KLART: Ny flyglinje till Europa

Nytt samarbete ger nytt resmål. "Det blir en Europa till Norden-satsning", säger Olle Fält på Go to Nordics.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.10:37, 14 december, 2016

KLART: Ny flyglinje till Europa
Stefan Johnson, turistchef på Destination Kalmar, Olle Fält, goTO Nordics, Karin Lagerlöf, affärsutvecklare och marknadschef på Kalmar Öland Airport och Ronny Lindberg, vd Kalmar Öland Airport. Foto: Samuel.

På onsdagsförmiddagen presenterade Kalmar Öland Airport ett nytt samarbete med det nystartade företaget Go to Nordics. Första frukten från bolaget blir en linje mellan Kalmar och Amsterdam, Nederländerna. Flygningarna börjar i juni 2017 men det ska vara möjligt att boka redan inom tio dagar.

– Vi fokuserar på nya linjer från nyckelmarknader som Holland och Tyskland. Det sitter researrangörer redo i Holland som vill boka, säger Olle Fält på Go to Nordics.

Avgångarna till och från Amsterdam kommer vara anpassade för long weekend-turism. I framtiden är målet att även en förbindelse med en tysk destination ska upprättas. När den blir verklighet och var den hamnar är ännu oklart.

– Det blir en Europa till Norden-satsning. Vi kommer inte sätta ihop charterresor, det finns det andra som gör. Vi vill hitta mer nischade resor, säger Fält.

Go to Nordics är nystartat och fokus ligger på att paketera, marknadsföra och sälja resor. Genom ett attraktivare destinationsutbud, öka inresorna och utveckla trafiken till och från Stockholm ska bolaget utveckla Kalmar Öland Airport och regionens turistnäring.

– Vi ska vara en länk som ska bli den tillväxtgenerator som en flygplats kan vara. Målet är definitivt en region som ska fortsätta växa, säger Fält och listar tre konkreta punkter som han vill uppnå:

Minst 5000 nya turister årligen.

Minst 30 miljoner kronor i nya turistintäkter årligen.

Bättre fyllnadsgrad hos befintliga flygbolagen SAS och BRA.  

Karin Lagerlöf, affärsutvecklare och marknadschef på Kalmar Öland Airport:

– Under de år som jag som jag har jobbat med affärsutveckling på flygplatsen har det blivit uppenbart att det saknats en helhetsaktör. Någon som har kunskapen och möjligheten att paketera resande med flyg, både in och ut, och som enbart fokuserar på flyg till och från regionen.

– När det kommit till kritan har vi tidigare saknat verktygen för själva genomförandet, speciellt när det gäller den inkommande marknaden, säger Lagerlöf.

Kalmar Öland Airport är tillsammans med flygplatsen i Skellefteå Go to Nordics första två uppdrag. Avtalet är skrivet på fem år och företagets huvudkontor kommer ligga vid flygplatsen i Kalmar.

– Vi vet att vi kommer behöva anställa ganska så omgående, avslutar Fält.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel