljetter

På sociala medier sprids en falsk annons där två gratisbiljetter med flyg utlovas. Nu har det berörda flygbolaget gått ut och varnat för bluffen.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.19:19, 21 augusti, 2017

Flygbolaget varnar för falska gratisbiljetter

Den senaste tiden har en annons dykt upp på Facebook där det norska flygbolaget Norwegian verkar skänka bort flygbiljetter. Det som krävs är då att man klickar på en länk som kan tyckas komma från bolaget.

”Norska flygbolaget ge två fribiljett till alla! För de 24 årsjubileum”, står det i rubriken. Problemet är att det hela är en bluff och inget som Norwegian står bakom.

– Den är falsk och man kommer inte heller till Norwegians sida när man klickar vidare, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian till Metro.

Den som skulle klicka på länken får svara på tre frågor, uppmanas att dela sidan och skriva ”tack Norwegian”, i en kommentar. Fast några biljetter finns det inte.

– Det är väl ett sätt att samla in e-mailadresser. Jag vet att SAS drabbades av samma sak härom veckan. Vi tycker att det är tråkigt att passagerare blir lurade, även om jag tror att de flesta förstår att det är falskt, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

24-åring visade snoppen på Maxi – utvisas

Mannen drog ner byxorna på sig själv och frågade väktaren om hon trodde att han "hade kvitto på denna också".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:31, 21 augusti, 2017

24-åring visade snoppen på Maxi – utvisas
Foto: Arkiv.

På måndagen meddelade tingsrätten i Kalmar att en 24-årig man från Kalmar döms till fängelse i fem månader. Efter avtjänat straff ska mannen utvisas.

Totalt döms mannen för sju olika brott. Bland brottsrubriceringarna återfinns bland annat två fall av narkotikabrott, stöld och olaga intrång.

Mannen döms även för sexuellt ofredande efter att i juli i år ha blottat sig för en kvinnlig väktare på ICA Maxi i Kalmar. Det var efter att väktaren hade gripit mannen för ett misstänkt snatteri som han visiterades och då vid två tillfällen drog ner kalsongerna på sig själv.

Enligt väktaren ska han vid det andra tillfället frågat om hon trodde att han ”hade kvitto på denna också” och syftat på sitt könsorgan. Mannen ska betala 5 000 kronor i skadestånd till väktaren.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kroppen i vattnet var den försvunna 82-åringen

Strax innan klockan 15.30 på måndagen hittades en kropp i vattnet utanför Borgholm och det har nu bekräftats att det var den försvunna 82-åriga kvinnan.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.15:49, 21 augusti, 2017

Kroppen i vattnet var den försvunna 82-åringen
Foto: Arkiv

Strax innan klockan 15.30 på måndagen inkom ett larm till SOS om en drunkning i Borgholm.

– Informationen vi fick till oss är att en polishelikopter har sett en kropp ute i vattnet och att kroppen nu är bärgad in till land, berättar Anders Palmgren vid räddningstjänsten på Öland.

Kroppen upptäcktes i anslutning till Sjöstugan vid Barnässtigen och klockan 16.20 på måndagen bekräftade Calle Persson vid polisens ledningscentral att det är den försvunna 82-åriga kvinnan som man har funnit.

Kvinnan anmäldes försvunnen under måndagen och såg senast vid sitt hem i Borgholm på söndagskvällen. Nu har hon alltså hittats avliden, men ingen brottsmisstanke föreligger.

Kvinnans anhöriga har underrättats av polis.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Helikopter sätts in i sökandet efter försvunna kvinnan

"Vi söker med de resurser som finns tillgängliga", meddelar polisens ledningscentral.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.14:58, 21 augusti, 2017

Helikopter sätts in i sökandet efter försvunna kvinnan
Foto: Google maps/Wikimedia commons.

Kring lunchtid på måndagen meddelade polisen i Kalmar län att man söker efter en försvunnen kvinna från Borgholm. Kvinnan, som är 82 år gammal, sågs senast vid 21-tiden på söndagen i anslutning till sin bostad på Magnus Ladulås väg i södra Borgholm. .

Vid 14.30-tiden meddelade polisens ledningscentral i Malmö att sökandet har utökats och att en polishelikopter har satts in.

Även hundförare och motorcykelburna poliser används i arbetet. Vi söker med de resurser som finns tillgängliga, berättar Maja Forstenius vid polisens ledningscentral.

– Men så vitt jag känner till så har vi inga nya spår. Sökandet fortsätter och vi tar tacksamt emot alla iakttagelser och tips, fortsätter hon.

Enligt signalement från polisen är kvinnan ”165 centimeter lång och har en smal kroppsbyggnad. Hon har grått hår, glasögon och är troligtvis klädd i ljusa kläder. Hon har förmodligen lämnat bostaden på eller med en lila cykel”.

Eventuella tips från allmänheten tar polisen emot direkt via telefonnummer 112.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng